Salbris, vtisi, fotke, mnenja

Začel/a ModelJT, Julij 28, 2011, 06:31:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Citat od: sušo;107172Ja, ta člank ni vreden pol kakca.

Drgač smo pa tudi mi pribremzali domov brez posebnosti, sicer že v petek popoldne a je bil zadnji dan potovanja kaplja čez rob moji in Vikini zdravstveni kondiciji tako da sva oba fasala angino - sredi poletja...
No ampak pol je je že mimo in lahko malo tipkam.
Srečanje je bilo francosko, obnašali so se po francosko, bili smo v Franciji... Tko pač je tam. Važno da se mamo fino mi kako se mate vi nas ne briga.
Razen tega da smo bli doma na Šmarni gori mi ni bilo hudega.
Pa sigurn je še kej.

Èetrt kakca...
Dober je za kogar je ...

Lenko

Lep pozdrav vsem,
Morda še jaz napišem pa stavkov kako sem videl srečanje. Slik ni kaj dosti tako da ne bom kaj dosti prilagal. Ekipa Vrhničanov je štela 11 avtov. Štartali smo v soboto 23.7. zjutraj. Prvi dan smo spali malo pred Bodenskim jezerom. Drugi dan smo nadaljevali po severni (nemški) strani jezera mimo Freiburga do mesta Colmar, kjer smo si vzeli čas za oglede. Drugo noč smo spali v Belfortu v spačkarskem kampu. Tretji dan smo se razdelili na dve ekipe. Eni smo nadaljevali do kampa ki je bil oddaljen 30km od srečanja drugi pa so v torek prišli direktno na srečanje. Pot je potekala brez omembe vrednih težav. V torek smo doživeli lep dan s povprečno hitrostjo dneva 2,5 km/h. Kaj moremo pomagat spaček je pač počasen avto. Žal je prvi del ekipe imel smolo da so nas policaji iz kolone ki je bila dolga cca. 2km potegnili ven in nas peljali v drugo ki je bila dolga kakih 10 km. Po prerivanju iz sprejemnega travnika in 12 urah čakanja nam je uspelo priti do kampa. Prostor smo dobili in to še kar soliden. Imeli smo senco in mir, le do dogajanja je bilo malo bolj daleč.
Francozi so nas vedno znova presenečali. Negativno včasih pa tudi pozitivno (da tudi to je možno). Teden smo preživeli podobno kot ostali. Večina se je v nedeljo odpravila domov ali pa naprej po franciji. Midva z boljšo polovico sva ostala do ponedljka in zjutraj odrinila proti Parizu. Po treh dneh Pariza sva si ogledala še Strasbourg in Nürnberg. Na poti od Pariza proti Strabourgu sva doživela Lepo potezo francozov. Ko sva na enem uvozu zapeljala na nacionalko se je nasproti pripeljal kombi cestne službe. Veselo so naju pozdravljali. Po kakem kilometru naju je isti kombi prehitel na zadnjem displayu pa se je izpisalo "bonne route". Take malenkosti ti polepšajo dan in krajšajo urice na cesti.
Po 16 dneh potepanja in 3400km sva prispela domov brez težav. Avto delal kot švicarska ura. Imela pa sva eno težavo zaradi katere sva morala kar 10x ustaviti in to je spačkova žeja. Natočiš bencin in piči dalje. Olja sem po zaključku poti dolil kak deci. Spustil se je iz maksimuma na tretjino.
Toliko o letošnjem svetovcu z moje strani.
Pa slikic ravno za pokušino:
1. med potjo sem postal lastni čisto novega avta
2. kampiranje prvi večer malo pred bodenskim jezerom
3. spački v francoski idili
4. prihod v Salbris je bil nepozaben
5. da se je vedelo kdo smo

dvorjan

Koncno sem tudi sam prikljucil fotoaparat na racunalnik. Ker sem imel dezurnega fotografa (Gox je naskljocal cel DVD fotk in videov), sem bolj malo slikal, ampak par utrinkov pa je.

Prvi dan v kampu ob Boden See. Zapomnili si ga bomo po mrazu in dezju ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Kljub temu pa nam zvecer dobre volje ni manjkalo, premagali smo namrec tako vreme kot cesto. =)

dvorjan

In smo sli naprej drsat cesto ... do kampa v Belfortu. Vzdusje je bilo kar veselo, dez nas ni mocil vec, zato pa smo mi toliko bolj skrbeli, da nas ni zejalo.

dvorjan

In potem smo prispeli na srecanje. Po pricevanju clanov CKS in citroenar.eu je bil Janez (Keza) eden bolj iskanih osebkov, a si je on zelel predvsem oddiha in iskanja stikov na mednarodni sceni. Pricujoci fotki sta zato prava redkost. =)

dvorjan

Pa se fotke mojega ozjega kroga pajdasev, torej ekipe iz Special School. Se dobro, da se je fotograf proti koncu popravil, saj sem bil za trenutek preprican, da bo septembra nov sosolec med nami ...

garac

fotograf bo dobil goxove knjige, saj bo on napredoval na višji nivo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

ModelJT

GT bi šel sigurno z mano, če bi bil tam, pa DS4, DS3, Revolte, pa še kaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

En dober zapis, starega "mačka" Večeslava J. Primoske Novice

Spaček: Legenda, ki druži države in celine

V mestecu Salbris, v osrčju Francije, so konec julija pripravili 19. svetovno srečanje spačkov in njihovih prijateljev. V 36-letni zgodovini teh srečanj tako množičnega še ni bilo; tokrat so našteli več kot 7000 vozil in 15.000 udeležencev iz 39 držav z vseh celin.

Za ogled članka prepišite rumeno obarvane besede. Več...  

Prepišite obarvane besede za 24 urni dostop, ki vam ga podarja Primorske Novice. powered by  Kaj je DoubleRecall?    

Za presežek pa so poskrbeli zapečkarski Francozi, ki se drugih svetovnih srečanj ne udeležujejo, na domače pa so prišli množično. Med njimi je bila tudi stotina Primorcev, ki se v teh dneh vračajo s počitnic v Franciji.

Spačkarji in drugi lastniki oziroma prijatelji citroenovih modelov A (diana, mehari, ami ...) se vsako drugo leto zberejo v eni od evropskih držav na svetovnem srečanju. Po 22 letih, kar so bili Francozi gostitelji v Orleansu, je domovina spačka to avtomobilsko legendo ponovno gostila med 26. in 31. julijem v Salbrisu, nekaj deset kilometrov južno od Orleansa. Gostitelji, združenje francoskih spačkarskih klubov, se z izvedbo ni proslavilo. Vse preveč je bilo stereotipno "francoskih" potez, vseeno pa je do polnega izraza prišla tamkajšnja bogata tradicija spačkarstva; pokazalo se je, kako globoko je to vozilo zakoreninjeno v francoski kulturi.

Slovenska kandidatura
K rekordni udeležbi, tako glede vozil kot ljudi in držav, je prispevala tudi Slovenija; v tej pisani druščini je kljub svoji majhnosti med srednje močnimi državami in ena od maloštevilnih držav, ki so že organizirale svetovno srečanje (Maribor 1995). Citroen klub Slovenije (CKS), ki ima v desetih sekcijah približno 700 članov, se je letos odločil kandidirati za pripravo srečanja leta 2015. Protikandidatka je bila Poljska, spačkarsko precej šibkejša država. To je bila že njena tretja kandidatura, po dveh neuspešnih. Glasovi Skandinavcev in poljskih sosedov so pretehtali v prid Poljakov (izid glasovanja predstavnikov prisotnih držav je bil 18:14), kljub temu, da se njihova predstavitev ni mogla meriti s sproščeno in dinamično slovensko predstavo v Salbrisu. Celo po razglasitvi poljske zmage je bila na prizorišču samo Slovenija, saj so Slovenci "pospravljali" še preostale kulinarične in enološke zaloge – in k "delu" povabili še druge udeležence -, Poljaki pa so se preprosto odpravili spat.

Predsednik CKS Franci Hlebec z Vrhnike je izid glasovanja pospremil s komentarjem: "Poljaki so zmagali, a kljub temu nismo ne vem kako žalostni. S takšno predstavitvijo, kot smo jo naredili, je naš klub postal še bolj enoten in močnejši." Večinski slovenski komentar pa je bil: izid je pričakovan, zdaj Poljakov ne bo treba več poslušati (nenehno so vrteli eno in isto pesem, ki je začela presedati, op. a.). Èez štiri leta gremo na Poljsko in nam ne bo treba organizirati, samo uživali bomo.

VENÈESLAV JAPELJ

Celotno reportažo si preberite v prilogi Sobota v sobotni tiskani izdaji Primorskih novic.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Fricova faca na zgornji sliki je pa hahaha :)

Še en zapis by Luka Stare

http://www.zapik.si/druzba/druzba/po...m-prvi-del/479
[SIGPIC][/SIGPIC]