C6 vs XM in ostali starejši hidravličarji

Začel/a deuche, Maj 12, 2011, 01:54:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

@bobrocks,si bil ti na Farovcu?

@Xandrej,pa si ziher,da ti Xm spila,kot mora?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Z vsem spoštovanjem do Xanndrejevega XMa, ki je res lep, vendar očitno s hidravliko nekaj ni v redu.

Xandrej

Mogoče ni ker je eden redkih ki mu še diravi dela kot se reče in celo preklopi med hydroactivo pa navadno na gumbeku. Ja po vsej vrjetnosti ker je to edini ki sem ga kdaj vozil ...

Zdaj spet za C6 tak pravite... Èez 5 let pa bo C6 zadnji pravi citroen...:BigThumbs:

Bobrocks

Xandrej :emot112: Upam da dobiš C6 takega kot si želiš.

superca13

Moje mnenje, pa ni me treba sedaj takoj odj.. :P

Sem vozil 2.7hdi in 3.0hdi. Edina mini kritika leti na "rahlo" zaspan motor v primerjavi podobnimi motorji pri švabih. In iste ročke kot v starem C3. Pa še ta kritika je zanemarljiva, avto oz model je že kar nekaj let star. Drugače pa je avto izvrsten, posebnež, udoben, všečen,...brez pripimb.
Primerjava z 20 in več let starimi XM-i, CX-i, BX-i-....je po mojem nesmiselna. Èisto po tihem bi ga morda lahko primerjal z novim C5...ampak čisti po tihem. Noben stari (ali novi) citro se ne pelje v nobenem pogledu niti približno tako dobro kot C6. Èasi orto mehkih sedežev in nagibajoče se karoserije pa so že 25 let mimo.
Nov C6 absolutno ni predrag. Še poceni je, glede na konkurenco...
LP
Superca13

gepl83

Tema je stara, vendar moram komentirat. Vidim, da je na vsakem forumu isto. Vedno izjave kako so stari modeli boljši kot novi. Od c6 ne vem veliko, sem se pa peljal z njim in se mi zdi da se pelje udobneje od xm.

gule

C6 je super, je pa redek avto in ni enostaven za vzdrževanje. Res, da je Cx bolj karizmatičen in enostavnejši...

gepl83

A si siguren? Kaj ni za cx pa že problem delov dobit. Drugače sem kar nekaj tudi prebral od c6 in nisem zasledil, da bi bil ne vem kako kvarljiv. Je pa res, da ko nekaj vzame vrag, je pa strošek lahko hitro velik.

gule

Senzorji,dvozonske klime, navigacija, elektronska regulacija hemeroidov v riti...vse to na Cx-u ne obstaja(ja Abs je na novejših, ampak to ni pravi Cx)...

Luč od Cx-a je še vedno cenejša, kot od C6...tudi, če gledaš cene z Cx Basis...

GSclub

malo nazaj sem se pogovarjal z zaposlenimi na znanem Citroen servisu, pravijo, da za vozit in vzdrževat C6 rabiš kar cvenka. Pa tudi glede vzdrževanja samega da se bo kmalu ponovila zgodba z XM, z katerega vedno težje najdeš serviserje...

Xandrej

Avto se enako vzdržuje kot vseostale modele... Nekdo zgoraj je omenil luči pa šipe pa take zadeve mislim, da ima vsak normalen človek to zavarovano tak, da se zadeva menja ko je potrebno... Ogromno delov je enakih kot C5, P407, itd itd... Seveda če pa kupiš že v osnovi jamo brez dna pa je pri vseh avtih isto... Vse kaj je pri avtu je menjava olja v menjalnku sicer pa menjaš hidroblok ki stane že dosti manj kot je stal prej pa gasa naprej... :BigThumbs:

Ci7

Vsak mehanik, ki zna popravit c5, bo pomoje znal pa še c6. Sigurno je še vedno najceneje peš hodit.

jozekorpar82@gm

Res je da ti novejši citroeni bol trdi od starih.
So pa bolse od vsega drugega kaj ponuja trg.

Lovro

Jaz sem bil prijetno presenečen nad mehkobo vzmetenja v C6. Proti njemu je C5 III precej bolj trd.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

HidroThorax

Citat od: jozekorpar82@gm;230113Res je da ti novejši citroeni bol trdi od starih.
So pa bolse od vsega drugega kaj ponuja trg.

Treba je tudi upoštevati da so na C6 18 colska platišča vendar kljub temu lepo plava po cesti.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X