Salbris, vtisi, fotke, mnenja

Začel/a ModelJT, Julij 28, 2011, 06:31:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mojami

Gox

Nekaj utrinkov iz Salbrisa in okolice, oz. popotovanja do srečanja.

Komentarjev sedaj ne bom pisal, ker je preveč fotografij :take_picture:

Tako je to bilo >>>

kalbo

No, pa smo po treh tednih francije doma. Bilo je krasno in spet je prehitro minilo. Tudi srečanje je zame minilo prijetno, saj sem imel srečo in prišel v kamp že ob 8 in 20 min (med prvimi 30-timi vozili).

ModelJT

Tisti karirasti pa itak zmaga. Najlepši med vsemi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Kateri karirasti, a kakšen izmed teh?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Kaj to si na Tour de France slikal? Drugče pa tale spodaj na sliki (avto).
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Na toru ja.
Moram zapisat ene 2 stvari. Najprej se zahvaljujem Janezu-Janko1, ki nama je z Vinkom zrihtal super plac. Hvala! (selitev, žal višja sila) Zahvaljujem se tudi Lenku, ki je super orgniziral pot do srečanja, sicer smo skupaj preživeli le eno noč, a bilo je fajn.
Pa seveda hvala Vinku-Lomiju, ki je skrbel za moj želodec, da sem tudi kaj kuhanega not vraknil, pa Tini, ki je super začrtala nadaljevanje poti.
Pohvaliti moram organizatorje, ki so poskrbeli, da smo se kar najhitreje vselili v kamp in na splošno vse francoze, ki so se trudli z njim tujimi jeziki... beri risali na papir, uporabljali google translate...super ste!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

To je bilo moje prvo svetovno srecanje. Verjetno ne bo zadnje.

Dogodka samega vsekakor ne bi oznacil kot nekaj posebnega. Pac kup avtov in ljudi ter pomanjkanje kakovostnega programa. Ce si obdan s klapo se gre, sicer pa nimas na takem srecanju kaj iskati. Ok, gres na bolsjaka, kupis kak del, ampak zato res ni treba v Francijo. Saj smo vsi ze kdaj slisali za internet, mar ne? Glede organizacije je skoda besed. Francozi (vsaj ti, ki so imeli dogodek v Salbrisu cez) pac nimajo pojma, kako se stvarem streze. Se najbolj od vsega pa moti njihovi ignorantski odnos in namerno nepriznavanje/nepoznavanje drugih tujih jezikov. Zal je bil vecji del slovenske ekipe v Salbrisu precej dalec stran od glavnega dogajanja, tako da programa nismo kaj dosti spremljali. Pa tudi ce bi ga, francoscine vecji del obiskovalcev pac ne razume, zato je vseeno, ce bi govorili v romunscini ...

Sicer pa je bilo tudi meni zelo vsec dejstvo, da je CKS spravil ljudi skupaj, torej, da so se potegovali za isti cilj (organizacijo svetovnega srecanja v Sloveniji). Zal kandidatura ni (povsem) uspela, ampak verjetno je vmes tudi politika, saj je sicer med udelezenci jasno prevladovala zelja po tem, da bi se 2015 zbrali v Sloveniji. A konec dneva stejeta glasova po dveh ljudi iz posamezne drzave ... Bodo slovenski predstavniki do prihodnjic prilagodili strategijo, simpatij Slovencem k sreci ne manjka.

Glede avtomobilov. Spackov kar ni hotelo zmanjkati. Ocitno folk na srecanje pripelje vse, kar lahko pelje. Bi se strinjal s Kezo, ki pravi, da so SLO in UK avtomobili najbolj porihtani. Tretjina avtomobilov verjetno pri nas niti tehnicnega ne bi naredila ... ali pa homologacije. =) No, spackov sem se vsekakor nagledal.

Statistike in stroskovnika nisem se delal, je le slo za dopust. Bom pa kilometre in porabo objavil v naslednjih dneh, ene 3800 km jih je za nami. Vecjih tezav ni bilo, izgubil sem pokrov kolesa, pa ventil je izpustil na eni izmed zracnic. AC so terjale svoj davek se v obliki zatikajocega se uplinjaca, zato pa je spacek poskrbel za nemalo smeha na eni izmed avstrjskih bencinskih postaj, ko kar ni in ni hotel spustiti plina ...

A sem ze rekel, da je bilo ogromno spackov?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lenko

Tudi midva sva končno doma. Pot potekala brez težav. Žal sem moral na poti zaradi višje sile kar enajstkrat ustaviti. Na srečo je bilo potrebno natočiti bencin. drugih težav ni bilo razen že standardnega zatikanja frgazarja. Dvorjan dobrodošel med "frgazarčki". Se sčasoma navadiš pa se ne sekiraš. O vtisih pa malo kasneje.

garac

@tomaž555, ampak do srečanja ti je pa fajn šlo. Še dobro, da se je vse izšlo ok.
Kolikor vem je Spacku- slavcu vrglo ven svečko že na poti tja, malo je ruknil blatnik, krtija je mel nekaj problemov s kabli, par platin je bilo potrebno ponastaviti, sicer pa nas je najbrž večina že srečno doma.
Jaz sem za konec malo poljubil zadnjo havbo, tako za spomnin, na eno rampo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

kalbo

Kot sem slišal so imeli nekaj težav na poti proti domu tudi stareti. Pa še ena fotka s poti po franciji.

kalbo

In ravnokar se je tudi Levc s prascom na dvorišče pripeljal.

garac

vse sorte kombajne sem videl, ampak takega pa še ne...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

kalbo

Evo, govorice so potrjene. Med potjo domov se je res marsikaj dogajalo in naročilo batov in cilindrov je že v teku.:Hammer3: