C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dr. MadMan

Spredaj meni osebno vsi ti novi Citroeni izgledajo čudno. Kot ena zabuhla riba. Vse ostalo je super ampak prednji konec je pa katastrofa. Cena? Pripravite 35.000 pa naprej za hibride. Moda, če bo sreča kak osnovni bencinar brez opreme za 29.000. So pa optimisti da tole postavijo ob bok A6 in BMW 5. Tole je za razred nižje kvečjemu. Očitno pa je hidravlika popolnoma stvar zgodovine. Zgodilo se je točno tisto kot sem napovedal ob predstavitvi prejšnje generacije C5. Hidravliko so tržniki načrtno sabotirali in poslali na setišče zgodovine. Škoda...
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

alesz

CitatHidravliko so tržniki načrtno sabotirali in poslali na setišče zgodovine
Na podlagi energetske požrešnosti se izračunava vpliv na okolje in posredno davščine...........hidravlika je pa cca 300W

Citroenovc

Citat od: alesz;274684Na podlagi energetske požrešnosti se izračunava vpliv na okolje in posredno davščine...........hidravlika je pa cca 300W

Kolk pa razni nepotrebni zasloni al pa pa konec koncev izgube in obremenitev okolja zaradi potreb napajanje hybrida/električarja.

Važn da se špara pa čeprav se z lopato meče čez odprto okno ...

Ampak a veš da na to pa nisem pomislil, da je "ekologija" ubila hidravliko.
OK

LP
Primož

zlikovski

Ko polniš hibrid doma, ti še letno dajatev nabijejo, ker si porabil tolko in tolko elektrike, če imaš elektrarno, pa ne povejo da je življenka doba cca 25-30 let, potem pa plačat za razgradno trenutno cca 4K€ odvisno od velikosti sistema, vzdrževanje elektrarne in še marsikaj bi se našlo. Bognedaj da rabiš novo baterijo za avto, je že cirka 8K€ ali več, potem odvoz na deponijo za razgradnjo stare baterije in te tu vsekajo nekaj €, tak da ta ''zelena'' energija nakoncu ni tako poceni kot zgleda na prvi pogled.
Ima nekaj plusov in tudi minusov, v prihodnje pa bo država itak udarila finančno po teh vozilih.

MSrougeZX

Deluje mi bolj cheap kot pa pežo, žal. Zame samo še DS linija ali pežo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Romzi

Citat od: Citroenovc;274685Kolk pa razni nepotrebni zasloni al pa pa konec koncev izgube in obremenitev okolja zaradi potreb napajanje hybrida/električarja.

Važn da se špara pa čeprav se z lopato meče čez odprto okno ...

Ampak a veš da na to pa nisem pomislil, da je "ekologija" ubila hidravliko.
Slabša kot je cesta, več energije se zgublja.
Ni naključje, da so vsi električni avtomobili trdi kot loljtrnik.

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

ima pa dva bierdosenhalterja
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

garac

Eni pač doživijo orgazem vsakič, ko pride nov model z dvojno puscico na trg.
Briga me ce ima dva nosilca za pivo, nima pa Hdi motorja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Na youtube je en kup krajših in daljših predstavitvenih filmov.

Lovro

Citat od: Citroenovc;274681Men je dokaj OK, mi deluje, da bi se ga ne dalo ravno zamenjat s preveč drugimi. Všeč mi prtljažnik oz vrata.
Zaje.al so na polno, da ni hidravlike - pač opcija dvigovanja karoserije je še vedno pri meni en velik plus (žal preteklik za sedanjike).
Noter pa ga bo treba doživet v živo. Vedno znova pravim, da jaz med vožnjo sedim v avtu in ga ne gledam od zunaj ...

Z zgoraj napisanim se tudi jaz strinjam. Pravzaprav mi je zunanjost zelo všeč, tudi notranjost je OK.

Ok, zgornji del armaturke je povprečen, vendar še dovolj apetitlih. Zelo všeč pa mi je spodnji del armaturke, predvsem konzola, kjer sta tudi zelo praktični stojali za pijačo. To namreč pri marsikaterem avtu manjka.

Avto mi deluje praktično, nisem pa siguren za preglednost nazaj.

Zato pa, avto je treba zapeljati in potem vidiš, če je to - to. Èeprav, če je narejen v maniri predhodnikov (C5, Xantia, BX), je ziher udoben in ergonomičen.
Je pa res, če bi imel hidravliko oz. vsaj kak drug učinkovit sistem za dvigovanje karoserije, bi mu vse ostale morebitne slabosti takoj oprostil in spregledal.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Za preglednost so senzorji in kamera. Všeč mi je velik in precej visoko postavljen ekran.

DejanO

Udobje za vse potnike C5 X je premierno opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, pri katerem naj bi bil občutek vožnje na leteči preprogi, ki ga razvijajo v zadnjih letih, še bolj pristen, predvsem pa naj bi se izboljšalo udobje potovanja za potnike v drugi sedežni vrsti. S tremi razpoložljivimi načini sistem za nadzor vzmetenja poveča učinkovitost progresivnih hidravličnih omejevalnikov, tako da dodatno ublaži vzmetenje med fazami vožnje, ko vozilo preletava cestišče, in s tem ponuja še večjo učinkovitost zlasti v ovinkih.

V

andraž

Kdaj se začne prodaja? Cene? Slovenija?

Romzi

Citat od: DejanO;274701Udobje za vse potnike C5 X je premierno opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, pri katerem naj bi bil občutek vožnje na leteči preprogi, ki ga razvijajo v zadnjih letih, še bolj pristen, predvsem pa naj bi se izboljšalo udobje potovanja za potnike v drugi sedežni vrsti. S tremi razpoložljivimi načini sistem za nadzor vzmetenja poveča učinkovitost progresivnih hidravličnih omejevalnikov, tako da dodatno ublaži vzmetenje med fazami vožnje, ko vozilo preletava cestišče, in s tem ponuja še večjo učinkovitost zlasti v ovinkih.

V
A to je tsit hec ki je bil (je) na cactusih?
No, če je tako, potem ok, tist je dejansko precej udobno.