Izobraževanje 2cv

Začel/a garac, Maj 23, 2011, 09:33:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali bi se udeležili izobraževanja na temo 2cv?

A, seveda!
29 (78.4%)
e, me ne zanima
3 (8.1%)
3 (8.1%)
aj je to 2cv?
2 (5.4%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 37

garac

Pred dnevi sem bil prav negativno presenečen, ko sem ugotovil kako bogo je znanje nekaterih članov v cks, saj niti osnovnih vzdrževalih del na avtu ne znajo sami postorit. Recimo menjava olja na 2cv, platine, podmazovanje...
  Najbolje, da bi keža, yetti, mare, vojko ali kdo drug naredil en tečaj, kot je bilo to na češkem. Ene 35€ po glavi, pa je, saj bi s prodajo znanja sam sebi v skledo pljunil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

S tem se strinjam, je pa tudi res da niso vsi za vse. Èe so ti stvari glede vzdrževanja zanimive potem ni problema, da bi se kaj naučil. Problem nastane takrat, ko želiš kaj izvedet pa da podatkov "ne moreš" pridobit. Pa ne govorim o menjavi olja ali podobnem (no tudi to se moraš nekje navadit ?!). Večkrat sem že prišel v situacijo ko sem kaj konkretnega spraševal (ne bom o imenih) in dobil občutek, da mi dotični, ki velja za strokovnjaka (ali se ima za to) noče povedat prave ali cele informacije/postopka. Se pravi, da ne ve ali pa noče povedat?! Ja kje hudiča se pa lahko kakšnih tehničnih podrobnosti naučiš? Doma, šola? Èe nimaš sreče, da gre znanje iz roda v rod ali da si ga pridobil v šoli potem ti najbrž ni lahko. Morda živiš v bloku, kjer nimaš možnosti delavnice morda celo garaže ne. Še slabše pa je, če nasedeš kvazi "mehaniku" in njegovim nasvetom (ti. "prodaji klobas"). Tudi to sem že žal občutil na svoji koži, ker sem takrat bil prepričan, da se motim saj sam še nisem imel izkušenj. Tudi to je bila "dobra" šola, predvsem pa dražja kot če bi avto zapeljal do kvalitetnega mojsta.
Sam sem mnenja, če nečemu nisi dorasel to raje zaupaj nekomu, ki to je ali ima orodje. In pa če nekaj sam nisem preveril na svoji koži ali avtu in ugotovil, da je OK, potem tega raje ne "prodajam" okoli. Seveda to velja tudi takrat ko sem kaj probal, pa se ni obneslo za dobro. Tudi to povem, pa čeprav nerad.

TOREJ KAPO DOL VSEM, KI SO PRIPRAVLJENI SVOJE "KVALITETNO" ZNANJE POSREDOVAT NAPREJ!!!

PS: Èeprav znam olje sam zamenjat se žal ne štejem med "poznavalce" in upam, da morda kdaj to postanem...
Dober je za kogar je ...

andraž

Ja, to bi bilo pa super. Mala šola osnovnega servisiranja. Kotizacija "predavateljem" seveda pripada!

amipick

Ni slaba ideja.Lahko bi na srečanjih tudi kaj uporabnega kdaj imeli.Èe ne pa,lahko se zmenimo za vse znanjaželjne da pridete do mene v Štorje in imamo en ali več takih "predavanj" o spačkoznanju.Ne govorim da znam vse,da vam bom zdaj pamet solil.Lahko bi se dobili tudi ostali mojstri in imeli vsi skupaj en tak tečaj.Enkrat lahko pri meni,pa lahko pri keži,če bi bil za to,pa še pri kom bi se našlo znanje in volja do poučevanja.Vsaj upam.
Dejmo delat na tem,LP.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Kaj zdaj?Je kaj zanimanja??
Najprej vržete kost,zdaj pa vsi tiho.Javte se,če vas zanima!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dvorjan

Mene vsekakor zanima. Ostali?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Nimam spacka pa nimam pojma o njem. Me pa zanima. Sem za.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

lugr78

tud jaz sem za čeprav nimam spačka :)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Lenko

Tudi jaz sem za. Vsekakor je uporabno če si znaš sam pomagat na cesti.

andraž

Sem že napisal, da me zanima. Zelo zanima.

garac

Fantje, napišite tudi, kaj približno vas zanima.
 Po moje je obvezno: Kaj sotriti, če spak ne vžge (kontrola kablov, iskre, goriva) nastavitev platin in predvžiga. Redno vzdrževanje: menjava olja motor in menjalik, podmazovanje
Nadaljevalni tečaj: Nastavitev ventilov, menjava zavornih oblog....
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lenko

Jaz mislim da najbolj osnovne stvari poznam. Mene bi zanimalo kaj okrog menjalnika, ventili,...

garac

@lenko, torej si primeren za nadaljevalni tečaj. Počakaj, da preberemo, slišimo, kaj bo povedal amipick
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Jaz bi si še enkrat za vsak slučaj pogledal nastavitev platin, sicer pa nastavitev ventilov, manjava sklopke, menjava semeringov...