Išče se AX

Začel/a Matevz, Januar 26, 2011, 06:49:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Matevz

V soboto, okoli 00:30 ure, sva se s punco peljala po stari cesti iz smeri Slov. Bistrica proti Slov. Konjicam. V odcepu, kjer je možen zavoj za Oplotnico, se nama je za rit zalimal Citroen Ax z bullbari, tista zadeva, ki jo imajo terenci. Ob straneh nekakšno železje za ojačitev, verjetno predelan doma.. sklepam, da je prišel iz smeri za Oplotnico. Ne vem natanko kako je voznik izgledal, a imel je kapo na šilt, kratkih las ali obrit, črna jopa s kapuco. Nekaj časa je vozil za nama nakar naju je prehiteval, počasi in skos strmel v naju. Nekaj je kazal a se nisem oziral na njegove znake oz. grožnje ali kakor koli že. Takrat je izginil v temi. Ponovno smo se srečali v gozdnatem delu, ovinkasti cesti proti Stranicam. Takrat je zavil iz gozda in pospešil za nama ter se pričel zaletavat v najinega Twinga od vzadaj. Naposled, ko nama je prišel ob bok vozila, naju je poskušal celo izrinit iz ceste, kar mu je tudi skoraj uspelo če ne bi držal volana ko "tele" in začel bremzat, punca je medtem klicala pomoč, v sili prijatelje in še policiste, ki so dejali da je njihova patrulja v bližini in da naj storilca probava ne izgubiti in da naj sporočiva reg. številko, ki pa je ni bilo. No začela sva izgubljat na ravnini in Ax se je oddaljieval v temo, Twingo ne gre ravno tolk a smo se peljal že krepko nad 100 AX pa še kar vlekel, zato sklepam da je tudi motorno modificiran..čez par kilometrov nama je nasproti pridrvela patrulja in očitno niso videli nobenega avta, ki bi peljal mimo, zato sklepam da je storilec doma iz te okolice, Oplotnica - Stranice ker pozna lokalne ceste, ki so več kot asfaltirane, makedamske. Lahko bi rekel, da je storilec imel le eno dlan..a ne morem z zagotovostjo tega trditi saj nisem dobro videl, možno pa je da je imel kaj deformirano. A je kdo iz teh krajev ali bilokdo, ki bi lahko vedel kaj koristnega?

Vozilo: Citroen AX
Barva: Rdeča
Ostalo: Domača predelava v..rušilec ali kakor koli že.

Gox

Zelo neprijetna izkušnja, a sta potem govorila s policaji?

Èe je to kak lokalni divjak, potem bi ga mogoče poznali, oz. približno vedeli kje je kak tak nepridiprav.

Matevz

Sva govorila, sva prijavila, tudi na zavarovalnici sva bila a dokler ne bo storilca, ne bo popravljenega avta, a tudi ne računava na to, ker mislim, da boma tako ali tako mogla vse sama plačat ker ga ne bodo nikoli dobili. Pa tudi, sem mislil da se kaj takega lahko zgodi le v filmih.
Iz policijskih razgovorov je bilo razvidno, da so že predlani imeli podoben primer, prav tako oborožen Ax, le da srebrne barve, ki pa ga niso nikoli najdli oz. se vozilo še išče. Zgodilo pa naj bi se v okolici Oplotnice. Mogoče isti avto, le da prebarvan..

Gox

Èisto možno da je isti, pa je bil po prvotnem napadu prebarvan.

Samo res, si ne bi mislil da se ti lahko kaj takega zgodi na cesti.

perom

Ne morš verjet! Sreča, da se je vsaj za vaju dobr končal.
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

sl1

To je bilo pa kot v Mad Max-u! Ne moreš verjet.

ModelJT

Se že približujemo američanom s takimi pacijenti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

Očitno se filmski triki prenašajo tudi že ne naše ceste.

Tale:

CitatIz policijskih razgovorov je bilo razvidno, da so že predlani imeli podoben primer, prav tako oborožen Ax, le da srebrne barve, ki pa ga niso nikoli najdli oz. se vozilo še išče.

je pa mal bosa. Èe bi obiskali kako luknjo v tam ali v okolici na tej relaciji, bi gotovo pridobili kakšno informacijo. Da taka markantna predelava AX kar izgine z obličja zemlje je milo rečeno čudno.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Ob kaki uri se je to zgodlo? Takrat je ponavadi trda tema.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

sl1

Matevz

Sem že seznanjen in policija tudi, da je lastnik tega avta nekje iz Oplotnice, Slov. Bistrice ali njene okolice, predeloval oz. dodeloval se je verjetno doma, škoda, da se človek iz podjetja Kogovšek, ni spomnil več stvari a mi je opisal človeka isto, kot jaz policiji, saj je hodil povpraševat v Trzin in so mu neštetokrat povedali, da za njegov avto ni bullbara, tako, da je vzel bullbar od Hyundai Tuscona in nekakšne pohodne stopnice, če sem ga prav razumel. Hvala podjetju, ker so šli pregledovat račune za leta nazaj. Ax naj bi bil sprva namenjen za rally, saj je imel povsod številke in rumeno bele barve. Res upam, da se ga bo dobilo. Verjetno ga ima tako skritega v kakšni domači delavnici. A pozna kdo koga, ki bi s takim AX morda kje nastopal Lastnik ima iznakaženo oz. poškodovano roko.

Pozabil sem napisati, da je mogoče Peter ali Davor?

superca13

Na cesti srečaš vedno več takih nedonošencev. Ponavadi so za volanom navadni smrkavci, ki so izven avta bojazljivi kot psi na tujem terenu, v avtu pa se počutijo varne in mogočne ter z užitkom stresajo svojo zafrustriranost na druge. Tale primer je pa kar srhljiv, moram priznat.
Me malo spominja ta štorija na oni film....Wrong turn ;)

LP
Superca13

janez

Je*** mu ... čudni so tile naši konci.Lepi vendar totalno zahojeni... Zato so pa speljali Avtocesto mimo ,da se normalni tu ne vozijo... To je ko v onem filmu Deliverance

No upam ,da se bo zadeva rešila...

Zeko124

Citat od: superca13;90763Me malo spominja ta štorija na oni film....Wrong turn ;)

LP
Superca13

Ja, samo eš bodeča žica čez cesto manjka... :Hammer3:

Jao so norci eni...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Mike666

Kolko daš € da ti ga najdem?