A serija v Sloveniji...

Začel/a janez, April 19, 2011, 01:38:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Zadnje čase malo hodim na oglede ali pa samo kličem po oglasih za citroene A serije pri nas ... 2cv, dyane, ami...

Zanimivo, kaj vse vidim in kaj vse poslušam.

-Dyana v odličnem stanju...  ma vem da je čist pregnita in pogojno vozna
-Spaček letnik 66 v fazi obnove... kličem, ja avto je od edinega še prvega lastnika, ima ga en drug. Ja, 602 je čist original motor, vi ne veste kaj je to spaček... In kaj je obnovljeno? Ja, nič, razstavljen je  a ne, sej to je obnova... Cena? Hja, oni je bil za 1300 eur pa je bil čist gnil, ta je pa več, ga treba videt..
- Spaček 600 eur ... nisem imel srca mu povedat ,d a ni nič ostalo od njega in bo več odvoz koštal kot pa je en plastičen blatnik vreden...
- spaček za 6590 eur... Je original? Ja čist. Zakaj ima pa male luči? JA to je Charleston. Pa zakaj ima zlate črte, je bil barvan? Ja ker pa ni... Kaj pa je te bil čist razstavljen ? JA čist, pa vse je original... No ja , zakaj mu pa pol visi dol tista original tapeta v predalu, ko jo enkrat dol strgaš ne gre več gor...
- Dijana z rožicami... Kolk je cena? 4000 eur... OK, je lepa... sam... ne bo šla za tak denar. Ja take so cene a ne? Ja , kje ... Nova Zelandija?
- Dijana modra za 2000 eur ... "Avto je popolnoma obnovljen šasija je peskana,novi poden pragi , prva vezna stena,nov krom, motor obnovlen. Zdraven še pripada trda zimska streha in pokrivalo sprednje maske. Potrebon je malo dokončati detajle. Več ob klicu" Èe so se tak trudli, zakaj so barvali avto sestavljen... mašino so pokrili in špric... bravo

Potem sem še klical onega z rumenim spačkom... 1974 ... ja pa ja de, specijalka iz osemdesetih, ne me basat... pa človk še original tablco gor na požarni steni pusti. Cena pa itak 7000 eur...

Zdaj me pa zanima... A ljudje res tak radi nategujejo druge? A res mislijo ,d a je tu en kup idijotov ki se bojo kar grebli za nekaj kar je starejše od 25 let ? Pred leti je bila ena tem v nemških oldtimer časopisih, ko so izbrali naključen oglas in odšli pogledat dejansko stanje... Večinoma prav zanimivo branje kaj vse ljudje prodajajo in za kakšne cene.

Zdaj se to že lep čas pri nas dogaja. Slovenceljni potegnejo ven starga spačka in potem prodajajo kot da gre za zlato. Ali pa švercnejo preko meje enga za 200 eur in potem stisnejo ceno 6000 eur...

Tudi klubski ljudje niso angeli... Prodaja tip dijano za 900 eur... zrostana, v klincu motor, podvozje, tehnika, menjalnik... JA, to je tolk vredno , sej vidiš kake so cene pri nas.  

Vse kar sem gledal in kaj videvam ob delu... slabi so avti, zelo slabi in precenjeni. Oziroma preplačani za to v kakšnem so stanju. Ko bi vsaj kaj novega gor zmontirali . Ne, večinoma se dela s starimi odpisanimi kosi, da se poceni. Ali pa se samo zunanjost prebarva... Ali pa se sploh nič ne naredi in se gre na to sceno, kao... to je redek avto pri nas. Za strošek 8 - 10 tisoč eur boš zrihtal vrhunsko spačka ali dijano, tam pa se kršovje prodaja po 6 jurjov.

Kakšno je vaše mnenje? Pokličte mal po oglasih in poslušajte kaj vse nakladajo prodajalci. Èe kolikor tolko poznate avto vam bo jasno, da vse skupaj na naši sceni ni kaj prida vredno. Bo pa šlo na odpad čez čas...

Kot ona rumena dijana... REva še vedno čaka na dinosu da jo zmučkajo...

Vsakič, ko se spravim gledat oglase potem postanem slabe volje.

Xandrej

Kot pravim in sem vedno rekel. Ljudje so pač taki da radi kupijo krš poceni kot pa vrhunsko stanje malo dražje. Kot si omeni. Obnova stane 10 000 jurjev pa je kot iz trgovine. Ljudje pač kupijo krš za 6000 pa se vozijo pač kako dolgo to gre potem pa itak ni odnosa več do takih stvari... To pa da ljudje nekaj mislijo pa da bi se prodalo potem pa sam veš da se marsikdo zaleti pa se potem naserje. Kaj češ... Nič nebo bolje pač vsi gledamo tiste cifre pa nikoli nebo drugače.

superca13

Se prodajajo lepi in dobri avti za realen denar, se prodajajo navzven lepi ampak zanič avti za prevelik denar, se prodaja krš za realen denar in krš za prevelik denar itd...
Povsod isto.  Vsak ima neka svoja merila in težko je koga prepričat, da nima/ima prav.

LP
Superca13

Lovro

@Janez

He he, ravno pred dvema letoma si odprl eno tako temo z enako vsebino in se hudoval nad takratnimi visokimi cenami. Je to pri tebi periodično?

Vsekakor pa je to dobrodošel komentar, da kdo res ne bo brezveze preplačal spačka. Je pa po mojem vrhunsko zrihtan spaček vreden 5000 do 6000 EUR, saj je obnova draga. Bolj je problem, kdo ti garantira, da je res vrhunski.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

JA res je ... Problem je ,da več koga taka situacija odvrne od spačka. Spaček ni poceni avto za vzdrževanje... že dolgo ne. Tega se vsi, ki jih imamo zavedamo. Drug problem je ker se vsi povrsti lastniki staramo in ni "mlade krvi" ,ki bi sceno peljala naprej. Èe se že najde kakšen potencijalni sveži spačkar pa kupi avto (denar itak ni problem mladini) pa sledi potem razočaranje, ko gre tak spaček na "prvi servis" in ko se odkrijejo vse napake. Manjše, ki niso proiblem a večkrat se najdejo kot bi rekli "fatalne" - večje, drage napake. To je potem prvi šok, sledijo redna crkovanja takega avta in eno poletje je dosti , da novi lastnik obupa, poskuša takšen avto prodat ... pa še bolj obupa...
Redki so kot Žiga in njegov modri spaček... fant je bil rojen v mehankarski delavnici in  po videnem mu ni nič težko roke umazat ali se naučit starega znanja.

JA in problem nastane ker ljudje kupujejo za velike denarje slabe avte in potem bo slej ko prej prišlo do splošnega upada zanimanja, oziroma konca scene. Kot se je zgodilo pred leti s Hrošč sceno... zdaj so zastonj in nihče jih noče...

Eno je pač to , da živim trenutno od teh avtov (mea culpa), drugo pa je to , da bi si pa vseeno rad tu in tam kupil kakšen delujoč primerek in se spomnil starih cajtov. Zdaj bi mi bilo lažje kot pred 20 leti, ker imam znanje ... vendar enako kot pred dvajsetimi leti je tudi sedaj... Uporaben avto mi je predrag, razlika pa je v tem ,da sem takrat vseeno lahko našel avto , ki sicer ni bil biser lepote, bil pa je poceni. Zdaj ni ne enega , ne drugega.

janez

Citat od: Lovro;98291@Janez

He he, ravno pred dvema letoma si odprl eno tako temo z enako vsebino in se hudoval nad takratnimi visokimi cenami. Je to pri tebi periodično?

Vsekakor pa je to dobrodošel komentar, da kdo res ne bo brezveze preplačal spačka. Je pa po mojem vrhunsko zrihtan spaček vreden 5000 do 6000 EUR, saj je obnova draga. Bolj je problem, kdo ti garantira, da je res vrhunski.

Ja, periodično postanem zagrenjen vsake dve leti heheheh...

ZAdnjič se je oglasil pri meni en "novi "lastnik spačka... Kaj čem rečt... šasija tik pred kolapsom, karoserija pa gor našvasana... Veš kolk je dela  na takem avtu , da se vred spravi? Èlovk je pa 2 jurja dal zanj.  

Garantirat ne more nihče , da je nek avto vrhunski. Pa razen enega ni nihče prej vprašal mene za mnenje... Jaz vidim te avte skozi drugačne oči kot "normalen" človek . To kar se prodaja in to je problem, za te denarje 5 - 6 jurjov pri nas še zdaleč niso obnovljeni avti, kaj še , da bi bili vrhunski. PA konec koncev, tudi če je vrhunski pa ima papirje iz sedemdesetih in v resnici je iz osemdesetih , to za mene ni vredno nič. Da bom jaz potem vsako leto trepetal na tehničnem , da najdejo natolčene številke... Za ta denar, ne hvala.

Drugo dejstvo pa je da ua 5 - 6 jurjov ne moreš obnovit vrhunsko spačka. In to je dejstvo. Še vsak , ki ga poznam je presegel daleč to cifro. Ampak tak avto ni na prodaj...

andraž

Problem je, ker so zadnje čase olditmerji postali popularni, Spaček pa ima ob tem še stalen plus status, saj jih je bilo pri nas veliko in ima skoraj vsak človek, ki je starejši od cca. 40 let kakšen lep spomin nanj. Le redki res poznajo te avtomobile, še redkejši pa jih znajo popravljati, mislim v smislu mehanike in kleparije. Zato se tudi proda ogromno totalnih razvalin, ki bile le pobarvane in zgolj zgledajo lepo... sledijo razočaranja in slaba volja. Vsak prodajalec ali preprodajalec bi pa rad na veliko zaslužil...
Znanca so nekaj let nazaj "nategnili" s takšnim Spačkom, Tomos, letnik 1971. Sicer kleparsko popravljen in prebarvan, vendar volan štrli vsaj 4 cm ven iz droga, vsi šivi so zavihani... Sami kleparski kiksi. Za vozit groza. On je pa mislil, da je kupil super avto.

Lenko

Se podpišem pod Janezov komentar. Redno spremljam oglase, tako čisto iz firbca in se čudim. Predvsem Charlestoni so mi zanimivi. Vedno so imeli visoke cene, ampak tisti ki se pojavljajo na netu so že po slikah bolj kot ne polomija, kaj šele če bi jih videl v živo. Glede cene obnove je pa tako, da za 5000-6000€ narediš približno uredu avto. Odvisno od osnove. Èe pa želiš res vse malenkosti uredit, pride pa še več. Glede na cene na netu bi mojega lahko preprosto cenil na 8000-9000€. Kdo jih bo pa dal toliko. Verjetno bi bila realna cena za mojega okrog 6000€. Kar je dobro pri teh cenah je to, da tistemu ki prodaja dober avto taki primerki dvigajo ceno.
LP

garac

Ma nima smisla izgubljat besed, sem pa najprej mislil, da je stara tema oživela, potem sem opazil, da so aktualni z neta opisani.
Sam sem včasih tako iz užitka poklical koga, ki je prodajal diano in ga spraševal kolk hoče za tega spačka, ali pa obratno? Pa kolk kuri pa take glupe... ampak odgovori so ponavadi zanimivi.

Zadnjič je k meni prišel Ibro bosanac iz službe, sem mu podaril par gum za Diano, je peljal enemu staremu v Bosno. Ko je videl zadnji del meharija je rekel: "Gaši, a to maš na prikolicu? A maš tud tle gor od diane felne?" Sploh ni opazil, da naj bi bil avto

Stanje ni samo v sloveniji takšno, tudi v nemčiji se krši po 2 jurja prodajajo. Saj sem nekeje objavil zapis o youngtimerjih, od vseh je spaček v zadnjih 20 letih največ pridobil na ceni.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja nič... kakšno je stanje ponude bo treba obdržat to kar imamo doma in porihtat. Drugače se ne bomo več vozili s temi avti. Žal , služijo itak dandanes samo preprodajalci... pa Dinos...

Me pa zanima kakšno je mnenje citroenarjev okoli tega. Pa tudi me zanima kaj pravte za večje starodobnike... GS, DS,... Zadnje čase opažam da se prodajajo GSi po raznih cenah . Normalno zrostan GS neregistriran... 400 eur na Bolhi pa ga ne more prodat, na drugi strani skor za pet jurjov spet GS in spet ista finta nakladanja ..."generalno obnovljen" . DSke se prodajajo... totalen krš po jurja - dva ... Spet pa na drugi strani 8 - 9 jurjov srednja žalost. Ali pa oni za 45 jurjov... madona.

Res, takoj ko se ljudje dokopljejo do česa starega ... op, nabijmo ceno.

rok.si

Za žabe po mojem ni panike, vsi si jih želi(m)o. Tiste, ki so realno ocenjene, se prodajo, tiste, ki pa ne pa ostanejo v oglasniku, vsaj na Dinosu ne končajo.

GSov pa žal skoraj nihče noče, ne takih za 500 in ne takih za 5000 (že na sliki se vidi, kako generalno je bil obnovljen). Že dolgo se prodaja en bež GS, pred par tedni je lastnik potožil, da ga v vsem tem času skoraj nihče ni prišel niti pogledat, pa je odličen avto brez rje, le fasade nima - malo obuškan in lisast je. Po drugi strani pa spačkom, tudi takim, ki so komaj za dele, cene v višave...

Slovenci pač nimamo odnosa do preteklosti (kamor spadajo tudi avti). Najprej vse pomečemo stran, potem pa, ko nekaj po čudežu preživi, pa si rečemo: Opala! To pa je redkost, takle staromodnik, saj nobenega več ne vidiš, zagotovo je vreden veliko denarja. Odpremo avto.net in tamkajšnje cene potrdijo, da imamo prav... "Saj, za svoja leta je super ohranjen..."

andraž

Razlika je tudi v tem, da so nekateri modeli bolj zbirateljski kot drugi. Gs vsaj v mojih očeh ni zbirateljski. Nič ni tako posebnega na njem (čeprav je super avto), kot naprimer na Spačku, Mehariju, DS-ki... Zato so tudi cene zelo nizke, ali pa se avti kljub pošteni ceni ne prodajo.
Malo bolj spremljam cene DS-k, tiste, ki so realno ocenjene gredo v prodajo, tiste, ki pa so nerealno ocenjene pa "samevajo" na netu... Bordo rdeč ID se že 4 leta prodaja na netu za 9500 Eur, sem jo šel gledat že leta 2007, in je bila takrat realno vredna okoli 6000 Eur, kaj so 4 leta naredila iz nje je vprašanje. Se je pa prodaja v zadnjem letu konkretno ustavila in lastnika zamenja zelo malo avtomobilov. Vsekakor drži, da so takšni avtomobili kar velik luksuz, ki ne hodi skupaj z recesijo...

MSrougeZX

Ker na tak vlko debatirate že tukaj mi povejte če je beli GS na avtonetu vreden svoje cene...ga že en čas spremljam...tisti za 3700 kao menjano vse z originalnimi deli...mogoče kdo pozna lastnika?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

@msrouge, ti bo kar sam napisal, zanj je vreden, koliko pa je tržana cena za "nov" gs pa je drugo... Aja, mimogrede superca13 je.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Beli GS je moj. Cena je določena po mojih izkušnajh s cenami za GS-e v takšnem stanju. Marsikomu blazno previsoka, verjamem. Nikomur ne zvijam roke, da ga mora vzet ;) Še več, vsakemu takemu cenovnoemu gnjavatorju po telefonu predlagam, da ima nad mojim in pod mojim oglasom poceni GS-a za par sto evrov.
Moj Gs ni bil "kao zrihtan" ampak je bil komplet mehansko obnovljen z novimi, originalnimi deli. Slike dela, računi in ostala dokumentacija so na voljo.
Nič ne teče od njega, nikjer ne masti, nič ni hin ali slabo, nikjer ne rjavi, nič švasanja in flikanja....
Avto, s katerim se peljem kamorkoli brez pomislekov, da bo kaj narobe. Prodajam zato, ker sem zabasal že vse svoje garaže s starinami in rabim plac za novo starino v prihodu ;) Vsega neankrat pač ne morem imet ;)
Potencialni kupec pa se naj sam odloči, kaj bi rad imel :)

LP
Superca13