C5 Tourer by Lamy

Začel/a Lamy, Junij 25, 2011, 12:11:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rocky86

Èestitke za lep avto.:BigThumbs:
Sem tudi sam zadnjič vozil C5 III Tourer 1.6HDI AidDream in bil zelo pozitivno presenečen nad zmogljivostmi motorja in podvozjem.
Navodila pa lahko dobiš na service.citroen.com.

LP
Peugeot 5008

Xandrej

No dajte zdaj malo pretiravat o zmogljivosti 1.6 tonske pošasti z 110 konji. Avto je za vozit ne pa o zmogljivostih. 12.6 sekunde rabi do 100. Avto je odličen, lep, varčen, udoben ni pa zmogljiv.

Lamy slikice!!!! :BigThumbs:

GSclub

Xandrej, zmogljivosti so relativna stvar. če npr. voziš spačka, ki pride do 100 v pol minute ob ugodnem vetru in vsaj ravnini, je tak C5 zelo zmogljiv. če voziš avto s 300+konji, kot ti, pa so verjetno občutki drugačni. da se pelješ 100 po ravnini, pa itak uporabljaš samo 30 konjev.

dvorjan

Fantje, Xandrej ima povsem prav. Ce avto nima vsaj 10 sekund do 100, potem se o zmogljivostih sploh pogovarjati ne moremo. =) In verjamem, da so pri Lamyu prevagali drugi aduti, ne nazadnje nas par dni loci od novih drakonskih kazni nasih preljubih krvosesov.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

rocky86

Citat od: Xandrej;104518No dajte zdaj malo pretiravat o zmogljivosti 1.6 tonske pošasti z 110 konji. Avto je za vozit ne pa o zmogljivostih. 12.6 sekunde rabi do 100. Avto je odličen, lep, varčen, udoben ni pa zmogljiv.

Lamy slikice!!!! :BigThumbs:

Presenetilo me je dejstvo, da se v C5 mašina obnaše precej drugače, kot v C4.
Nato sem se takoj presedel v 407 1.6 HDI (l. 2008) in je povsem drug svet, karakter motorja pa precej bolj podoben C4.
Mogoče je razlika, da je bila C5, ki sem jo vozil "Airdream".

Večinoma vozim C5 II 2.0 HDI (100kw) in se mi zdi, da v novi C5 1.6HDI nebi prav veliko pogrešal 20konjev razlike, res pa da nove C5 nisem zapeljal na AC
Peugeot 5008

Lamy

Končno imam spet malo časa, da javim kako pa kaj. Z avtom sem zelo zadovoljen, še bolj z njegovo porabo, ki trenutno po cca. 5000 prevoženih kaže 5,1. Glede udobnosti ne bom izgubljal besed. Motor me je pozitivno presenetil glede na težo vozila. Avto ni za norenje, za normalno vožnjo je povsem O.k. Je pa res, da je potrebno nekoliko več prestavljana, a na to sem se že navadil. Mogoče bi res na AC potreboval 6 prestavo, ki pa bi bila po normalnih cestah popolnoma odveč.

Edina zadeva, ki mi ni všeč, pa je ta da ima dosti odlagalnih prostorov, ki pa so nefunkcionalni.

Pa še ena na hitro
[SIGPIC][/SIGPIC]

spotocn7

lep je sam felne se gor daj pa si zmagal

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lamy

Citat od: spotocn7;106100lep je sam felne se gor daj pa si zmagal

Felne so že nabavlene, vendar bom počakal do drugega leta spomladi, trenutno se mi ne splača kupovat novih letnih gum, ker so še te čisto o.k.. Bojo pa pol na te felne prišle zimske.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Citat od: MSrougeZX;106111Kaj so to 16-ke?

So 16-ke ja
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Eno vprašnej za vse lastnike novih C5 III.

Zanima me če tudi pri vaših vozilih dela enako kot meni in sicer za kaj gre.

Èe odprem sprednji predal na sovoznikovi strani (v predalu ni lučke, vsaj jaz je še nisem najdo) se mi prižge zadnja stropna luč? Je to normalno al smo spet odkrili kaj novega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Flukturr

Citat od: Lamy;106048Edina zadeva, ki mi ni všeč, pa je ta da ima dosti odlagalnih prostorov, ki pa so nefunkcionalni.

In da niti exclusive nima kartice & start gumba...
Joj, kako to pogrešam... Še zdaj kdaj roko tiščim h kljuki in čakam da se bo odklenil...
In vlačim ključe po žepih, torbah...

LPF

P.S:  čestitke in še naprej srečno vožnjo!
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Citat od: Lamy;111902Eno vprašnej za vse lastnike novih C5 III.

Zanima me če tudi pri vaših vozilih dela enako kot meni in sicer za kaj gre.

Èe odprem sprednji predal na sovoznikovi strani (v predalu ni lučke, vsaj jaz je še nisem najdo) se mi prižge zadnja stropna luč? Je to normalno al smo spet odkrili kaj novega.

Bom probal...mislim pa da sveti lučka.
R5 e-tech 2025

visar

lučka je in sveti.
start tipka tudi je in je vezana na ključ.... računalnik je identičen tistim s tipko vendar je tudi moje mnenje da je ključ še vedno zakon.
______/\\______
______/\\______

MSrougeZX

Citat od: Flukturr;111907In da niti exclusive nima kartice & start gumba...
Joj, kako to pogrešam... Še zdaj kdaj roko tiščim h kljuki in čakam da se bo odklenil...
In vlačim ključe po žepih, torbah...

LPF

P.S:  čestitke in še naprej srečno vožnjo!

Kaj si pa prej vozil, megana ali laguno?
R5 e-tech 2025