Èuden zvok pri obračanju volana

Začel/a ukmarmiha, Marec 30, 2011, 10:34:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ukmarmiha

Pozdravljeni!
Teden nazaj sem nabavil XP 1.6, letnik 08/2008, 38000Km.  Danes sem ob počasnejši vožnji zasledil čuden zvok. Ob rahlem obračanju levo-desno je zaslišat kot da bi nekaj udarjalo. Pregledal sem vse predmete v avtu ki bi lahko povzročali ak zvok ampak zvok je še vedno aktualen. Kot da bi prihajal iz armaturke. Vozil sem se tudi z odprtim oknom in zunaj ni nič slišati. Ob nakupu tega zvoka 100% ni bilo saj sem avto temeljito pregledal.

Se komu sveti kaj bi lahko bilo?

LP! Miha.

Gox

Pozdravljen,

mogoče volanski drog?

Udarja kje okoli ključavnice?

Da ni pri nogah tepih preveč naprej pomaknjen, pa prijemlje kje spodaj v zglob volana.

ukmarmiha

Na to nisem pomislil .. skočim zdej v avto pogledat.

ukmarmiha

To ni rešitev.

Ta zvok bi opisal kot kako kratko škripanje ob obračanju volana levo-desno.

ukmarmiha

Zelo težko ugotovim iz kje izvira zvok.

alesz

CitatTa zvok bi opisal kot kako kratko škripanje ob obračanju volana levo-desno
ležaji v volanskem zglobu spodaj....?

ukmarmiha

Sej vem, da je komplicirano uotovit od šuba kaj bi lahko bilo. Bom jutri mimo mehanika skočil.

Ležaji volanskega zgloba .....   +/- strošek????

ukmarmiha

Mehanik mi je dejal, da naj bi bil to amortizer. Da je že pri njegovem prijatelju ugotavljal in je na koncu ugotovil da je to to.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ukmarmiha

Sedaj pa ne vem kateri specifični del amortizerja je. Sej bom za vsak slučaj še kakega drugega mehanika (poleg CITROENA) obiskal.

ukmarmiha

temi "pokanje pri zavijanju" xsara picasso sem zsledil to zadevo  
......  "je mehanik hitro ugotovil, da je bil zvit nosilec stabilizatoja. Šlo naj bi ( ne vem, če sem si točno zapomnil) za povezavo preko "ušesa" na drugi stabilizator. Skratka, na spoju je prišlo do okvare, zvit je bil en del. Popravilo je stalo 30 evorv (1 ura dela)".....

Lahko bi bilo tudi to!!!

jurep

Ja tole "ušesa" na drugi stabilizator. Skratka, na spoju je prišlo do okvare, zvit je bil en del. Popravilo je stalo 30 evorv (1 ura dela)"..... sem napisal pred kakim letom in pol, samo dvomim, da je to tudi v tvojem primeru. Pri meni je bilo namreč ob vrtenju volana v eno smer, ter nato odvijanju volana, slišati pok, podobno kot bi se napel npr. lok, nato pa je ta počill. Èe sem natančen oz. se dobro spomnim, sem imel med vožnjo pri zavijanju občutek, kot da se nekaj napne, nato pa poči.
Mehanik je rekel, da ni to nič hudega, bilo pa je zoprno.

LP

Jure

ukmarmiha

V Èetrtek peljem XP na citroen servis. Možakar na servisu mi je dejal, da naj bi bil skoraj gotovo ležaj amortizerja. Bomo videli.

jurep

In kaj je bilo oz. kaj je bil vzrok pokanja?

LP

Jure

ukmarmiha

jurep ....

Ne upam ti še povedati, ker je danes šele Sreda.