Citroeni in zanimivi modeli v oglasih

Začel/a garac, Maj 02, 2007, 12:34:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Oni prvi je že dooolgo gor, ta mehari pa nekaj dni, kaj to pomeni s smrtnikovo karoserijo? Sem že to večkrat prebral tu na forumu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Pač Smrtnik jo je naredil. Enako je s plehom in temi stvarmi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

vinotoc

Citat od: MSrougeZX;121119Oni prvi je že dooolgo gor, ta mehari pa nekaj dni, kaj to pomeni s smrtnikovo karoserijo? Sem že to večkrat prebral tu na forumu.
@MSrougeZX:
Smrtnik je delal (in še ima) pločevino za A serijo: http://www.mgal-sp.si/   in v sedemdesetih so, če prav vem, razstavili meharija in po njem naredili kalupe za karoserijo. Tako so začeli delati meharije iz poliestra. Saj veš, da je francoski iz ABS plastike. Tako je pri Smrtniku bilo narejenih kar nekaj meharijev. Nekdanji Jetijev je eden od bolj znanih, pa sedanji Pubijev, pa ta ki se prodaja, pa še en pri istem lastniku (1220 ccm) v MB itd. Bo lastnik več napisal, saj je na forumu, če se ne motim. Lani sem bil seznanjen, da g. Smrtnik prodaja kalupe. Več pa ne vem, čeprav je nekaj km od mene :(
Te poliestrske karoserije so montirali na vse modele serije A. Pubi ima vpisano Mehari Ami8, drugi Diana, pa Spaček...
Niti dva nista bila enaka. Po mojem mnenju so ti Smrtnikovi SLO mehariji dragocenost in del tehniške dediščine. Kdor ga je imel oz. ga takrat naredil in delal a-test, zna povedati vsaj eno anekdoto o tem. Na žalost se ta zgodba z a-testi, sedaj homologacijami ponavlja iz generacije v generacijo ... :(
Sam že dolgo razmišljam, da bi zbral podatke in te anekdote in fotografije in ... v naslednjem življenju... ali pa naj poprime ta izziv kakšen mladi član. Mogoče pa naredim v penziji:)
LP Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

tomaz555

Meni se zdi precej bolj zanimiv Xandrejev Xm. Pa smo vsi na istem. Jest letos ne bi smel več kupovati.

andraž

ModelJT

Sem bil danes na Letališki pa sem spotoma še malo oko vrgel na avtomobile, ki se prodajajo tam (Avto Cesar, 1A Avto, NL Moto, GTC Avto). Sem malo čekiral, pa sem čisto zadaj na parkirišču zagledal kar nekaj rdečih C4k. Vse tovorne, nekatere že predelane v potniške. Še z napisi firme na njih, zraven pa še en kup avtomobilov med njimi tudi XP s čisto pregnitim levim pragom. To bo verjetno vse šlo v prodajo enkrat. Ena se že prodaja na avto.net, lepa zglancana itd. Dajem tole gor za informacijo, če kdo misli kupovati, da bo vsaj vedel kaj o avtu.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5354519&show=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Italijanske C4-ke ... bomo spremljali ko se pojavijo na A.net ... verjetno bodo vse z okoli 122.000km.

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

sušo

ha ha tablica pa KOYI 007? Ja sam taj koji...

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

north

Kaj se to folku strga pa gre mal rezat avto.
Citroën - Creative Technology