Turbina...ne takoj uga?at?

Začel/a hadei, Maj 02, 2007, 12:16:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

V?eraj sem zasledil kolega kako čaka ob vozilu. kakšno minuto. Vpražal sem ga v ?em je poanta in mi je razložil, da zaradi tega, da turbina dobi sve?e olje in, da tako zelo dalj časa obdrži? turbino pri ?ivljenju. Vozi pa Renault.

Je to res? Bi moral zaradi tega vedno malo počakat in ?e nato ugasnit avto?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Dobro je ... tako pri bencinarju kot pri dizela?u. (seveda turbinarji)

mogoče ne celo minuto, vsekakor pa je dobro avto najprej ustavit, da obrati padejo na minimum, mogoče malo počakat pa ugasnit.

Nikakor ne ugasnit ko je avto ?e na obratih, ker se turbina vrti zelo hitro in se ob izklopu avtomobila ?e vedno vrti ... takrat pa nima ve? pravega podmazovanja in se uničuje.

Zato se da dobiti tudi napravco, ki ti sama ugasne avtomobil z zakasnitvijo.

Sem pa ?e videl kako zna turbina za?areti lepo oranžno. Na Lancii Dedri 2.0 Turbo, blizu 200 konjev, je pri malo bolj "po?tenem" pritiskanju ponoči turbina kar lepo za?arela. Takrat je lastnik najprej 10minut pustil avto na minimumu, šele potem pa ga je ugasnil :-)

hadei

Ja, dobro, ?e je tako. Bom pa čakal. Niti na kraj pameti mi ne bi prišlo to. Vedno nekaj novega se človek nau?i.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Ja hudiča, prebrat navodila, sicer pa navadno ne terač na ful in takoj ugasne?, se ponavadi preden se ustavi? Pelješ malo lagodneje. Naslab?e je na ful po ac, al pa vsaj preko 150km/h, pol pa zapeljat na počivališče in ustavit. To je smrt za turbino
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: garac;6140Ja hudiča, prebrat navodila, sicer pa navadno ne terač na ful in takoj ugasne?, se ponavadi preden se ustavi? Pelješ malo lagodneje. Naslab?e je na ful po ac, al pa vsaj preko 150km/h, pol pa zapeljat na počivališče in ustavit. To je smrt za turbino

Na tak Našin jo je razneslo kolegu na meganu. Verjetno ni blo krivo prav tazadnje uga?anje. Nekaj takih pa verjetno ja.

Jerry

To sem si edino zapomnil iz navodil za uporabo. Pazim na to. Aja mislim da tam piše da treba počakat 10s.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

neyc

?e se normalno voziš, pol pa? preden ga ugasne?, poišče?, danarnico, gsm, pa se odpasa?, pol pa zgasne?... ?e ga pa skor do konca ti?i?, preden greš iz avta, pol pa bolj? kakih 5 min počakat (?e ga res ti?i?...)

druga? pa ?e ve? ki boš parkiral, za?ni zadnji par kilometrov normalno vozit, da turbina nea fila na puno, da se ?e med vožnjo olje ohladi (to je najbolj?),.. pol par km normalno... pa ?e kaki 30sec vsaj jaz počakam.. vmes po?nem zgoraj Našteto...

hadei

Milo mater, niti približno si nisem mislil, da je tako pri dizelu. Zdaj se ?e dva dni trudim, da bi tako naredil (tistih 10 sekund), pa mi ne gre preveč od rok.:emot5:

Vedno se spomnim, ko ga ?e vgasnem.:emot60:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Tukaj ni ?E... Tukaj je zlato pravilo... drugače boš eden redkih ki je na HDI menjal turbino...:emot26:

hadei

Eh, zdaj sem pa ?e naredil 35000 km, da sem kar tako ugažal....:Red-Irate:
[SIGPIC][/SIGPIC]

JozeG

Mislim, da malo pretiravate. Nobenega ne vidim, da bi čakal nekaj nekaj časa, preden ugasne motor. Bi morale turbine bolj crkovat.
Navodilo za uporabo bom pa ?e poiskal.

garac

joče, vidiš ne, ampak včeraj je avtovleka kar fajn služila. Srežal sem naločene vsaj 3 renaulte itak dci, (laguna, novi espace, clio), C5 mk2, audi A6 pa ?e kaj sem pozabil. Malo vprašaj na vag servis, koliko turbin zamenjajo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

JozeG

A pa je to razlog turbiNaš
Kaj, ?e jim je zmankalo benza ali nafte?
Ali pa elektronika?

boga

:emot26: Po moje je problem v tem, da so ljudje z golfov dvojk, ki so znani kot traktorji in so vsekakor vozili na cvi?ka prestopili na golfe IV, V itd in morda kot pravi garač-tisti ki nima za audi ali vw na citroenu pristane.  Potem niso vajeni upravljat s turbo strojem in zadeva crkava. Pomankljivo, neredno vzdrževanje, nepravilno ravnjanje.
Kje piše, da vsaka turbina eksplodirač Sem bral članek o turbinah, splohnepravilno  šipani motorji so problemati?ni, ker se vrtijo turbine v previsoke obrate. Avto je potrebno pustit ?e nekaj trenutkov teži zaradi mazanja, da turbina ne zariba. oče je vedno rekel: kdor ma?e ta vozi. Jaz mu verjamem. In včasih vzamem WD in malo po?pricam tu in tam. Te?aje vrat, kak vijak itd.
O avtih nimam kaj dosti pojma, ampak napisal sem veliko!? Forum je res fina zadeva lahko ljudem, ki jih nikoli nisem videl pamet solim haha
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

@Joče  a sem kje napisal, da so jim crknile turbine? Se podpišem pod bogin post. Ljudje kupijo avto, navodil pa ne preberejo, ker so bolj pape?ki od pape?a. Pri novejših avtih je itak 75% okvar na elektriki oz. elektroniki. mehanskih okvar je malo.

Včasih si lahko za cesto vse skup popravil, improviziral, zapelajl do prvega kova?a ali spo?nega mehanika pa je blo. Danes zasvetijo vse lučke in Jeb* se. Potem recimo, da imaš srečo, proba? v?at ?e enkart in ti uspe in nekako gre. Potem se Pelješ in celo pot nervozno gledaš armaturo, ne upa? si prehitevat, da ne bo spet "guznil" ravno ko boš v?tric.
Morda pomaga ?e sname? klemo z akumulatorja in moli? boga da bo spet vse ok, ko je natakne? nazaj. V večini primerov pa recimo pokvarjen dopust, avtovleka, denar namenjen zabavi bo po?rla ta trenutek osovražena plehata škatla.
[SIGPIC][/SIGPIC]