Hidravlične cevi-popravila

Začel/a superca13, Maj 29, 2011, 07:20:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Do zdaj sem videl sam enga majstra,ki je uspesn hard lotal cev. In to na primorskem,ko mi je preribalo glavno,ki gre od pumpe na regulator. Drzala je 4 leta. Pol sem se nekaj poskusal z vmestniki,pa je zaradi citroenove dimenzìje blo vse skup neuspesno. Ce hocete zakon cev,vzante od kakega. GS-a. Po vec kot 20 letih so vecinoma,kot nove,se brez tezav odvijejo,drzale bojo pa dlje cajta kot avto. Tud regulator visine nikol ne crkne,al pa zariba. Regulator tlaka se nikol ne vscije. Bolj je novo,vecji drek je. Ko uspem snet prvo celo cev za vzmetenje gre v izdelavo. Cena bo dobra,naredla se bo pa serija na zalogo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gregor

No jaz sem pa enga BXa slekel, pa je bilo spodaj vse bakreno. Hardlotano par cm stran od priključka.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Veloce

Citat od: mirchi;102152Do zdaj sem videl sam enga majstra,ki je uspesn hard lotal cev. In to na primorskem,ko mi je preribalo glavno,ki gre od pumpe na regulator. Drzala je 4 leta. Pol sem se nekaj poskusal z vmestniki,pa je zaradi citroenove dimenzìje blo vse skup neuspesno. Ce hocete zakon cev,vzante od kakega. GS-a. Po vec kot 20 letih so vecinoma,kot nove,se brez tezav odvijejo,drzale bojo pa dlje cajta kot avto. Tud regulator visine nikol ne crkne,al pa zariba. Regulator tlaka se nikol ne vscije. Bolj je novo,vecji drek je. Ko uspem snet prvo celo cev za vzmetenje gre v izdelavo. Cena bo dobra,naredla se bo pa serija na zalogo.

In kdaj bo to predvidoma?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Upam,da cimprej. Sem jezn sam na sebe. Material za popravilo mojega xm-a mam pripravljen ze par mesecev,pa ne utegnem. Se vikendov skor nimam fraj. Rabim avto s priklopom,stoji mi na dvoriscu. Pa se ukvarjam se s projektom ki porabi ostanek cajta in dnarja.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

firbec

Citat od: Tiki;101926Tukaj so meni naredili nove kovinske zadnje "bremz lajtnge" za Puntota ki so bile dolge vsaka 55cm za cca. 10€ obe... Pa tudi za XMa so naredili lajtnge ki pridejo na glavo volana za pametno ceno... http://www.hidex.si/default.asp?f=1&l=slo (pa nimam namena delati reklamo!)

Z Hidex-som je križ, ko jim omeniš citroena. Drugače so uredu, obvladajo.
Problem je, ker citroen nima standardnih premerov cevi. 4, 6, 8mm je standardno,
tu ni problem štukat, ovink nardit, prehode iz kovinske v gumo.
Mogoče bi šlo, da menjaš celo cev, z cevjo standardnega premera, vendar je
vprašanje z pritrditvijo cevi, kakšno matico dat na koncu.

pehorunkl

pleiades v Angliji jih ima..... tako napravo, ki je samo za en tip cevi, ali 3,5 ali 4,5....... in se da uporabiti tudi na avtu za direktno popravilo... njihovi seti so vsebovali tudi ostale elemente za popravilo..... konektorje in člene..... če je vmes in ne na koncu. Ne vem, če jih še dobavljajo... bi bilo treba poklicat.
Ni teden nazaj, ko sem razmišljal, da bi jo naročil, pa mi je vseeno malo predraga.....
je kdo interesent, da jo skupaj nabavimo?! Vsak da nekaj fičniikov..... pa bi bilo v skupni lasti. Za štajerski konec bi nas bilo par dovolj......
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

superca13

Imaš kako skico, kako to izgleda? Kolko je okvirna cena?
Sem za to, da vržemo skupaj...eden jo ima potem doma, ko kdo rabi, pride iskat, popravi, vrne ;)

LP
S

pehorunkl

The type "A" tool is a single size tool and is available in either 3.5 or 4.5mm it is small enough
to be used easily on the vehicle for flaring new ends on old pipes and can be used in the vice.

The type "D" tool is used vice mounted, and is a single action tool, die and punch sets are
available in 3.5mm, 4.5mm, and 6.35mm for Citroën pipes.

Slika je za tip "D", mislim da:
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

pehorunkl

To je pa emergency kit:
The emergency kit is an essential breakdown aid. With it, you will be able to effect a fast and
safe roadside repair of a burst hydraulic pipe. The kit comprises of a Type A flaring tool, 2
metres of high pressure hydraulic pipe, 6 fittings, 6 seals, 2 couplings, 2 metres off plastic
return pipe, 4 collars and 1 regulator return pipe repair kit.

Se mi zdi, da je lani samo naprava Typ "A", ne celoten kit, stala nekje 55 funtov.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

deuche

@Superca, žal nisem prej videl te teme.

Za štukat se dobijo kosi in moraš samo cevi ravno odrezat in zategnit brez nobenega posebnega orodja (prizkušeno) http://www.franzose.de/en/Citroen-DS-11CV-HY/Alle/Bremsleitungen-Zub-Meterware-universal/ANR32164/

Jaz imam orodje za v primež za vse tri dimenzije, ker je to edino orodje, ki zdrži normalno uporabo. Obstajajo orodja za na avtu, vendar potrebuješ precej časa in malo zdržijo, še posebej na original ceveh, ki so železne. Meni so odsvetovali in sem se odločil za v primež.

Èe rabiš za par cevi ali za slučajno, če ti vtrga, si lahko za zelo mali denar izdelaš tistega za uporabo na avtu, vse pomembne mere ti lahko posredujem, ko bom doma in izdelaš kopijo pleiadesa.

Večji problem kot orodje predstavlja kje dobiti citroenove dimezije cevi za normalen denar. Jaz sem sicer našel proizvajalca, vendar mi manj kot tono vsake dimenzije ne želi prodati.

Èe nebi bil citroen tak pol izdelek, in bi ugrajeval kaj drugega kot železo, mi s tem nebi imeli problemov. Vsekakor ti svetujem, če misliš imeti avto dlje časa, da narediš to kar imam namen jaz na žabi, ko bom našel čas- menjat vse s Cunifer cevmi in bo za vedno.

pehorunkl

Citat od: deuche;105849@Superca, žal nisem prej videl te teme.

Za štukat se dobijo kosi in moraš samo cevi ravno odrezat in zategnit brez nobenega posebnega orodja (prizkušeno) http://www.franzose.de/en/Citroen-DS-11CV-HY/Alle/Bremsleitungen-Zub-Meterware-universal/ANR32164/

Èe rabiš za par cevi ali za slučajno, če ti vtrga, si lahko za zelo mali denar izdelaš tistega za uporabo na avtu, vse pomembne mere ti lahko posredujem, ko bom doma in izdelaš kopijo pleiadesa.

Večji problem kot orodje predstavlja kje dobiti citroenove dimezije cevi za normalen denar. Jaz sem sicer našel proizvajalca, vendar mi manj kot tono vsake dimenzije ne želi prodati.

No, bomo počakali na mere za izdelavo kopije. :Hammer3:

75EUR za 25m cevi je pa res kar nekaj denarja. Je kje ceneje?
Pa vijaki in tesnila tudi niso poceni, kaj?
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

rok.si

Jaz bi se tudi pridružil takile "hidravlični zadrugi", sem se enkrat že trudil z izdelavo take priprave  in je v beta verziji že približno delovala, potem pa sem obupal, ker nisem imel prav nobenih pogojev (natančnega vrtalnega stroja, primežev) za izdelavo.

25 metrov cevi je po mojem za en cel avto "prelajtngat" in to pravzaprav ni toliko denarja. Lajtnge v motornem prostoru so navadno kot nove, bolj so na udaru tiste pod avtom in na zadnjem mostu. Šraufki se lahko uporabijo tudi stari - če le niso matice uničene.

Ne vem, deuche, zakaj ti niso všeč citroenove lajtnge - moj 35 let stari GS ima 90% cevi še tovarniških, večina avtov pa je projektirana za življensko dobo kakih 10 let. Torej so jo lajtnge že kar nekajkrat presegle.

lp,Rok

deuche

Ja govorim o izdelavi orodja tipa "A", ki so dva bloka in vijak in je namenjeno delu na avtu, kar je Superca zahteval. Drugače je tu še na novo eno orodje za na avtu, o katerem, pa nisem še nič slišal, vendar imam občutek, da bi se znal s časom začeti odpirat: http://www.franzose.de/en/Citroen-DS-11CV-HY/Alle/Spezialwerkzeuge-fuer-KFZ/ANR20074/

Napisal sem, da so cevi dobavljive ceneje, samo tona je minimalna količina za naročanje. Ta švabo je s cevmi še najcenejši. Drugače so colske 3/16½, kar je približno 4,8mm, ki so na vseh drugih avtih dobavljive v normalnih trgovinah za dosti manjši denar. Manjših pa te trgovine ne dobavljajo.

Za tesnila imam jaz v planu poiskat silikonsko cev , ki bi dimenzijsko vstrezala in jih cvikat po potrebi, pa naj bo LHM, LHS, ali pa DOT. Vse mora zdržat.

deuche

Citat od: rok.si;10585925 metrov cevi je po mojem za en cel avto "prelajtngat" in to pravzaprav ni toliko denarja. Lajtnge v motornem prostoru so navadno kot nove, bolj so na udaru tiste pod avtom in na zadnjem mostu. Šraufki se lahko uporabijo tudi stari - če le niso matice uničene.

Ne vem, deuche, zakaj ti niso všeč citroenove lajtnge - moj 35 let stari GS ima 90% cevi še tovarniških, večina avtov pa je projektirana za življensko dobo kakih 10 let. Torej so jo lajtnge že kar nekajkrat presegle.

Roksi 25m je relativen pojem. Na A modelu bi še ostalo. Morda sem bil malo nejasen, vendar sem ciljal na Superco in XMa. Tam ne znam ocenit iz glave, bi bilo treba vprašat Mirčija, ki je v XMih doma, vendar si upam trditi, da bi sigurno porabil 3 do 4 role cevi po 25m.

Tvoj GS, kot vse te kante, ki so preživele ni bil v normalni uporabi, če ne bi cevi zgnile skupaj z njim. Tvoje cevi so še galvansko obdelane in so do neke mere še boljše kot novejše, ki so plastificirane in se po najmanši poškodbi pod zaščito nabira vlaga in cevi veselo gnijejo. Vprašaj malo skandinavce kako izgleda (iz prve roke lastnika), ko ti v tretji zimi od nakupa novega avta useka zavorna cev. Zato je pa Volvo že v sredini 70tih začel uporabljat cunifer, dosti drugih ga danes tudi. Citroen pa nisem na tekočem, samo na pet let starem C5 so še vedno železne.

superca13

@deuche: perfektno, prosim za mere, ko boš utegnil. K sreči sta tako GS kot XM še cela pri lajtungah ampak fobičen kot sem, ne vem kaj bi storil, če bi kje spustilo na nemogočem mestu. Rad bi imel na voljo neko rešitev, če bo kdaj potreba.

Te štukle sem videl v tej trgovini in sem bil takoj skeptičen glede tesnenja. Èe tak štukl res tesni, potem je to super in dokaj enostavna (in poceni) rešitev za popravilo lajtung.

Cunifer...to je zmes bakra, niklja in železa?
Arzberger pri Grazu recimo ima v ponudbi Cu-Ni cevi....za isti denar kot pravite, 75 ojro za 25m. So tudi krajše, 7.5m. Dosti cvenka ampak...za popravila zadošča.
Celega prelajtnat bi bilo sicer več kot perfektno ampak ko se spomnim na vse te vozle, ovinke, spoje na nemogočih mestih, navitih cevi okoli rok...me precej hitro mine ;)

@pehorunkl, roksi...glede na to, da še k sreči nič ne gori, bom poizkusil z izdelavo kopije pleiadesa. Èe mi rata bo vsekakor na voljo, v nasprotnem primeru lahko še vedno stopimo v "hidravlično zadrugo" ;) To zadnje orodje pri Fraznose, ki ga deuche omenja,  zgleda tudi precej zanimivo.

LP
S