Nerjaveči izpuhi

Začel/a amipick, Julij 07, 2011, 10:32:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Spačkarji,Dyanarji in ostali A seriaši-kot zanimivost vam povem,da je pri nas možno dobit izpušni sistem iz inox-a,rostfraja,edlštala,...Nerjavečega jekla.Slovenski proizvod,proizvajalec AKRAPOVIÈ.
Pred kratkim ga je kupil kolega iz KP.Klical,vprašal,kupil.Cena niti ni tako visoka,med 300 in 400 eur.:BigThumbs::emot112:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

ModelJT

Zanimivo. Vsaj ena stvar, ki ne bo rjavela he he.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Akrapovic dela auspuhe za a serijo? Ja pa ja...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Citat od: mirchi;105142Akrapovic dela auspuhe za a serijo? Ja pa ja...

Shur. Doma je 2 km od mene, se pa vseeno lahko zmenmo za kaksno Edition Limitee morda :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Jagoda

Mi o volku volk na vrata... ali mi o d...., d... iz riti?! Moj Hy spimpan z Akrapovičem... ??? Kdo bo pa pol bremzu?
Dober je za kogar je ...

dvorjan

@Jagoda:
Kdor bremza, izgublja cas. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Etedoron

Akrapovič?! Dobr si se zmenu. Ko sem 1x klical tja, so mi rekli, da oni to ne delajo za avte. Pa sem rekel, no saj je motor skor isti kot BMW 60R, pa so rekli ne pa ne. Naj se obrnem na Devitota v LJ.
No, če se ti je ratalo zmenit, tolk boljš.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

gule

Citat od: amipick;105129Spačkarji,Dyanarji in ostali A seriaši-kot zanimivost vam povem,da je pri nas možno dobit izpušni sistem iz inox-a,rostfraja,edlštala,...Nerjavečega jekla.Slovenski proizvod,proizvajalec AKRAPOVIÈ.
Pred kratkim ga je kupil kolega iz KP.Klical,vprašal,kupil.Cena niti ni tako visoka,med 300 in 400 eur.:BigThumbs::emot112:

300,400 EUR, je za mene preveč, če govorimo o A seriji, to je bolj za kakšne GTI freake ipd...:argue1:

amipick

Akrapovič že en čas izdeluje izpuhe za avtomobile.
Jagoda-HY z napisom Akrapovič,to bi te motoristi gledali!
300-400eur za kpl izpuh iz inoxa pri nas v Slo je jako malo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

andraž

Je pa zvok motorja z RF izpuhom nekoliko drugačen.

deuche

300-400 je velika razlika. Tudi jako malo to ravno ni, vendar, če upoštevaš, da je auspuh za vedno, sploh za avte, ki niso v redni uporabi in le ta še bolj najebe, se stvar definitivno izplača.

Glas mora biti bolj kovinski-rezek, ker je materijal trši od navadnega jekla in se zato vibracije bolje prenašajo. Jaz sem to na žabi rešil, tako, da sem od lonca do konca avta pustil železno cev. Mislim, da je glas enak kot prej, za biti siguren bom moral primerjat Lovrotovo in mojo.

Zeko124

Citat od: amipick;105176Akrapovič že en čas izdeluje izpuhe za avtomobile.

Za avtomobile to ze, samo to so bolj Porsche, MB AMG in ostale prestizne zadeve... res pa je da novi direktor uvaja vse sorte inovacije (med drugim Akrapovic ispuh za skuterje ipd) tako da teoreticno je mozno ja. Dokler ne vidim tega na A-seriji pa original nalepke Akrapovic exhaust system tehnology temu ne bom verjel. Pa seveda ne one dodatno nalimane ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ispuh za A serijo ti lahko naredi kak mojster, ki dela z rostfrajem. Po meri... Pubi ima en tak ispuh na svojem spačku in ne verjamem da je bil tolk drag.

Da se pa Akrapovič spušča v izdelke za Spake in skuterje je pa po mojem polomija. Naj ostane on na prestižu ne pa na šrotu.

amipick

Drago,poceni,prestiž,smeti,....je pa zanimivo!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Citroenovc

Men je pa že kar mal smešno ...

Ko se končno loti delat izpuh nekdo, ki to RES obvlada - se takoj najdejo komentarji "predrago", "gre ceneje", "ne verjamem, da je to res", "poznam v sosednji ulici popoldanca za pol ceneje", "si uničuje ugled", ipd.

In se taisti še naprej vozijo z navadni, hitro rjavečimi izpušnimi lonci. In v očitno neuglednih oldtimerjih (a zdaj je pa obnovljen Spaček kaj bistveno manj vreden od kakega Ferrari Dina 208?) ...

Res, iz dneva v dan se samo še bolj smejem "slovenskosti" ljudi ...
OK

LP
Primož