Nov voznik Xantie

Začel/a Klemz, Avgust 02, 2011, 04:51:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cikocx

Citat od: Klemz;108445Se da to jutr dobit kje v LJ?

lahko ti jo pošljem po pošti
Cx za zmeraj:BigThumbs:

Klemz

Nova pr Novaku 25e, dobim v petek oz. nasledn tedn. Hvala
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro

cikocx

Citat od: Klemz;108516Nova pr Novaku 25e, dobim v petek oz. nasledn tedn. Hvala

Aha pol pa uredu, jaz je nism dobil tok poceni, kar dobro zrihtaj, lp

Klemz

Zamenju sm ceu k je puščala, morm zdej kej oddušit luft al pa kej podobnga? Avto se normalno uzdigne/spusti v use pozicije, razn ko je ugasnjen ostane rit gor, predn del se pa posede.
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro

cikocx

Citat od: Klemz;108900Zamenju sm ceu k je puščala, morm zdej kej oddušit luft al pa kej podobnga? Avto se normalno uzdigne/spusti v use pozicije, razn ko je ugasnjen ostane rit gor, predn del se pa posede.

Nč ni treba, to je uredu

Zlatan

Meni pa je obratno, ko ugasnem auto, rit si posede, a prednji dio ostane gore. Kaj bi trebalo popraviti da se usede i prednji del?

cikocx

Citat od: Zlatan;109133Meni pa je obratno, ko ugasnem auto, rit si posede, a prednji dio ostane gore. Kaj bi trebalo popraviti da se usede i prednji del?

To je vse dobro enim se usede zadaj (meni tudi), enim spredaj, važno da ko lavfa vse dela normalno

dexterboy

Normalno je, da se pri nevrtajočem motorju sesede zadnji konec, nato pa še čez čas prednji konec. Je prednji del vagna težji od zadnjega in se posledično pumpa manj matra, da že v štartu dvigne del "lulčka", ki je lažji.
Sicer to lahko preverjate tako, da ste pozorni, kako pumpa dvigne avto, ki je čisto na tleh... že tu so razlike med enim in drugim vozilom...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Klemz

Men je samo čudn, k sm vajen predn sm cev menju, je biu avto takoj natleh, zdej pa traja :)

Zlatan

Mislim da bi se trebali i prednji i zadnji deli usesti. Imel sem amortizera v haubi pred 2-3 tjedna pa mi se čini da je to posledica toga kaj mi ne spušča prvi kraj, pa je tak stalno napet, pod pritiskom.

zlikovski

Zavotni cilnder ti spušča, to je pri starejšin hidravličarjih klasika, in zato se ti poseda in zgleda kot gliser.
Nič ni rabobe glede tega, če te pa moti, pa vzame ven zavorni cilinder in menjaj tesnila.

pehorunkl

Citat od: zlikovski;109356Zavotni cilnder ti spušča, to je pri starejšin hidravličarjih klasika, in zato se ti poseda in zgleda kot gliser.
Nič ni rabobe glede tega, če te pa moti, pa vzame ven zavorni cilinder in menjaj tesnila.

Tudi zaradi praznih krogel, starega LHMa in vročega vremena se hitreje poseda.
Velikokrat pa pušča Dosier ventil (spredaj ventil za zavore). Ker je povezan tokokrog vzmetenja in zavor, tukaj ne uspe držati pritiska in črpa LHM iz vzmetenja, posledično pade pritisk in zadnji konec. Èe ostalo deluje, to samo po sebi ni problem in ni treba popravljati, če zavore delujejo normalno in se zadaj avto dokaj hitro dviguje.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Klemz

Dons je dobila bjonda lepotni tretma :take_picture: Drgač me pa zanima, zakaj za vraga mi ne delajo meglenke spredi, še kakšen mesec nazaj so mi bp delvale, žarnce so cele, varovalka tut, stikalo nej bi delvalo...

ModelJT

Kaj to si kar čez vse šprical?
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Verjetno bo zelo dolgo držalo gor...