Salbris, vtisi, fotke, mnenja

Začel/a ModelJT, Julij 28, 2011, 06:31:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

S skoraj 7000 avtomobili, je letošnje srečanje največje v zgodovini!

Vir: Citroen Facebook
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jagoda

Še ena slika kandidature... Menda se dobro držimo. Kaj bo še ne vemo in lahko samo upamo, da zmagamo.

Pa še dve frišne sem slišal danes po telefonu iz Salbrisa...
1.) Pejd ti v p.... materino ni več lepo rečt ampak; Da bi ti francozi svetovca organiziral...
2.) Glede izida kandidature pa; Èe gremo na Polsk smo v k...., če pa ne pa tud?!
Dober je za kogar je ...

tomaz555

Sem pršu danes domov. Občutki so mešani. Francozi so francozi, je pa ponavadi srečanje tako kot si ga narediš. Meni bo sigurno ostalo za vedno v spominu po poti domov. Malo maprej od Frankfutra je Dijana po odličnih rezultatih ostala v tretji prestavi. Sledila je asistenca iz Slovenije (starša), ki sta pripeljala nov menjalnik, ki je bil na srečo na lagarju. Ob enih ponoči sem na počivališču razkopal avto, je bilo kaj videti, policaj je buljil kot tele v nova vrata, ko je gledal kaj delam. Ob 4 je bil avto popolnoma gol spredaj, okoli 10 pa smo se odpeljali. Seveda je šla Dijanca sama, ne na kakšni prikolici proti domu. Sem kar malo dvomil. da bo zmogla, ker nočno delo pod lučjo in z baterijo ni ravno garancija za kakovost. V glavnem 600 km testa je zmogla z odliko. V glavnem moja Dijana je sigurno zadnja Dijana SESTAVLJENA V NEMÈIJI. lp

pubi2cv

Hehe...po dobrem starem spačkarskem receptu....sredi noči, pa lučka, pa generalni remont. Jaz sem l.95 pod žarnico sestavljal svojega amija (ravno tako menjalnik), zjutraj pa na 3000 km dolgo potovanje po vzhodni Evropi. Rezultat: Brez težav. Ko sem prišel domov, mi je naslednji dan po 10 km zaribala mašina. No, pa to nima veze z menjalnikom.....

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bizi

Evo malo utrinkov iz Šotora in zmatrana ekipa...Hvala vsem za pomoč in nasmeške,lepo je bilo videti zadovoljne obraze na obeh straneh šanka.:emot112::BigThumbs:

amipick

Bilo je super!Tudi,če si čakal v koloni 7 ur in v tem času nisi vedel kaj se sploh dogaja,tudi če ko si končno vstopil nisi dobil nobene vrečke,zapestnice,dobrodošlice,tudi če so te "organizatorji" pošiljali na vse konce za se prijavit (recepcija je bila izven kampa),tudi če so ti rekli da ta del kampa je za francoze,na drugi strani je pa ostali svet,tudi če so bili wc-ji in tuši en kolikortoliko čisti,tudi če so imeli radio samo za srečanje in so govorili ekskluzivno v francoščini(in ostali svet???),tudi če jim je zmanjkalo nalepk,majic,... že drugi dan,tudi če so se organizatorji grdo obnašali in težili samo v francoščini,je blo vse OK.
Seveda vse to,če si vprašal francoze!:argue1:
Èehi so pojem v organizaciji srečanja! Za francoze pa je bilo vse OK.Za vsako pripombo so imeli pripravljen izgovor.
Na prireditvenem prostoru ni bilo klopi,češ da so jih po pomoti odpeljali nekam drugam.OK,ma kaj so rabli naslednje 4 dni za jih pripeljat nazaj???
Kakorkoli je bilo srečanje v redu.:BigThumbs:Spoznali nekaj novih prijateljev,srečali polno starih.
Angleži so se na odru zahvalili organizatorjem ,da so nam vsem pripravili res veličastno VREME!
Finci so šli na oder ker so zmagali v razstavi/sestavi spaka in se vsem zahvalili v angleščini,francozom pa ne,ker niso znali kako se to reče v francoščini,hehe.

Bodite pridni,ker če ne vam bodo francozi srečanje organizirali!:argue1:
Slike pridejo,samo da jih postrojim.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Naredili 2.500km brez problemov.Šli čez italijo,nato prelaz mont Cenis,pa prespali v hribih blizu mesta kjer je bil start Tour de France.Naslednje dni pa počasi po dvesto km do salbris-a.Na placu smo se vkampirali ob 22h,blizu tušev,wcjev,trgovine z kruhom in zelenjavo/sadem.Do prizorišča smo imeli peš dobrih 5 min,z avtom pa 15 min(samo EN izhod in EN vhod).Boljšjak je bil poln prodajalcev,uradnih trgovcev pa je bilo malo,še sami so bili presenečeni.Prireditveni muzej lepo opremljen,celo Dak-a so imeli,ga pa čaka še popolna obnova(zlomljena šasija),vseeno je pritegnil dosti zanimanja.En dan sem parkiral polepljenega Dak-a pred naš kandidaturni šotor in odprl havbo.So buljili noter kot teleta v pisana vrata.Pa so spraševali,če ima dokumente,pa če je original,pa kako sem lahko to registriral,ali je karoserija original,...v glavnem 6 ur zanimivih pogovorov.
Odrinili smo proti domu v nedeljo zjutraj,proti ženevi.V mestu Annemasse prespali v hotelu! F1.Naslednji dan pa skozi Mt Blanc in čez italijo domov.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Gox

Moj del ekipe na poti domov je danes prispel v Slovenijo (jaz, Garač in Dvorjan)

Jaz sicer še nisem doma, sem ostal še malo v sloveniji, da se odpočijem od Francije :)

Srečanje je bilo kot so že povedai ... pravo Francosko ...

Sem imel srečo da sem bil v skupini, ki so nas parkirali na travnik in smo čakali celi dan na soncu ... dokler nismo proti večeru izvedli upor in pobegnili s travnika v kamp ... pol pa je bilo OK.

Večjih težav na poti ni bilo, prevozili smo velik del po Francoskih stranskih cestah in spoznali Francijo zelo dobro.

Slike sledijo med vikendom ... morem izmed 2000 slik, zbrat kakšno lepo da vam pokažem :)

Lp
Goran

zlikovski

Dobrodošli  nazaj na sončno stran alp.

Jagoda

Lepo da ste se vsi vrnili nazaj brez večjih zapletov z avtomobili... Tisti ki pa nam to ni uspelo pa že čakamo nove podvige, skupaj z vami seveda!
Dober je za kogar je ...

Lovro

Citat od: Gox;106795Slike sledijo med vikendom ... morem izmed 2000 slik, zbrat kakšno lepo da vam pokažem :)

Se priporočamo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Kaj je blo to kako tekmovanje da ste mogli avte porivat, al samo tako za hec?
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Smo tekmovali kateri avto bo manj spil do kampa.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak