DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ax_rider

Zanimiv strojček si si nabavil. Srečno vožnjo  :BigThumbs:

andraž

Je zelo zanimiva igračka. Bi jo takoj imel. Èez nekaj let, ko bodo rabljeni imeli prijaznejše cene...

dvorjan

Citat od: andraž;90313Èez nekaj let, ko bodo rabljeni imeli prijaznejše cene...
No, pa saj tudi novi (z izjemo DS3 Racing) niso pretirano dragi - vsak malo bolje opremljen VW Polo stane 15 jurjev, pa potem ze raje po DS3 zavijes. =) Ce imas okus, seveda.

Tako stilsko kot "gensko" mu je edini konkurent Alfa Mito, vse ostalo pac ne.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gap

Prava raketa - res lep avto

janko1

Èestitke ob nakupu, motorček je kar pravi, te verjetno kar drži posebej ob takšni notranjosti in predvsem sedežih, da ga stisneš nad 3500 rpm, da začne prav dihati in pride tapravi zvok iz izpuha. To že mene potegne pri mojem C3, čeprav ga moram še malo čuvati, da se lepo uteče, saj ima šele 3000 km. Boš poročal kakšna bo poraba, da malo primerjava.

Še enkrat čestitke in predvem varno vožnjo.:BigThumbs:

Gox

Hvala še enkrat za čestitke ...

@janko1, a ti imaš tudi 1.6 Vti?

Z motorjem sem več kot zadovoljen, zadostuje mojim potrebam :)

Sicer turbota THP se ne bi branu, samo potem bi preveč "hitel", pa gume bi hitro porabil ... pa za 4km do službe, bi bil preveč ... kaj mi bo 150konjev za 4km po mestu, neekonimično ... tako sem raje izbral navadnega 1.6Vti, ki lepo potegne. Sicer je v kaki prestavi pri nizkih vrtljajih malo len, vendar če rabiš za kako prehitevanje in ga daš lepo na obrate 4.000+ pa leti.

Poraba v 300km, večinoma po mestu in ožji okolici mi kaže 7,7L. (več o porabi bo v mojih podpisih, tu spodaj, samo da drugič tankam na polno.)

Kaj mi je do sedaj najbolj všeč:

-lega na cesti
-zavore
-volan
-sedeži
-velik ekran na armaturki
-dizajn platišč

Minusi:

-slabosti 3 vratnikov (dostop zadaj in velika vrata)
-preklop sedežev (ročka za preklop in sam preklop, se mi zdi malo čuden, nesiguren)
-meglenke spredaj (obdelava odbijača okoli meglenk, s kromiranim obročkom (Sport paket) zgleda lepše

Več o avtu naslednjič :)

Še par slik ...

Pripravljen na sneg :take_picture: + kar tako :)

Lamy

U, lep strojček si nabavil. Èestitke za nakup:emot112:. Sem se ravno zadnjič peljal z enim podobnim in me je zelo pozitivno presenetil.

Srečno vožnjo in čim več varnih kilometrov
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Citat od: dvorjan;90319No, pa saj tudi novi (z izjemo DS3 Racing) niso pretirano dragi - vsak malo bolje opremljen VW Polo stane 15 jurjev, pa potem ze raje po DS3 zavijes. =)

Se strinjam, da je dobra cena za super avto. Èe pa imaš finance omejene, kar jih skoraj čisto vsi imamo, potem je treba imeti pod prvo doma kakšen večji avto za družino, takle pa je bolj za igračkanje, zato sodi vsaj pri meni v drugi ali tretji plan nakupa avtomobila.

janko1

Ja, imam isti motor, v nešportni verziji - C3. Poraba pa se giblje od 6,6 do 7,0 l, večina kratke razdalje 7-12 km.
Edino, kar "pogrešam" oziroma bi bilo dobro imeti iz vidika porabe in vožnje na avtocesti je 6. prestava. Ali jo DS s tem motorjem ima?

ModelJT

Zdej bi bil štos, da bi dal gor okvičke z tablce od AX-a hehe. Cimos DS3.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: janko1;90431Edino, kar "pogrešam" oziroma bi bilo dobro imeti iz vidika porabe in vožnje na avtocesti je 6. prestava. Ali jo DS s tem motorjem ima?

Moj je nima, samo 5 + R ... bi pa prišla prav tudi šesta za po AC.

Lovro

Citat od: modeljt;90434Zdej bi bil štos, da bi dal gor okvičke z tablce od AX-a hehe. Cimos DS3.

Okvirčki od Cimosa? To je pa skoraj rariteta.
He, jaz sem imel še bolj odpičeno varianto - na spačku sem imel okvirje od VW servisa Avto Batič iz Ajdovščine. Je pa res, da sem jih z veseljem dal gor, ker so mi na omenjenem servisu zelo pomagali pri obnovi spačka.

Sori za off.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

@Gox:
Kako pa si kaj zadovoljen z delom menjalnika? Je natancen? Namrec v vsakem testu 5-stopenjski menjalnik hudo kritizirajo, medtem ko naj bi bil 6-stopenjski zelo dober ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Hmm, ne vem kaj bi reku ... menjalnik dela, ...  enkrat mi je zaškrtalo ko sem dal v rikverc, sam mislim da sem nekaj s sklopko zamešal :)

Nimam dosti izkušenj z drugimi menjalniki, tako da ne morem dosti primerjat .... taki bi reku da je malo boljši kot AX-ov, pa Xsarin. Pa slabši od C5-ke MkIII.

Ni vrhunski, da bi samo teklo in menjavalo 100% gladko.

Drugače dela OK, je v redu.

Lp
Goran

grozny

ooo evo še moj lonček

stari keri jebački avto. :emot126: zdej boš pa med glavnimi u ðiru ej.

amtr se moramo dobit an kozla da to malo pogledamo. kako maš kaj čas za krog po stari šmarski :)

ej a rabiš hidravličarja slučajno? kos za kos :) (štos)

:emot112::emot112::emot112:
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence