Zamenjava iz treh vijakov na štiri :)

Začel/a TICKO, Maj 20, 2011, 08:21:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Zakaj pa ne nabaviš pest od kakega zx-a al pa saxoja z 4-imi luknjami iz kakega odpada. Pa še ob tem ležaje menjaš pa je to to.

Pyr0Beast

Vprašanje če ti zaradi tega ne bo pobralo ležajev. Večje feltne lahko center gume premaknejo in posledično obremenjujejo ležaje bolj kakor bi ponavadi.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

TICKO

tko da mal napišem za tiste ki pač niso seznanjeni ali pač prvič slišijo za takšen poseg. izvajalcev ki to opravljajo je kar nekaj, izpostevil bi firmo kurent , tam se najde vse na enem mestu imajo tudi nekaj slikovnega gradiva, tko da je za vse bojezlivce tudi poskrbljeno. naslov : http://www.kuret.com/domov.html      kar se tiče ležajev se center zamakne za cca2,5cm kar je zanemarljivo glede na to da se avtomobil uporablja kot tretje vozilo in je zelo malo v uporabi.....

Xandrej

Citat od: Pyr0Beast;114275Vprašanje če ti zaradi tega ne bo pobralo ležajev. Večje feltne lahko center gume premaknejo in posledično obremenjujejo ležaje bolj kakor bi ponavadi.

Èe je pravi ET pol to nima veze kake felne imaš gor!!! 22 col ali pa 15 col... Ker je sredina felne vedno optimalna. Večja felna zmanjša udobje pri vožnji. Na saxojih so bile 17 col felne brez problema. Jaz le to nebi delal ker se ne splača oz bo drago. Distančniki, varjenje, struženje felne pa še kaj... Ne vem no pa tudi če bo to pol blo kot je treba.

deuche

@TICKO, meni ta link in njihovi opisi bolj malo pomenijo. Èe imajo atestiranega varilca mi pomeni še manj. Na podlagi čega izbirajo dodajni materijal, oz kako definirajo osnovni materijal za izbiro dodajnega??? Pa, da bi mene prepričal tako feltno na avto dat brez slikanja zarov tudi bolj težko.

TICKO

Kar se tiče sam izdelave in postopkov, je najboljše da sam pokličeš , in jih povprašaš. drugače pa  ni moj namen nekaj dokazovat, tko k sem že prej rekel je kar nekaj takih ki to počnejo, sam malo je potrebno po netu pobrskat. Kar se pa tiče moje predelave je pa tako da če bi se dobilo kje kakšne original platišča večja kot 13 col na tri vijake, se sigurno nebi tega spuščal delat.... je pa to zgleda da bav-bav , glih tako k so nekoč trdil da je zemlja ploščata, nakar so dognal da ni glih tko...:emot91:

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

TICKO

od smarta majo res na tri vijake sam je razmak 3x112 mm  tko da bi blo isto potreben poseg.....sem že razmišljal v to smer

superca13

:emot64:
Citat od: TICKO;114458Kar se tiče sam izdelave in postopkov, je najboljše da sam pokličeš , in jih povprašaš. drugače pa  ni moj namen nekaj dokazovat, tko k sem že prej rekel je kar nekaj takih ki to počnejo, sam malo je potrebno po netu pobrskat. Kar se pa tiče moje predelave je pa tako da če bi se dobilo kje kakšne original platišča večja kot 13 col na tri vijake, se sigurno nebi tega spuščal delat.... je pa to zgleda da bav-bav , glih tako k so nekoč trdil da je zemlja ploščata, nakar so dognal da ni glih tko...:emot91:

GS ima 15 col na 3 vijake:BigThumbs:
In nato gume 145-R15 gor in bo Saxo lep kot še nikoli :take_picture:

TICKO

to že da ma 15" sam jaz hočem met Y šprikle in pa poliran rob platišč..... je ena slika podobnih platišč na forumu (grafitno sivi BX )

Zeko124

@ Ticko, zanimivi podvigi...

Glede na tvojo lokacijo sem tvojega Saxoja ali že ali pa ga sigurno še bom srečal...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

TICKO

možno da si ga že ga mam že kar ene 7let :emot177:bele barve petvratni, je kar edini tu okoli.....

TICKO

[ATTACH]52970[/ATTACH]

Počasi se premika sedaj imam zavarjene luknje. Pa tudi iz zadnje strani je zavarjeno, in postruženo. no danes pa romajo platišča do drejarja da izdela nove luknje za vijake in pa ALU 2cm distančnik.

Tiki

Kaj bojo pa možje v modrem porekli na te feltne? Homologacija?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Pyr0Beast

Sej bi lahka tut diske + tisto os zamenjal za tako s 4 šravfi.

To varit pa vrtat men neki ne deluje glih najbolj varno.

Sploh če potem ne pogreješ materiala da se sprostijo stresi.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...