Izobraževanje 2cv

Začel/a garac, Maj 23, 2011, 09:33:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali bi se udeležili izobraževanja na temo 2cv?

A, seveda!
29 (78.4%)
e, me ne zanima
3 (8.1%)
3 (8.1%)
aj je to 2cv?
2 (5.4%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 37

Lovro

Citat od: Zeko124;128301Jeze ne...

Stari, ti si legenda!

Saj zdaj bom pa nehal, da ne bo kdo rekel, da provociram pa poste nabijam...:argue1::breaking_pc:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Bom pa jaz dokomentiral ...

Ko si se prvič oglasil in razlagal, da imaš AMIja, plane ga obnovit, ipd, AMPAK si še mlad in se moraš še kaj naučit ..
Mah ajde, vsi gremo čez to skoz ... In super, da si odločen!
Ampak zdaj je pa mimo kolk že, ene 2-3, morda že celo 4 leta (?). Ti pa še vedno samo jamraš, da se moraš naučit. Ja luba duša, če boš čakal, da bo kar samo znanje se slilo vate - se boš pa (še) načakal ...
Malo angažmaja je treba pokazat.
Ne pa samo napisat, kako boš prvi tam pa ne vem kaj še vse. Pa saj v končni fazi AMI tudi ni ravno raketna znanost.

Sej si v redu dečko, da ne bo pomote. Samo naredi že nekaj konkretnega v zvezi s tem tvojim znanjem. Do danes bi skorajda že moral znat miže razstavit in sestavit ta tvoj menjalnik in motor, toliko časa imaš tega nesrečnega AMIja že doma ;)

Lahko vzameš tale moj komentar kot zafrkavanje, lahko mi zameriš, najbolje bo, pa da ga vzameš po Citroenarsko. Dobronamerno. In verjemi, da ni zlonameren.
Ponavljam - si v redu poba.
OK

LP
Primož

deuche

Citat od: Zeko124;107544Za mlajši rod --> vsekakor. Jaz ne znam itak nič... še...

Glede na to, da imam tu ukor pred izklučitvijo in, da 95% ljudi itak ne razume kaj jim dopovedujem ter večino mojih pisanj jemljejo kot dr..nje ne delim več svojih mnenj, če me ravno ne zanese kot tu pri Zekotu. Jaz vem kako bi drugi pa kakor hočejo. Glede na to, da sem prisiljen na šolanjih sedet redno bom napisal kako to ustaljeno poteka in se mi zdi edino pametno to tako izvest, da bo kdo sploh kaj od tega imel in ne bo le filozofiranje in pijančevanje na kar mi vse skupaj v letošnjih postih deluje.

OSNOVNO VZDRŽEVANJE (obvezna udeležba na obeh vikendih)
1.vikend: osnovno vzdrževanje
-petek popoldne: teorija, razlaga sistemov na vozilu, posebnosti v primerjavi z drugimi vozili, razlike med A modeli in njihovimi letniki.
-sobota in nedelja delavnica z dvigalom in enim 2cv, dijano in amijom: razlike v dostopih po modelih, osnovno vzdrževanje na enem vozilu, kar naj bi obsegalo, menjavo olj, filtrov, svečk, štelanje ventilov, štelanje karburatorja, menjava zavornih ploščic, zadnjih ferod, odzračevanje zavor,  štelanje izteka, mazanje, menjavo manšet in to je to.

2.vikend: električni sistemi na vozilu kot najpogsteje problematični
-petek popoldne: teorija
-sobota in nedelja: najprej praktično odkrivanje napak in demostracija točk za meritve in kaj se sploh meri, raztavljanje & sestavljanje štarterja alternatorja z menjavo ščetk, automata..., mostičenje ključavnice, štelanje platin, predvžiga, čaranje z dodatnimi kondenzatorji.

NADALJEVALNI TEÈAJI (izbirni bo komponentah)
3.vikend: motor
-petek popoldne: teorija in pregled primerkov dobrih in slabih delov z diskusijo.
-sobota in nedelja: zložit motor iz dobrih delov in vzporedno pokazat, kako se žlajfa ventile, pripravi sedišče cilindra in glave..., poliranje cilindrov, montaža in posebnosti obročkov..., zložit motor, pokazat, kako se uniči glava in očala..., dat motor na stojalo, zložit sklopko, natočit olje ga zvrtet, da vgasne lučka, predvžig, testno paljenje.

4.vikend:menjalnik
-Sobota in nedelja: pregled in diskusija delov, praktično zložit in naštelat s sprotno razlago kritičnih točk in doma razvitih rešitev. Kopiranje orodja.

5.vikend: podvozje
-sobota in nedelja: kolesni ležaji, premniki, ležaji rok, zobata letva, odpiranje in montaža vzmetnih loncov..., predstavitev in kopiranje orodja.

6.vikend: pleh
-v gostilno in se zmenit za dobro ceno s Kežo.

To je na grobo to kar mislim, da bi moralo bit. Seveda stvar nekaj stane, ker bi se morali tudi inštruktorji prej angažirat (pred očmi imam Vojkota, ki bi uletu direkt iz zidarije), pripravit literaturo ter material, še posebaj, ker skupine nebi smele biti večje od 10. Zdaj nej me pa garač bana.

amipick

Super si napisal.Tisto kar smo se menli-se dobimo,kako rečemo,kaj spečemo in podebatiramo, itak nebi na koncu nihče nič znanja odnesel.
Zidarijo končujem-smo tik pred uselitvijo.Èas za tako stvar pa ni vrag,da se ne bo našel,bo vsaj moja vesela,da bom doma.
Lahko imamo za prvič malo teorije na splošno pri biziju v LJ.Potem pa vidimo,kdor je resen,bi lahko nadaljevali malo pri meni,malo pa kje drugje-Keža?
Delavnico imam,dvigalo je tudi na razpolago pri nas.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

JA deuche je tole zelo dobro napisal... Jaz sicer lahko kaj malega zraven pomagam , sam načeloma pa nekako nisem najbolj primeren za javno nastopanje :)   Mislim, pred občinstvom ponavadi zmrznem ... že od negdaj. To kar se tiče mehanike mislim, da so šolani mehaniki najbolj primerni. Vojko, ... Mehaniko na teh avtih pa sem se učil na lastnih iskušnjah (napakah) ... Sej men laufajo avti, pa mojim strankam tudi. Sam, teorijo razlagat pa mora negdo izučen.

Sem "špenglar" in moje področje je lahko  kleparija... pleh. Kako prepoznati rjo, kje jo iskati in kako popraviti ... Kako izdelati rezervni del, kako vgraditi, varjenje citroenov,... in slično.

Delavnico sedaj imam , je sicer nafilana z avti pa verjetno do poletja bo prostor za kakšno predstavitev... tečaj..., če bo komu zanimivo.

andraž

Bravo fantje, to je to, kar bi večina vsaj kar se osnovnega vzdrževanja tiče mi nevedni rabili. Mogoče bi res začeli z malo teorije, potem pa se bo hitro videlo, koga res zanima, kdo pa je prišel zgolj v gostilno. Nujno pa je, da plačajo udeleženci kotizacijo, ki gre predavateljem!!!!!

dvorjan

Evo, zdaj pa ze cutim na vodi, da se bo to premaknilo. Hvala Deutche, da si tako podrobno razdelal nacrt. Samo mojstri in vedezi naj se zmenijo okoli datumov, ostali, ki nas te stvari zanimajo, bomo ze pocistili urnik in se jih udelezili.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Etedoron

Predlagajte datume, pa kraj. Jaz Spaka delam glih te dni, pa lahko kaj objavim, da bojo tudi ta 'analogni' vedeli.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

bizi

Maček 13.maja bo v sklopu bolšjaka tudi 2cv osnovno izobraževanje.Èlanek ti še pošljem jutri ali pojutri.
bizi

garac

Kaj zdaj fantje, prijavljeni ima da se vidimo.
Kdo je že rekel, da bo posnel zadevo?
Amipick, rabiš kaj od literature za skopirat, sporoči čim prej?!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

amipick

Ma rabil bi v prerezu/razbito motor,menjalnik,zavore,morda tudi volan,da se pokaže,kje dobi luft.
Bizi ima projektor,morda njega vprašat v kakem filu rabi?
Hvala,jaz sem kot naši avti,o elektroniki nimam pojma.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

deuche

Citat od: garac;131694Kdo je že rekel, da bo posnel zadevo?

Jaz mu plačam kišto pive.

dvorjan

Evo, jaz pridem na izobrazevanje. Potrjeno. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Pridem tudi jaz na tole izobraževanje, da ne bo kdo rekel, da se nisem prijavil pa take pa to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

A se je treba prijaviti? Jaz pridem.