HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorcha

Komplet mehanizam je osmišljen prema stvarima koje veæ postoje i prilagoðen za više namena.

Jagoda

Sam tole pa bo makina a?
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Samo da javim da nisam odustao od pujsa, možda od compa i slikanja :take_picture:

Standardno, polako, ali se radi. Da nastavim sa pričom, tamo gde sam stao od prošle godine.

Radilo se dok su vremenski uslovi dozvoljavali, do negde decembra meseca. Manjim intezitetom, jer je bi zimski period. A zima je, bar kod nas duže potrajala, pa se ove godine nastavilo tek negde u aprilu mesecu. Pošto smo tada ispratili zimu i sneg koji nas nije puštao do tada.

Ostalo je još malo da se odradi od elektroinstalacije, da se još neke žice sprovedu, ali van snopa, ispod poda. Na primer, za ventilaciju grejanja, senzore za spušten stepenik, kao i senzor kada je vozilo priključeno na 220V...

Gorcha

Tu su i nehumani detalji. Ali, to je cena ako se odraðuje u nešto što bi trebalo da liči na kampera, ali u stilu HY-a.
Uglavnom su to ulivi za razne rezervoare koji su ispod poda. Za vodu, otpadnu vodu, gorivo, plin, grejanje, frižider, šporet, razne ventilacije...

Gorcha

Onda su i famozni rezervoari napravljeni (ukupno 4 komada). Iskorišæen je svaki deo slobodnog prostora u podu, tako da sve bude u liniji najniže tačke karoserije.

Gorcha

Neke rezervoare treba meðusobno povezati, pošto su iz dva dela, a neki su odvojeni. U svakom slučaju, potrebno je probno pobvezati i proveriti da li odgovarju otvori u podu :Hammer3:

Tu je i šema za, konkretno dva rezervoara za otpadnu vodu. Povezana su meðusobno, ali preliv ide samo preko jednog. To znači, dok se oba ne napune ne preliva.

Gorcha

To bi bilo sve zaključno sa 2017. godinom, negde do sredine decembra meseca. Kao što rekoh, kasno se krenulo sa radovima ove godine, ali polako se uzima zalet.
Ne planiram ništa, jer sam sve rokove i planove probio. Kada me neko pita, a stalno pitaju, kada æe Buda (HY) biti uradjen, kada æe na drum?
Moj odgovor je: "2014-te" !?!? :emoticglass:

pubi2cv

E, stari moj....samo ti tako dalje.

Nema veze....2014-te, 2024-te....sve je to relativno. Pa Budi je valjda veæ nekde 50-tak godina....nije više on tako mlad, po mu treba malu duže, da se ponovo prebudi....

Isto kao mi....i nama sada treba malo više vremena izmeðu prvog i drugog "skakanja" :Hammer3:.

Samo ti polako, sportski i bez panike.....pratimo napredak....bar je na forumu jedna priča o nekoj dostojnoj obnovi odnosno preradi :BigThumbs:

Bavim se i ja nekim sličnim poslom....ali C25 sa nadgradnjom. Bijo je veæ napravljen, original prerada...ali je bio sasvim trul...pa sam ga više manje raskomadao i napravio skoro sve iz nule. Nije još završen, ali veæ nas je prošlog leta vozio preko Srbije i Makedonije u Grčku, pa onda cjela Albanija I preko Hrvatske kuæi.....

Lovro

Jedna od najboljih obnova!
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gorcha

Bližim se početku priče. Nakon rasturanja i pripremanja za farbanje, liči mi na ono vreme kada sam počeo da ga radim. Što ne daje volju i elan. Ali takav je bio plan, da ne kažem, dupli posao :Hammer3:
Mnogo toga se ne vidi da je uraðeno, ali se zato vide otvori (rupe) sa svih strana. Kao francuski, da ne kažem švajcarski sir :-)

Gorcha

Pošto je mnogo toga na limariji uraðeno, da ne kažem odraðeno, ipak, treba proveriti i probno postaviti neke delove pre farbanja. Da ne bude posle: "Ko je ovo radio...!?" :emoticglass:

Gorcha

Provera prednjih blatobrana.
Iz ranijih postova, može da se vidi da su ovi blatobrani celom svojom lučnom dužinom raðeni. Uklapanje i probno postavljanje nije baš glatko išlo. Ali na kraju, sve lepo "leglo" :BigThumbs:

Gorcha

Samo da se javim da se HY priprema za farbanje, kao i neki papiriološki problemi koji su rešeni. Farbanje je trebalo da bude pre zime, ali čekam(o) proleæe. Još malo da ga "na'vati" korozija pre detaljnije pripreme za farbanje :ADemoticglass:

Lovro

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, znači uspeo si! :emot112::emot112::emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Kad doðeš na neki susret, uvijek æe skup biti kod tebe. Pogotovo, ako pada kiša i budeš imao tendu. Krmci su meta za takva okupljanja...