Kupujem C5 - pomoč pri nakupu

Začel/a 679, Februar 03, 2011, 02:07:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

679

pozdravljeni !

Odločil sem se za nakup C5,zato sem se pridružil na forumu.
Imam relativno nizek proračun(okoli 4000e)in vas naprošam za pomoč pri nakupu.
Èe kdo va za kak C5 z preverjenimi  kilometri in v solidnem stanju vreden nakupa bi prosil , da mi javi oz svetuje pri nakupu.
Za vse odgovore bom hvaležen.
 LP

garac

evo, zamudil si za en teden, ko sta se na forumu prodajala kar dva takšna
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bizi10

Jaz bom v kratkem prodajal mojo C5-ko. Gre za karavana C5 letnik 05/2004 dizel 2.2 HDi z Exclusive opremo (parkirni senzorji, električni sedeži, xenon, alcantara oblazinjenje sedežev, kozmetični dodatki v notranjosti itd.) Gre za slovenski avto, nekaj čez 120k km. V zadnjem mesecu je bila narejena konkretna generalka na avtomobilu (zamenjava jermenov (sicer se drugače menjajo na 160k ampak se gledajo tudi leta, in po letih so že bili zreli za zamenjavo), napenjalcev, olja, pumpe, obnovljen zaganjač, zamenjan alternator, nov akumulator ravnokar zamenjane sprednje zavorne ploščice). Ko sem se šel po tem servisu peljat sem mislil da je nov avto tako lepo prede. :) Avto je bil servisiran pri Citroenovem mehaniku po pravilih določenih v servisni knjigi, vedno je dobil piti original olje Total Quarz 9000 (med servisnimi intervali ni bilo nikoli treba dolivat olja) itd. Notranjost je zelo lepo ohranjena, ni nikjer nič poškodovano, ali strgano, edino volansko obroč je malo bolj gladek kot je bil pred leti :) Na zunaj je par kozmetičnih napak, ampak nič hujšega, generalno sta lak in barva odlično ohranjena. So pa ti avti odlično antikorozijsko zaščiteni, tako da ni nikjer niti sledu o kakšni rji. Popravit moram še stikalo za preklop dolgih in kratkih luči, kjer se je odlomil en drsnik, drugače pa če te bo avto zanimal se lahko za več informacij o avtomobilu in morebiten ogled, slike in testno vožnjo zmenimo po mailu: sila5@siol.net.

Lp David

679

Pozabil sem omeniti ,da iščemo karavana ,ker se nam je povečala pasja familija!
Na avtonetu jih je kr nekaj , vendar sem po kratkem prebiranju tega foruma postal previden sploh kar se prevoženih km tiče, servisno knjigo bomo pred nakupom seveda preverili oz upoštevali priporočila citroenovcev!
K odločitvi za C5 so me prepričala naslednja dejstva, odlična zaščita karoserije, udobnost med vožnjo ,ki se lahko kosa z največjimi imeni avtomobilske industrije ter terpežnost dieselskih agregatov.
Ne vem pa kako je z cenami rezervnih delov? še zbiram podatke.
hvaležen sem za vsakršne informacije

tomaz555

Cene rezervnih delov so v mejah normale, prav tako pa tudi poraba le teh, če je avto vzdrževan. lp

garac

Èe imaš proračun 4 jurje vzemi avto za kak € manj, saj, ko kupiš avto je ponavadi kaj za porihat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Po možnosti s slovenskim poreklom... Danes sem videl kar 2 C5 z definitivno vrtenimi kilometri (nazaj seveda :P), pa ne za malenkost ampak za kakih 100.000...

Oba uvožena!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

tomaz555

Zeko verjetno jih je še več kot 100 jurjev zadaj. Sto jurjev se na C5 ne pozna, pri normalni obrabi. Je pa res, da so bojda Italjani mojstri v uničevanju notranjost avtomobilov. lp

679

Serbus
trenutno sem kr "aboniran" na avtonetu, C petke  iz uvoza  me ne zanimajo,  ena je na netu iz italije(zelena).
   nekaj   jih je za okoli 3k € videt so lepi, žau mi trenutno primanjkuje časa , da bi jih šel pogledat.

ta je lep, notranjost je prva liga, sam predrag zame
http://images.avto.net/4158241/3_530.jpg

1.  http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4381176&show=1

2. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4370782&show=1      tega gre jutri preveriti frend, bomo videli....

po kolikšnih km se pojavi obraba volanskega obroča?

P.S. nisem sveži citroenar, včasih sem se guncal okoli z dijano in dak-kom ;)

dvorjan

Jah, tole z volanskim obrocem je nehvalezno reci. Ampak, ajd, taka ocena, nekako po 100.000 se zacne pocasi lusciti. Moj je bil po 160.000 km odrgnjen le v predelu med urinima stevilkama 9 in 10, ker tam pac volan drzim, pa malenkost na vrhu (to bi prej pripisal vplivu soncnih UV zarkov).

Je pa zelo odvisno od cloveka in kemikalij v njegovem potu. Sem ze videl avte, ki so imeli po 40, 50.000 km povsem unicene volane, zaradi soferja, seveda.

Pa ce imas porocni prstan, recimo, se dodatno drgnes in se prej odrsa ... Imas cel kup dejavnikov.

Jaz bi se na tvojem mestu predvsem osredotocil na kombinacijo - volan, stopalke in vratne kljuke. Ce je katera od teh stvari nova, ozr. obcutno novejsa, je bila menjana. Verjetno ne brez razloga - 200.000+ km ... Sicer pa kdor napise da 8-9 let stare C5-tke nimajo vsaj 200k km, gre za pravo laz. Kdor je kupil tak avto nov, je menda vsaj 30k letno delal z njim, nekateri tudi po 100k.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomaz555

Ravno prodal C5 z realnimi 183000km, pa to ni laž(2001) Se pa strinjam z Dvorjanom. Avto tega ranga in let ima čez 200 k km skoraj vsak. Naš je zadnja 4 leta praktično stal. Penzija pa to...

Xandrej

Citat od: tomaz555;91345Zeko verjetno jih je še več kot 100 jurjev zadaj. Sto jurjev se na C5 ne pozna, pri normalni obrabi. Je pa res, da so bojda Italjani mojstri v uničevanju notranjost avtomobilov. lp

Pri vsakem avtu se pozna pa če je to citroen ali pa ferrari... 100 000 kilometrov po luknja, 100 000 kilometrov ležaji, kolesa motori itd itd itd... nažalost. Èe zbijejo za 1 kilometr kih je treba zapret pa prijavit...

679

Za ker agragat bi se vi odločili 2,2 ali 2,0, in kaj lahko pričarkujem od vozila z okoli 200000 prevoženimi km, na kaj morem biti pozoren pri nakupu, in ali imajo kakšne tipske hibe za katere morem vedeti?

679

679