Manjava ventila vak. črpalke zav. sist.

Začel/a vsj, Marec 26, 2011, 09:37:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

firbec

Zanimivo! Recimo moji kolegi vsi pravijo, da ima xantija dobre brezme in da
primejo v trenutku.

A pol lahko imaš v C5 pri dajšem zaviranju (kak dolgi spust, pa ne bremzaš z motorjem) probleme,
da ti zavre zavorna tekočina, če jo seveda ne menjaš pravočasno?
Po drugi strani je pa to bolje, saj pri klasični hidravliki si zjutraj par sekund
brez bremz.

Kaj pa volan? Je električni servo ali hidravlični z svojo pumpo?

Citroenovc

Citat od: firbec;97706A pol lahko imaš v C5 pri dajšem zaviranju (kak dolgi spust, pa ne bremzaš z motorjem) probleme,
da ti zavre zavorna tekočina, če jo seveda ne menjaš pravočasno?
Po drugi strani je pa to bolje, saj pri klasični hidravliki si zjutraj par sekund
brez bremz.

Kaj pa volan? Je električni servo ali hidravlični z svojo pumpo?

Par sekund pri kalsični hidralviki brez bremz? Ja pa saj moraš počakat, da se nafila sistem. A ti kar spelješ?!?

Ja, verjetno da lahko tekočina zavre. Točno to. Pri LHM si pa imel v obtoku 4,5l olja, kar je nekaj čisto drugega.

Volan? A veš da ne vem - ampak "sika" ne več, kot je to počel pri BX, XM, CX, Xantii. Ampak še ni tako slab. Sem vozil že sedanje avte z bistveno slabšimi volani (z vidika (ne)občutka, ko ga vrtiš).
OK

LP
Primož

firbec

Citat od: Citroenovc;97740Par sekund pri kalsični hidralviki brez bremz? Ja pa saj moraš počakat, da se nafila sistem. A ti kar spelješ?!?

Ne speljem, zmeraj počakam, da vgasne lučka, ter, da se avto znivelira.
Je pa zjutraj zanimivo, če se ti kam mudi. Rdeča lučka kar noče vgsnit,
kar gori in gori, pač psihološki faktor, da dlje traja :)

zlikovski

Èe ti dolgo lučka neugasne je že pumpa slaba, zraven tega ti lahko prepušča zavorni cilinder CX, XM posledično se ti najprej spusti zadek.

jumper1

Citat od: Citroenovc;97740Par sekund pri kalsični hidralviki brez bremz? Ja pa saj moraš počakat, da se nafila sistem. A ti kar spelješ?!?

Ja, verjetno da lahko tekočina zavre. Točno to. Pri LHM si pa imel v obtoku 4,5l olja, kar je nekaj čisto drugega.

Volan? A veš da ne vem - ampak "sika" ne več, kot je to počel pri BX, XM, CX, Xantii. Ampak še ni tako slab. Sem vozil že sedanje avte z bistveno slabšimi volani (z vidika (ne)občutka, ko ga vrtiš).

Volan je električni servo