Xm zgorel

Začel/a krtija, Februar 24, 2011, 12:43:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krtija

Končano je! V torek ponoči mi je zgorel XM. Vse kaže na samovžig zaradi napeljave iz računalnika, na desni strani. Baje, da nisem edini. Ravno sem zaspal, ko so me zbudili in sem šel gasit, še v gatah. Še dobro, da sta sestra in stric opazila (čisto po naklučju). Porabili smo eno jeklenko in pol prahu za gašenje in rešili vsaj kabino. Kaj sledi še ne vem. Ne bom se odločil takoj, bo itak Spaček kmalu zrihtan. Do jeseni se bo pa treba ...
Nikomur ne privoščim, da v mrazu in v spodnjih gatah vidi kako mu ena najljubših stvari spreminja v pepel.
LIFE IS A B**** AND THEN YOU DIE!

krtija

...marsikaj bo še uporabno...

aXe-XM fan

sožalje ...

zakaj sploh pride do samovžiga, če je motor ugasnjen? Meni to ni jasno ...

:S

škoda ga je
LP

krtija

Do samo vžiga lahko pride, če pregrize kabel, ki vodi iz boxa računalnika, ki je tovarniško zaprt. Napetost še vedno je. Ko sem se pogovarjal z raznimi lastniki XM-ov tole kar se mi je zgodilo ni nič nenavadnega. Govoril sem z nekom iz Brežic, ki je tole doživel dvakrat. Tip še vedno vozi XM.

superca13

Beda :(
Jaz pa stavim na lhm + nekaj vročega.
Lhm se na vročini zelo hitro vžge kot vžigalica.

LP

krtija

Sem tudi sam na to pomislil, ampak je avto stal 3 ure pred hišo in je bil čist hladen. Niti ni tako važno kaj je vzrok, kar je, je... Je pa zaradi LHM kar konkretno gorelo.

gigo

Ma ne me j....t! To je že 4 ko vidim tako stvar. No, sicer v dveh primerih je bla cevka hidravlike preparjena pa je na kolektor špricala.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Veloce

Pa ne no!!! Pa ravno tvoj mi je bil tolk všeč.

Kaj so te težave tudi na V6?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

superca13

Citat od: Veloce;93188Pa ne no!!! Pa ravno tvoj mi je bil tolk všeč.

Kaj so te težave tudi na V6?

Veš da. Ti bo Lamy razložil.
Danes grem po gasilni aparat...to ni hec :(

Veloce

Kaj pol? Gremo po dizelaše? :(
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Joža ga še nimaš? Doma????

RIP enemu XM-u... Mater kak to gori ej...  +Boš pa kakega našel pa gassa dalje...

rok.si

superca13

Citat od: Xandrej;93193Joža ga še nimaš? Doma????

ma ne...to še mi manjka, da mi bajto skuri ;)
Grem v nabavo danes.

Lovro

Ma klinac...

Škoda, ali ga nisi ravno nekaj zrihtal? Kaj pa tista dva (srebrni dizel in rdeči bencinar) na vsem znanih oglasih za okoli 600 EUR za prvo silo?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)