Amortizer v havbi

Začel/a edip, Maj 26, 2011, 07:54:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C16_Žaba

Je komu že na Xantiji 2 (od 97l.naprej) amortizer ven utrgalo ?
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

GSclub

tudi na C5 se to že zgodilo.

edip

Citat od: GSclub;102237tudi na C5 se to že zgodilo.

a res?kateri letnik?

GSclub

bolj zgodnji letniki, mi je pa o tem pripovedoval mojster, ki obnavlja nosilce amortizerja.

firbec

Glede na prebrano, očitno ni noben hidravlični citroen (XM, xantia, C5), malo starejšega letnika varen pred
tem dogodkom. Dejansko bi mogel skoraj takrat ko menjaš jermene, hkrati
zamenjati tudi nosilca amortizerja!?

Sedaj ko xantije prihajajo v leta (10+ let) lahko samo čakaš neljubi dogodek, ali pa
preventivno menjaš nosilca. Zanimivo! :)

edip

Citat od: firbec;102496Glede na prebrano, očitno ni noben hidravlični citroen (XM, xantia, C5), malo starejšega letnika varen pred

Sedaj ko xantije prihajajo v leta (10+ let) lahko samo čakaš neljubi dogodek, ali pa

ja,ker v bistvu ne vidiš v kakem stanju je nosilec,dokler ti havbe ne dvigne za 30 cm :)

GSclub

GS in CX sta varna glede tega, imata drugače narejeno.

dexterboy

Kolikor sem spraševal in težil pri Jerovšku v Grosuplju, naj bi se potreba po menjavi nosilcev opazila v tem, da naj bi iz spodnje strani začela "pokati" guma in ko vidiš le-to, da se začenjajo razpoke... menjaj, Miki :-) Sicer je @modeljt trenutno pri Jerovški na praksi pa lahka on kej povpraša na piše kaj več o tem.
Èe ma kdo možnost, naj to poslika od spodaj, da vidimo, kako to sploh zgleda, kajkopak brez kolesa.
Bojim, se da bom tudi sam raje preventivno menjaval te nosilce, kot pa, da bi čakal do velikega servisa na 220k km, glede na to, da jih imam sedaj cca 180k km. Upam, da se bodo cene do takrat še kaj zmanjšale; že tko bom moral menjati kugle, pa 115 ojrov za pokanje v volanu... :-(((
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

edip

no evo jaz sem zrihtal svojega :funny34d:

gregor

No si pa hitr skup dal.

dexterboy; ti kar čakaj, cene rastejo. Poglej kam so šle cene za XMa.
Za V6 se niti ne dobijo več, razen za modele z navadno hidravliko.

Opazil sem, da imajo nosilci od X2 spodaj večji fi, kot nosilci od X1. Zdaj če to kaj pomaga, da ne useka čez direkt v havbo, pa ne vem.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

edip

Citat od: gregor;102799No si pa hitr skup dal.

dexterboy; ti kar čakaj, cene rastejo. Poglej kam so šle cene za XMa.
Za V6 se niti ne dobijo več, razen za modele z navadno hidravliko.

Opazil sem, da imajo nosilci od X2 spodaj večji fi, kot nosilci od X1. Zdaj če to kaj pomaga, da ne useka čez direkt v havbo, pa ne vem.

20 min sem rabil...

dexterboy

@gregor; hvala za info, se bom preventivno pozanimal, kje to naresti pa koliko to pride. Potlej pa primerjam koncem leta. Pa fseeno upam, da ne zrastejo cene v nebo... ker potlej res nima smisla, da bi človek imel avto, ki te vsak mesec pride 100 ali več evrov. Itak me letos čaka še Herlezijev (al kakšen že) sindrom in to obvezno pred prvim snegom.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gregor

Kateri letnik imaš? Za Hydractive od orge 8057 naprej sploh niso več dobavljivi.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ModelJT

Citat od: firbec;102496Glede na prebrano, očitno ni noben hidravlični citroen (XM, xantia, C5), malo starejšega letnika varen pred

Da ne boste mislili, da se to samo pri citroenih dogaja. Mi je prijatelj rekel, da so na AT Vis imeli tak problem, samo da je tam pogledal čez havbo amortizer na  opel vectri.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Nocoj videl na parkingu v Bistrici ubogo zeleeno Xantio z grdo dvignjeno haubo
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!