1959...

Začel/a janez, Februar 06, 2011, 12:48:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

No tak. DAK je šel ven pod cerado... razlog ? Spaček letnik 1959. Najstarejši do sedaj kar sem jih delal. Malo sem odlašal z delom... preteklo je kakšno leto od prvih pogovorov. Bogi je... bogi. Pa super mora bit narejen... pa bogi je ... bogi...

"Ali šta se mora nije teško " bi rekli...

No tale me bo matral naslednja dva tri tedne....

janez

Zdajle gledam... zanimivo, kak se na slikah na forumu pol tega ne vidi v kakšnem stanju je v resnici. Speskan in če sam prednjo bočno steno gledam je praktično ni, požarno steno bom moral neplanirano novo izdelat, polica gre moja nova not, okvir okol šipe cel, zadnja strena, podi, pragovi , stebri novi. Škatlja pod sedežem gre moja nova malo modificiranan not pa še kup popravil. En blatnik še fali prednji , hauba prednja je tista rebrasta pa jo fali spodnji del... rekonstruirat na novo, zadnja e menda dobra, prav tako vrata bi naj bila uporabna... še pridejo deli ta teden.

Veselica na kvadrat...

garac

A tole je že nekdo pred teboj varil al kako, al je bil obnovljen pred leti,pa bo zdaj ponovno? Komaj čakam, da vidim kaj vse se bo dogajalo z njim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bizi

Men že zdej lepo zgleda.Gaši veš mogoče letnik spake od Mareta iz Štorij?

garac

al 54 al 57 s centrifugalno sklopko
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Nej bi bil 1958.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ja je bil kar velik varjen... flika na fliko...

Lovro

Je ta spaček bil že v bivši Jugi uvožen? Baje je bilo tudi nekaj rebrašev pri nas.
Ali pa je bil šele pred kratkim uvožen in je lastnik eden tistih omenjenih kompanjonov, ki so si kupili spačke, med drugim tudi Tomosa 61?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Od Mareta je 1955. Bil pa je pred obnovo mnooooogo boljši kot velika večina Charlestonov deset let nazaj.

janez

Citat od: Lovro;91492...je lastnik eden tistih omenjenih kompanjonov, ki so si kupili spačke, med drugim tudi Tomosa 61?

Ta je tretji od teh fantov...:BigThumbs:

amipick

Vse okoli ste napisali ma pravi letnik spake od markota je 1956!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

No pa se je začelo rezanje in varjenje... Najprej zadnja stena. Stara je ko švicarski sir, malo spodaj udarjena... snel sem jo, prtljažnik je odličen, malo sem ga moral poklepati in ...

... nova stena gor. Krtija, haubo sem ti ponucal za probo...

janez

Nato je sledilo popravljanje sveh malih lukenj na zadnjem delu... pa vrata gor in prag - pod ven...

janez

Prag, stebrički, pod... desna stran je v liniji in gotova kar se trdnosti tiče. Prednji bok je v naslednji fazi, ko dobim pokrov motorja.

janez

Leva stran... malo več popravljanja škatlje.

Škatlja pod sedežem je v bistvu dobra. Zamenjal bom obe stranice in spodaj vse štiri stranske kose. Sredina ostane.

Zdaj se pa borim z levim srednjim stebrom. Na prav nerodno nedostopnem mestu je preluknjan... pa še ta za kure lovit z dvema pantoma... Mal kofeina v sebe vržem pa "gasa" rezat narazen...