Crknil na dopustu

Začel/a kristjanr, Avgust 18, 2011, 07:37:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kristjanr

Pozdravljeni!

Spet ena 'lepa' dogodivščina z mojo C5ko.
Tokrat je crnilo neko vezje. No, ni dobesedno crknilo, ampak so se baje stiki tolk zrahljali, da je avto javil kup opozoril, potem pa ugasnil motor! Ko sem se le uspel pripeljat do servisa (vmes mi je crknil še 2x) in so to reč zamenjali (baje je bila to že 3 verzija tega vezja s strani Citroena odkar delajo C5ke III), je avto spet začel normalno delovat in zaenkrat ni bilo težav.

Samo toliko v info, če se komu zgodi kaj podobnega.

MSrougeZX

Malo bolj natančno napiši kero vezje, kje se nahaja v avtu in katere napake je izpisovalo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

kristjanr

Mojster je rekel, da je bil problem rele, kazal pa mi je eno vezje v plastični škatlici, ki ni bila neprodušno zaprta (ne zaradi kakšne težave ampak dizajna s strani Citroena). Lahko da je mislil rele NA tem vezju.
Kje v avtu se nahaja, ne vem, ker mi je pokazal, ko je bilo to zunaj.
Opozorila pa so bila za ABS/ESP, oil pressure, pa vsaj še eno (ne vem katero, ker se je vse vedno zgodilo zelo hitro).

BT-C5

Citat od: kristjanr;107803Mojster je rekel, da je bil problem rele, kazal pa mi je eno vezje v plastični škatlici, ki ni bila neprodušno zaprta (ne zaradi kakšne težave ampak dizajna s strani Citroena). Lahko da je mislil rele NA tem vezju.
Kje v avtu se nahaja, ne vem, ker mi je pokazal, ko je bilo to zunaj.
Opozorila pa so bila za ABS/ESP, oil pressure, pa vsaj še eno (ne vem katero, ker se je vse vedno zgodilo zelo hitro).

dobrodošel v klubu:)
Tudi meni crkuje,ampak se k sreči lahko po ponovnem startu peljem dalje..
To bo to,mislim da ima moj isto napako,kaj hočeš,sem se pa vozil skoraj pol leta brez problemov:),to je pa že lep čas za Citija:)
Kje so ti popravili "avto"?
Lp.

vsx

Èe plastična škatlica ni bila neprodušno zaprta, bi bilo ceneje menjati samo rele.
Ali pa celo samo polotati kontakte.

LP

alesz

Citat od: vsx;107864Èe plastična škatlica ni bila neprodušno zaprta, bi bilo ceneje menjati samo rele.
Ali pa celo samo polotati kontakte.

LP
saj tukaj nihče neve kaj je sploh crknilo,mogoče je pa tista plastična škatla rutar od zadnjič ko do na servisu obnavljali internet....najprej nekdo napiše;nevemkaj,navemkdaj,navemkje mi je ceknilo in toje to,tadrugi pa ,ja meni isto,toje to......no toje to............

BT-C5

..no ja,če ima isti model avta iste napake je kar precej logično,da je v okvari isti sestavni del!
Verjetno,da potem niso krive napačne rezervne žarnice!To,da pa tukaj nihče natančno neve,kaj je crknilo je pa point foruma!
V večini primerov tudi serviserji "prvič"slišijo za večina napak in verjetno ni odveč,če navedeš par detailov z podobnimi težavami in rešitvami!
..no to je to...
Lp.

kristjanr

Citat od: BT-C5;107852Kje so ti popravili "avto"?

Pri Avto Trobcu v Ljubljani na Viču. Zaenkrat sem z njihovim servisom zelo zadovoljen.
Je pa avto še v garanciji, tako da je bilo popravilo zastonj (in hitro, če lahko dodam:).

BT-C5

..evo topla informacija:
crknil je relejni modul,kateri se nahaja nad akumolatorjem(poln konektorjev in varovalk)pokrit z plastičnim pokrovom!
Ta del komunicira z drugimi moduli in ko se mu "ftrga"začne javljati vse mogoče napake!
..ta boljša fora je pa ta,da stane manj kot dnevna žarnica!!
Zamenjali in dela vse ok..do nadaljnega:)

Lp.

MSrougeZX

No evo, pa vemo spet nekaj novega.
R5 e-tech 2025

Xandrej

To menjujejo kot po tekočem traku to je ono kjer pridejo noter varovalke... 150€ pa delo pa je...:BigThumbs:

MSrougeZX

ZDaj mi ni jasno, ti praviš da stane 150€, of pa manj kot ena dnevna žarnica ( se prav manj kak 50€ ).
R5 e-tech 2025

alesz

Samo škatlica ni tako majhna.....pelje pa 90% funkcij......
(škatla je brez žic..)

BT-C5

MSrougeZX!!

Sem pa videl neko malo,rdečo zverino z Lendavskimi tablicami  na servisu..
..so nekaj rezali z flexom pa tolkli gol,da me je bilo kar strah:)

Lp.

BT-C5

..ja,to je cela plata,meni so rekli da stane okoli 40€,ne me držati za besedo!..naj kdor preveri,ko ima dostop do cen!
..če bi računali 200€ bi še vedno rekel,da je za takšen del ugodno-res!.so že varovalke več vredne:)

LP.

..tisto z flexom pa ne preveč resno vzet:)