Èuden zvok pri obračanju volana

Začel/a ukmarmiha, Marec 30, 2011, 10:34:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ukmarmiha

In odgovor je ....... Pod sedežem pri bateriji je bil nastavek za "gedore" 14-ka in je plesal levo desno. Na servisu so se zaj... kar nekaj časa .. pregledali so vse mogoče, niso amortizerji, niso končniki, niso roke, ni volan . Na koncu so mi zaračunali 1h dela.

Gox

Zanimivo, dobro da so našli krivca ... da niso pol avta zamenjali, na koncu pa taka banalna napaka, ko se ti en kos prelaga naokoli in ropota ...

Dobro da ste rešli ok :BigThumbs:

logan

Kot zanimivost.... pri meni se je pojavljal en tak ...."trrk" zvok, ko sem volan zasukal skrajno v eno ali drugo stran.

Pri vseh možnih analizah sem na kanalu ugotovil, da zvok izhaja iz lajtnge volana, ki se je ob malo bolj burni vožnji čez drn in strn iztaknila iz nosilca (počil nosilec....). Ob skrajnem položaju volana je sama cev trznila in udarila ob počen nosilec......

Skratka, banalne zadeve, ki ločijo mojstre od šušmarjev pri odkrivanju napak in okvar. Tukaj se pokaže, kdo poleg dela tudi razmišlja, komu pa je cilj le dretje strank.

harvey

V današnjih cajtih je težko je biti mehanik za napake, ki jih tester ne pokaže. To pa razlikuje mojstre od ta "hitrih" šraufarjev.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]