Moji lepotci 1:18

Začel/a Xandrej, Maj 25, 2011, 09:45:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Najprej bom predstavil prvega ki sem ga pač na polici vzel...

Gre za srebrnega AX-a Gt v velikosti 1:18 od proizvajalca Otto models. Ax je bil kupljen nekje aprila 2010. Naročen preko interneta v prednaročilu samo preko njihovega kluba kot njihov član. Avto ima serijsko št. 253 od 1000 izdelanih.

otto models izdeluje zaprte varijante modelov (nič se ne da odpret). In načeloma sem zelo zadovoljen glede na ceno. Model pride 39€ plus poštnina pride nekje vseskup 50€ seveda tem modelškom cene rastejo samo zaradi omejenih serij.

Seveda komentarji, vprašanja dobrodošla...

Še nekaj slikic:

Gox

Lep AX, tudi v moji vitrini "stanuje" tak, s serijsko 235/1000.

Škoda, ker je povsem zaprt, drugače pa lep model, zanimiv.

:BigThumbs:

Xandrej

Ja načeloma pa če tak pogledaš itak ne odpiraš to gor pa dol pa je mogoče brezveze. Model itak na polici stoji. Je pa res, da je notranjost lepo skupaj narejena pa detajlirana...

:take_picture:

Citroenovc

To, da se nič ne odpira je minus predvsem zato, ker ni detaljev motorja in prtljažnika. So pa drugače Otto res lepo narejeni.
Mimogrede - fotke niso slabe :-) samo daj, še malo jih dodelaj - magari posnemi večkrat isti (makro) motiv, ni hudič, da ne bo vmes kaka popolnoma ostra.
Drugale pa - le tako naprej. :-)
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja treba bi to bilo zunaj slikat na svetlobi. jaz pa sem včeraj to slikal zvečer. Sem pa glih hotel tak slikat, da se detajl vidi, ostalo pa malo tak v odzadju... Bom še dodelal slikanje... Danes pride drugi na vrsto... Bomo vidli kateri mi bo v roke padel...

Veloce

Tale Otto ima res hudo detajlirane modele.:BigThumbs:
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

No pa gremo dalje.

Danes sem vzel pod ''drobnogled'' naslednjo lepotico:

Citroen Xantia 2.0 16V (sagem) 1:18.

Sicer ne vem ker je modelček bil v prodaji pred kakšnimi 15 leti pa ne vem ali v prosti prodali ali samo v citroenovih salonih? To bo kdo drugi vedel.

Avtek je proizvajalca Sagem sicer gor piše made in china. Je odpra varijanta modela se pravi se mu odpira pokrov motorja, ter oboje sprednjih vrat.

Prišla je lepos z mano iz citromobila čisto slučajno. Zapakirana v original škatlo.

Modelček je načeloma sorazmerno slabo pobarvan ampak glede na starost modelčka pribljižno 15 let ji dam čisto desetko!

Modelček je na tržišču zelo zelo redek tu in tam se kakšna pojavi in dosega cene preko 200€ le kakšen nevedneš jo proda napol zastonj tam po 80€ navzgor....

Pa še nekaj slikic:

dvorjan

Ja, ze na model Michelinovih gum MXV3A je res, da gre za 13+ let star model ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Tako!

Danes sem se malo lotil DS23 Pallas 1:18by norev.

Avto je prišel k hiši nato, ko sem zlato (prvo sem imel žabo zlate barve), dal v obtok pa sem potem nabavil na servisu to modro. Avto je lepo narejen in me res čudi, da norev ne naredi tisto piko na i. Èe bi ji dodali še napise na gume pa še tu in tam kakšen detajlček bi bila kot se reče! Ima tudi nastavljivo podvozje kot prava, je tapicirana odznotraj lepo detajlirana odznotraj.

Kaki komentarji?:BigThumbs:

Nekaj slikic:

dvorjan

Mater je lepo narejena, se posebej od znotraj pa motorni prostor.

Xandrej

Ja saj tukaj bi se še malo potrudili pa bi se lahko not vsedel pa peljal skoraj... Sicer pa niti ni draga. Na citroen servisu pride okoli 35€... Kar je zelo zelo ugodno. :BigThumbs:

garac

TO je pa res ugodno, ponavadi se na netu prodajajo od 43-45€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Evo naslednja ''žrtev'' pa je: Citroen XM 3.0 12V iz davnega leta 1989. Solido (made in france) 05-89 No 8501.

Njegova zgodba pa je takšna:

Davnega leta 2008 (3.2.2008) sem zagnjavil Dvorjanu da bi bidala xm-a na e-bayu. No dobila sva ga za res mali denar, Dvorjam mi ga je pripeljal v MB ko se je vračal iz nemčije... Ampak XM ni imel kjuk na vratih... Imam pa možnost v službi naredit kaki duplikat česa... seveda sem rabil original kluke katere mi je vzel iz svojega modelčka Marulek. Ko so po pošti prispele sem naredil duplikate te kljuk. In modelček je kot mora bit. Je res nekaj posebnega in pa daleč od kakega pretiranega detajliranja. Mu pa oprostimo saj je star debelih 22 let.

Avteku se odpira le pokrov motrja ter pokrov prtljažnika. Vrata pa ne. Notranjost pa lahko le skozi temno šipo slikaš.

Komentarji? :BigThumbs:

Evo nekaj slikic:

Veloce

S kakšno mašino pa to delaš duplikate?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

dvorjan

Verjetno 3D tiskalnikom ...