C25

Začel/a Gox, Maj 06, 2007, 08:09:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

?e ena Camper izvedba C25-ke. Parkirana pred vhodom na citroen KP.

Podalj?an, povišan, kot je videti po nalepki, verjetno Avstrijski.
LP
Goran

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Filipe1984

Na avto.net se prodaja C25 re?ilec

Gox

Na cesti že zelo poredko srežaš Adriin kamper na osnovi C25-ke.

Mataur

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj predstavil našga citrusa  
Nadgradnja 2006, podvozje C25, l.86
Tretje leto je v naši lasti in v tem času prepotovali kar nekaj kilometrov.

garac

Najprej dobrodošel na forumu
seveda imam par vprašanj
Si sam izdelal nadgradnjo? Za koliko oseb je registriran? Prosim napiši malo več, izgleda super
[SIGPIC][/SIGPIC]  

grozny

MaTAUr

matjaž
tamara
uroš
?????
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Mataur

MaTaUr

Maj
Tadej
Uroš

Pozdravljeni,
Včeri, sem sam mal na hitro nalepil slikce in kratek opis, no pa malo bolj podrobno. AD sem kupil že narjenega, s tem, da sem moral še nekaj stvari dokončati-ogrevanje, elektrika, WC/kopalnica, vodila omaric in še neke finese. AD ima 6 sedežev in 4 ležišča (2 alkoven 140x200, 2 v dineti 140x200). Registriran je za 3 osebe, ker zadaj klopi v dineti se ni dalo homologirat, čeprav so narejene 100% varne in po vseh standardih (monopol določenih izdelovalcev klopi). Nas ne moti, ker itak potujemo trije (z najmlajšim, tastarejša sta že samostojna). Smo se pa tudi že vozili štirje in več-nikoli problemov s policijo ali carino. Dohomologacija za več sedežev je možna, samo VIP je vprašanje. Notranjost je izdelana profi in ima zelo funkcionalno rasporeditev glede na dolžino (5,20 m). Edino čudi me, zakaj je nadgradnjo delal na tako starem letniku. Podvozje je drugače ojačano-prednje vzmeti, zadaj 4 listi na vsaki strani, ojačane zavore, skratka brezhibno in zelo stabilno, razen obnoviti sem moral motor, menjalnik, elektriko,... čaka me še menjava rok in končnikov, ter akumulator. Me pa ni pustil nikoli na cedilu, vedno sem se privlekel do doma in nato šraufu. Tolk za enkrat, ob priliki prilepim še kako sliko notranjosti. Èe vas pa še kaj zanima, z veseljem odgovorim.

garac

Ja tisto ogrodje sedeža je svinjsko velik strošek, žal je temu tako. Motor je 2,5D? Najbrž je kar počasen in dosti pije, sicer pa vzdržljiv, za dopust pa moraš tako ali tako imeti čas in se ne mudi.
Sicer kolega zdaj predelujeBoxer in se tudi jezi nad ceno "homologiranega" ogrodja sedeža
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Mataur

Ja, motor je 2,5D in končna hitrost, je nekje 120 km/h po števcu (samo test in nikoli več)
Potovalna hitrost za ADje (priporočena) je okol 90km/h ne glede, kak agregat poganja gajbo. Računat moraš, da dopustniško naložen tehtaš 3,5t in raje več kot manj-to je pa že kar lepa teža za nenadno zaviranje. Navor ima dober, tado da glede prelazov ni težav-počasi, ampak gre. Poraba (po obnovi motorja in 80 km/h) je realnih 10l. Dvojna klop s pasovi pa stane od 600 € naprej-za enkrat bomo kar na 3 sedežih.

Gox

Zanimiv avtodom, ob priliki poslikaj še malo noter.

Kako pa je izvedeno ogrevanje? Plinska varianta?

Lp
Goran

branko1

Hej Mataur - lep pozdrav iz MS.
Končno si tudi ti zašel na "pravi" forum.
Ajd fajn bodi in lepo furaj "limono"
Branko1

Mataur

Ejga branko1, ti tut tuki.
Ma moram mal raširit obzorja.
Naš citrus, pa itak z leti vse več pomoči rab, tko da povečam krog znalcev.

Gox, ja plinska varianta-Truma E2400. Sem jo nabavil pri avtodomarskem frendu, šel do Prebila po material in jo sam zmontiral. Dela ko šus. Testirano na -10°C in notranja temperatura vse do 25°C. Mi pa čudovito dela tudi med vožnjo. Slikce notranjosti, koj ob prilki.

lp,
Andrej

garac

Včeraj sem bil pri mehaniku, je menjaval motor v eni C25ki letnik 1990 originalno predelani v avtodom. 1lastnik je z njo prevozil 280.000 popotniških km, potem je zaribala iz do sedaj neznanih razlogov.
Kolikor sem gledal avto je še vedno v zelo solidnem stanju, ima pa plastično nadgrajeno streho, pa zanimivo sedeže v usnju, žal nisem naredil kakšne slike.
Na dvorišču sem opazil še en Jumper(samogradnja), ki pa še ni dokončan
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Dve C25-ki, ki še vedno obratujeta :BigThumbs: