Lučka za olje

Začel/a sklopka123, Maj 29, 2011, 09:45:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sklopka123

Pozdravljeni

Sem lastnik Xsare letnik 2000 1.6i. Pred kratkim so mi  zamenjali olje in svečke kot vsako leto. Ker me ni bilo zraven, ne vem kako olje je noter, mislim pa da je 15W40. Zdaj se mi dogaja, da se mi občasno začne prižigat lučka za olje, torej se prižge, ugasne se zopet prižge, včasih celo sveti nekaj sekund in se nato ugasne. Kar pa je najbolj zanimivo, sta se lučki za ročno in olje zamenjali. Se pravi, priæiga se mi lučka za ročno, ko pa ročno potegnem, se zasveti lučka za olje.
To me prej ni niti motilo, zdaj me pa moti, da se mi prižiga lučka za olje. Kaj menite; nepravilno olje, senzor olja,...

Hvala lepa za vse odgovore

zlikovski

Ko si to pisal, si vsaj preveril nivo olja?

sklopka123

Seveda sem preveril. Ga je toliko, kot ga mora biti.

dvorjan

Raje poleg nivoja olja preveri se nivo zavorne tekocine ... in jo dolij (ali pa celo zamenjaj, ce se ni bila).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Lahko je tudi kje slab kontakt, oksidirana žica, mali zmigaj kable.
Možno tudi da te kje zajebava masa.

sklopka123

Slab kontakt kje? Na senzorju za olje? Kako bi lahko zavorna tekočina vplivala na kontrolno lučko za olje? Ne vem pa, zakaj sta se mi zamenjali lučki?

dvorjan

Ce nimas dovolj zavorne tekocine ali pa je kaj narobe z zavorami, se priziga lucka za rocno zavoro, pa tudi lucka stop. Preglej in dolij, ane, saj je za tvojo varnost dobro.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Sigurno gre kabel do senzorja pritiska za olje, ponavadi se nahaja okrog filtra za olje.

sklopka123

Ker se mi je to začelo dogajati po menjavi olja in oljnega filtra sumim na to, da sem vlil "preslabo" olje. Baje da postane kot voda in zaradi tega v motorju pade pritisk in lučka se prižge. Baje da obstaja dodatek za motorno olje. Bomo probali.

alesz

CitatNe vem pa, zakaj sta se mi zamenjali lučki?
Lučke so se zamenjale takrat,ko ti je navilo števce zaradi slabega akumulatorja........

vsx

Novo olje ne more biti tako slabo, da bi bil prenizek pritisk.

Zlikovski ti je prav svetoval. Najprej preveri elektriko.

LP

sklopka123

In kaj zdaj storiti in kaj sploh pomeni, da mi je navilo števce? Glede olja pa mi je prijatelj rekel, da je imel podobne probleme s slabim oljem. Namreč ko se olje segreje je kot voda in pritisk pade...

spotocn7

praviloma gre v 1.6 motor 5w40 ali 10w40 olje,so pa ti motorji imeli tezave z oljnimi filtri ker ni imel dovol dobrega pretoka olja in se je zato prizigala lucka za nivo olja,poskusi se enkrat menjat filter pa bos videl ce bo bolje

masun01

mislim da je napačno olje ,priporočljivo je 10w40 za 8v in16v 5w40 razen če ti ga je jedu pa so ti dali 15 w40 da je bolj gosto in s tem zmanjšali porabo olja

alesz

CitatPred kratkim so mi zamenjali olje in svečke kot vsako leto.
Torej so ti ga nekje menjali in potem se je pokazala napaka........kaj ko bi se odpravil tja nazaj da ti naredijo dokonca.....................