Manjava ventila vak. črpalke zav. sist.

Začel/a vsj, Marec 26, 2011, 09:37:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vsj

Ali mogoče kdo ve ali gre za kakšno serisjsko napako, da je potrebno zamenjati ventil vakumske črpalke zavornega sistema?

:emot60

garac

Najbrž ne gre za serijsko napako, še nihče ni tega omenjal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vsj

Dobil sem sporočilo pooblaščenega serviserja ???

lp

grega1982

:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

garac

no, potem bo možna napaka odpravljena brezplačno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hrvoje Marin

Citat od: vsj;96089Ali mogoče kdo ve ali gre za kakšno serisjsko napako, da je potrebno zamenjati ventil vakumske črpalke zavornega sistema?

:emot60

prije 2 godine problem na DW10BTED4. Pri hladnom vremenu kondenzira se voda na ventilu, preko noæi smrzne, pa dok se ne odmrzne ujutro kočenje bude retro (no servo).

lp,

Hrvoje

vsj

Natančno sporočilo pooblaščenega serviserja je:  Naš proizvajalec Automobiles CITROEN nam je sporočil naj na vašem vozilu CITROEN Gospod (serijska številka tipa ...) opravimo zamenjavo ventila vakumske črpalke zavornega ojačevalnika.
Akcija bo uradno zaključena 14.6.2011.

lp

gregorijus

vsj

letnik 2007, model break 2.o HDi 16V
oznaka motorja RHR
lp

Citroenovc

No mislim, da točno to jaz omenjam v eni drugi temi. Meni so tole zamenjal že nekaj mesecev nazaj. Dejansko še ne 5min dela.

Pred tem vpoklicom je včas avto mel neke popadke pri malo nad 1000 rpm, da je kar naenkrat motor "poskočil" (ne vem pa če ma to kako vezo s to zamenjavo) in pa predvsem je bil pedal zavor zjutraj pri prvem zavriranju nenormalno mehek, kot bi bil čisto brez pritiska.
OK

LP
Primož

Hrvoje Marin

kod mene 06/06 na cesti 02/07. RER motor.

lp

firbec

Eno bolj tehnično vprašanje:

A C5 nima zavor vezanih na hidravliko ali gre za model brez hidravlike?

Citroenovc

Ne, (katerikoli) C5 ima zavore ločene, kar je po mojem velika bedarija.
OK

LP
Primož

gregorijus

@citroenovc: in zakaj je to taka bedarija?

Citroenovc

Ker je občutek na pedalu za zavore obupen. V klasičnem hidravličarju nikoli nimaš občutka, da pedal vse bolj noter leze, če si moral nekajkrat močneje zavirat (recimo spust z Ljubelja). Nikoli nisi zjutraj rabil najprej preventivno močneje pohodit pedal za zavore na parkirišču, da bi na prvem križišču zavore sploh dobro prijele (od vpoklica za zamenjavo ventila je to zdaj bolje). Ni ti bilo treba skrbet, v kakem stanju je DOT tekočina (kar je samo dodaten strošek za menjavo). Zavore v C5 me pač ne prepričajo. Občutek ni suveren.
OK

LP
Primož