Lučka za olje

Začel/a sklopka123, Maj 29, 2011, 09:45:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sklopka123

Najprej hvala za vse vaše odgovore, ki mi bodo zelo koristili. Olje mi je menjal mehanik, ki zelo špara in je mnenja, da je znamka olja vseena. Mislim, da imam noter olje iz Lidla. Do sedaj sem imel vedno olje 15W40, pa ni bilo težav. Ali je morda zaradi tega avto slabše potegnil, več trošil? Mislim, da bom najprej menjal olje in oljni filter, nato pa preveril še tipalo. Še sedaj pa ne vem, kako bi odpravil napako zamenjave lučk. Zakaj bi se to zgodilo zaradi menjave akumulatorja in kako to rešiti?

zlikovski

Odlično olje uporabljaš!

sklopka123

Odlično?? Kakšen se torej da v ta motor? 5W40, 10W40 ali 15W40? Kako se to pozna pri vožnji?

zlikovski

Kolko je meni znano, se za te motorje uporablja olje Total7000 se pravi 10W40, ali pa me naj kdo popravi.

MSrougeZX

Total 7000 ali  pa 9000.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Olje iz lidla pa še to 15W40... To še za spačka ni dobro kaj šele za xsaro. Ko pa reče ''mehanik'' da je vseeno kako olje je noter bi ga tak zažgal, da bi se 2 dni sukal v loku... Menjaj mehanika. Pa mu povej, da je čas golfov I pa renojev 4 pa 5 mimo... To je neki stari majster očitno!

masun01

se strinjam, mehaniki kateri dajejo to olje 15w40 so ostali v daljnem letu 1996, nekako po tem letu ne poznam mehanika v moji okolici ki sploh še uporablja to olje razen v primeru ko ga žre  ali pa je predpisan ali pa zgonjen motor:bombs:

vsx

Èe je nalil sveže olje, pa če tudi žnj klase, se ne sme poznati na pritisku toliko, da bi zato svetila lučka.
Vsaj ne po par normalno prevoženih kilometrih.

Sem že napisal, da obišči električarja ?

LP

sklopka123

No, nekatere stvari se razjasnjujejo.
Lučki sta se zamenjali zaradi reseta števca ali nekaj podobnega. Mi je mojster rekel, da je to že videl in da se sploh ne splača popravljat. Ima prav.
Kupil sem olje 10W40, ki je predpisano. Bom menjal, skupaj z oljnim filtrom. Bom poročal.
Tudi zavorna tekočina je bila na spodnji meji. Sem dolil DOT 4.
Zdaj bo čas prinesel odgovore.
Hvala vam za odgovore.

Xandrej

daj ti slikaj to lučko pa vlij noter total 5W40 pa roka... da neboš spet zdaj si že itak dnar stran vrgel ko si 2x že olje čungalunga kupoval...

zlikovski

Kot pravijo kdo poceni kupuje, dvakrat kopuje.

alesz

Citatdaj ti slikaj to lučko
pa na 18-polnem belem konektorju na armaturi zamenjaš kable na poziciji 4 in 5................................

sklopka123

Obljubo držim. Padel sem na osnovi. Nisem bil pozoren, ker je vse delalo normalno. 2 dcl Dot4 dela čudeže...Lučke bom pa prevezal v glavi...

Hvala vsem

dvorjan

Celo zivljenje se ucimo, nimas kaj ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vsx

Citat od: sklopka123;102965Obljubo držim. Padel sem na osnovi. Nisem bil pozoren, ker je vse delalo normalno. 2 dcl Dot4 dela čudeže...Lučke bom pa prevezal v glavi...

Hvala vsem

Pri manjkajočih 2 dl DOT4 bi bil jaz kar precej previden.
2 dl ne zmanjka brez razloga oz. zaradi obrabljenih oblog.

LP