DS4 << >> Toyota

Začel/a mitja12345, Junij 25, 2011, 09:45:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mitja12345

Upajmo na najbolše in da bo konkurenčna cena, ker še vedno gledam recimo DS4 ali pa Toyota Avensis za isto ceno, ampak Toyota veliko več ponuja + več konjev + 6 prestav + navigacija + kamere...Zadnje čase se mi zdi citroen kr malo preveč zasoljen...upam na kakšne akcije še :)

ModelJT

Ja samo od Toyote je še tastari hrošč lepši. Raje potem kupi C5.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: mitja12345;104418gledam recimo DS4 ali pa Toyota Avensis za isto ceno

Sori dec, ampak, s teboj ni vse v redu. Razen stevilke s ceno teh dveh avtomobilov ne mores primerjati. Avensis je grda drvarnica za prevazat ljudi brez okusa, medtem ko se v DS4 furajo wannabe aristokrati s smislom za obliko.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mitja12345

Ha Ha HA..... nisem istega mnenja sploh...glede vožnje se Citroen skrije, glede prostornosti tudi, glede same opreme - tud. Ja zdej boste rekli, ja pol pa toyoto uzem pa stvar rešena, ne, še vedno sem z obema Citroenoma trenutno zadovoljen, gledam in primerjam pa, ker meni osebno je toyota daleč pred DS4 glede oblike (ja vsak ma sjojga malarja :) ) in tudi, pri Toyoti dobim za 25k full maksimalno opremo s tem da ma 6 prestav menjalnik - o bencinarju govorim.
DS4 z 6 stopenjskim menjalnikom je samo Chic Sport 200 konjski ampak stane 28k, na dizl pa ni denarja da grem.
Še vedno ni Citroen varčen, kot bi lahko bil - 6a prestava ga jebe!

Mogoče res počakam še malo, da bo kakšna informacija več glede DS5, če ne vrjetno uzamem...nevem še.
Še to, ne razumem, zakaj so DS4 naredil tako visokega - neka kopija med terencom in "limozino", sam ledice so pa svetovne... hehe, ja res, bomo še vidli, sam ne bedarij govort, da je toyota drvarnica, k mislim da Citroenu še manjka ene 10 let da bo vsaj približno konkurenčen - ali se pa motim - moje mišlenje!

LP

ModelJT

Samo ti še vedno ne razumeš kaj je hotel dvorjan povedati. DS4 in Avensis sploh ne moreš primejat, čist drug razred. Tudi z DS5 ne moreš, je višji razred. Edino lahko C5 primešjaš s Toyoto. Pri C5 pa lahko dobiš 1.6 THP tut za en podoben denar in ima šesto prestavo. Citroenu majnka še vsaj 10 let da bo konkurenčen Toyoti pri čemu?
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: mitja12345;104427DS4 z 6 stopenjskim menjalnikom je samo Chic Sport 200 konjski ampak stane 28k, na dizl pa ni denarja da grem.
Tudi THP155 ima 6-stopenjski menjalnik, malo bolje poglej. Edinole vstopni 120VTI ima 5 prestav, vsi ostali DS4 imajo 6! 120VTI v takem avtu pa itak noces imeti, verjemi.

Evo, samo zate, tehnicni podatki:
http://www.citroen.si/Resources/Content/SI/z_divers/Tehnicni_podatki/TP_DS4_042011.pdf

Citatsam ne bedarij govort, da je toyota drvarnica, k mislim da Citroenu še manjka ene 10 let da bo vsaj približno konkurenčen - ali se pa motim - moje mišlenje!
A pa si ti sedel v obeh avtomobilih, se peljal z njima? Ali pa samo cenik gledas in nekaj na pamet govoris? DS4 je nekaj najbolj dodelanega trenutno na trziscu, tudi prestiznega. Tak nivo pri Toyoti dobis le, ce gres gledat tiste cenike, na katerih pise Lexus!

Aja, pa ce si do zdaj vozil C2 in Berlingo (ugibam), potem se ne pomeni, da Citroen ne zna narediti velikega in udobnega ter prestiznega vozila. Poglej se malo C5 (in, ce upas, C6). =) In da si bomo na jasnem - zame je tudi Berlingo drvarnica, ce bos sedaj lazje spal. =)

mitja12345

THP155 ima 6 stopenjski ROBOTIZIRAN MENJALNIK. Tako da, za mojo punco ne pride v poštev.
Imel sem Grand Picassa Exclusiva, max opremo, meni je avto bil top, kar se vožnje tiče, ampak, Toyota je bla pa še boljša - ja men bolj ustreza malo bolj trda vožnja.
C6 imam res željo vozit, ampak kot sem rekel, kopujem avto za mojo drago, ne za mene. Èe se bo odločil za DS4 bo pač DS4, sam res škoda, k nima recimo So Chick 6 prestav - ona se tudi dosti vozi po avtocesti.
Še legenda: BMP6 pomeni robotiziran menjalnik
BVM6 pa ročni 6-stopenjski menjalnik in ja, sem že testiral, ne pišem na podlagi cenikov, ker načeloma cena me ne ovira toliko.

Spal sem pa super, ker mi potrjujete nekatera dejstva :)
LP

dvorjan

In kaj je narobe z robotiziranim menjalnikom? Ce se veliko vozi po AC, je sploh ne bo motil, ker bo pac pri 100 km/h ze prestavil v 6. Sicer pa ga se vedno lahko za usesa pocuka. =)

Sem pa precej preprican, da ga po narocilu lahko dobis tudi s klasicnim rocnim menjalnikom, le da bos pac cakal naslednjo posiljko (3 mesece?).

mato

Zanimivo kako eni gledajo na avtombil, smo ljudje zelo različni. Jest pa ne kupujem nikol novega, mogoče ga bom nekoč pa ne japonca. Èe naprimer pogledaš podvozje, kako je avto narejen kakšno pločevino ma, kakšen je spodaj. Kupci novih avtomobilov bi moral enkrat avto pogledat bol v detajle. Jest to vidim vsak dan avto od spodaj od znotraj in gledam vsa vozila japonska in kitajska ( kia,hyundai) Kako to sploh zdrži šest let napr. saj kar se pločevine tiče garancije majo pa že kar sedem let. Adijo pamet, nategovanje folka.

ModelJT

Kia in Hyundai sta korejski firmi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dexterboy

@mato, daj prosim povej kaj več o tem, pa ni to noben hec. Mar želiš povedati, da ima Kia tak slab pleh (in ostali), da je 7 letna garancija utopija ali kaj? Pa ne da bi zdej Kio (ali kaj drugega) želel, me pač firbec matra...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

mitja12345

kaj je narobe z robotom?! Meni je super, moja ga noče. Odločil se bom za avto, kateri mi bo ponujal tisto kar hočem. Ni isti razred DS4 in Avensis, res ni, sam cena je pa ista.

mato

Citat od: modeljt;104446Kia in Hyundai sta korejski firmi.

Kar ni japonsko, pa naj bo koreja al pa kitajska krš. če primerjaš med temi tremi je res še najbolša japonska.
Vem da je kia in hyundai koreja, pač sem se malo zmotu veliko pa res ne prebereš.

mato

Èe bi se spuščali v detajle avtomobila bi lahko pri DS 4 kar našteval kaj je dobro. Pri toyoti bi pa lahko našteval kaj ni dobro. Kljub temu je toyota kar dober avto tam do desetih let. Citroen je pa dober tud za preko deset let. Tle bi lahko pisali še pa še, pa ne samo opremo pa nevem kakšni menjalniki. Poglejte materjale,barvo, zaščito,pločevina, plastika. Citroen je vsako leto bolši sestavljen pa skoz man zakompliciran, kleparji pravjo vsaka čast novi C5-ki tolko enih stvari natlačenih na avtomobil, pa tko simpl za demontažo in montažo. Včasih so bili VW tko simpl zdej bojo pa zgleda francozi.

Naj povem še tole kateri pravi da majo dol čez lužo avtomobili dobre karoserije. Sem delal mazdo 6 pa sem jo moral malo dvignit, saj veste dvigalo daš pod prag na eni strani odspredaj in malo dvigneš, da jo maš spredaj bol pokoncu in kaj je sledilo? Nobenih vrat nisem mogu odpret. Školko kar zvije kot včasih stoenko,če je bila že malo rjasta. Ne vem kje dobivajo takšne pohvale japonci najbolj varen avto. Kaj takšnega bi v kakšni gostilni lahko govorili več ur.