DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Sem imel opravek v Postojni ... v Kopru natankal, resetiral "števec" in gas proti Postojni ... malo hitrejša vožnja, pa vzpenjanje z nadmorske višine 0m do 540m ... in po 50km je poraba čista desetka :) He he ...

Včasih pa mu paše tudi pit :)

Aja, ne vem če sem že kje napisal ...

tepihi original DS3 ... tekstil so cca 34€ ... ta lepši, mislim da velur, pa z vzorci, pofarbani okoli 75€ ... za gumi tepihe sem pa pozabu vprašat ceno.

north

In za katere se boš odločil ?
Citroën - Creative Technology

Gox

Citat od: north;156495In za katere se boš odločil ?

Stare znucat do konca :) Potem pa spet črne ... 34€

Gox

Danes sem spet malo šraufal in pospravil zimske feltne ...

Letne gume na čakanju, so izgubile 0,4 bara .. pospravljene z 2,4 ...sedaj so bile vse 4 na 2 bar ... napumpal, oz. preveril še rezervo :)

47.022 km ...

:take_picture:

Gox

Dober teden nazaj je DS3-ka praznovala 3 leto :) (23.4.2013)

Še eno leto garancije in še eno leto do prvega tehničnega pregleda ...

Registracijo in zavarovanja sem uredil "all inclusive" za 870€ ...

Trenutno sem na 47.600km ... zadovoljen kot prvi dan :BigThumbs:

Gox

Danes sem po enem mesecu zalaufal mojo mašino ... prižgal s prve :)

V radio sem ustavil CD Softwear update R50.03 in po 34 minutah se je radio uspešno posodobil.
Na prvi pogled nisem opazil nobene spremembe ... edino sam zagon radia se zgodi hitreje kot prej. (pri vklopu kontakta)

Avto ima 49.431km ... jutri pa po enem mesecu se peljem en krog :) Končno ... (k zdravniku, sem namreč še na bolniški, zato je tudi avto počival)

Gox

Včeraj sem si izbral nedeljo "na kolesih" ... ker zelo rad vozim, ponavadi veliko kilometrov čisto po nepotrebnem, sem se odpravil v Kranj ... (Koper-Kranj)

Glede na to, da sem glihkar končal 45dnevno bolniško, se mi je zaželelo vožnje :)

Ker sem imel čas in se mi ni nikamor mudilo, sem izbral "mešano pot" , večji delež stare ceste, vmes pa tudi dele AC. (predvsem Vrhnika-LJ v smeri Kranja) in relacija Kranj - Vrhnika, pa Divača - Koper)
Za pot cca 140 km sem porabil po cca 2 uri, na vsako smer.

Vozil sem kar na eazy ... po AC tempomat 100, po naseljih 50, izven naselja 90 ... z izjemo malce počasnejše vožnje na AC, sem po ostalih cestah vozil normalno :) kot vsi drugi.

Poraba je pri taki vožnji zeloooo nizka, nisem mislu da lahko tudi tako malo pije :)

Avto sem tankal že v soboto, tako da sem nekaj kilometrov naredu že v Kopru, pa 2x sem bil v Italiji ... ko sem prispel do pumpe v Kranj, pa natankal 11,6L po 200km prevoženih.

Torej porabil 5,8L za 100km (BC je kazal 6.0)

Odpeljal sem proti Kopru in zvečer tankal za 136 prevoženih kilometrov 5,92L.
Porabil 4,32L za 100km. (BC 4,5)

In na cilj, na Koprsko bencinsko prispel, ko je kilometer števec glihkar obrnil 50.000km.

Èe pa grem kdaj bolj hitro do Ljubljane (tam okoli 140-150+) pa je poraba nekje med 7 in 8 litri .. takrat pa se kar pozna da je avto na obratih in ga daje žeja :) Pa še samo 5 prestav ...

No prvih 50 tisoč je za mano ... (njim) ... (mojih je 39tisočakov :))

Pred nedeljsko vožnjo pa sem moral še "ta kratko" žarnico zamenjat ... pregorela Osram Night Brejker, ki sem jih montiral v oktobru 2012 ...
Torej je trajala dobrih 10mesecev, s tem da preko dneva ne gori, sam ponoči ... glih zaradi tega faktorja, sem mislu da bodo doooolgo delale, pa nič od tega :)

Aja, pa včeraj sem še testiral "izogibanja" na navigaciji ... izklop AC, izogibanje plačljivim cestam,  ... če kljub vklopljenim izogibanjem plačljivih cest zapelješ na tako AC ... me je cca 20m pred cestninsko postajo v Vrhniki opozoril pisk ... (slika v sredini)

Pa je šla nedelja mimo :BigThumbs: Vmes sem še na spačku si roke mazal :), pa žal na Berlingu pokvaru šipo pri odpiranju, pa jedu in pil ... in tako dalje ...

garac

šipa je podkajlana, le pravi mojster je moral pristopit.
Spaček je tudi doma, zdaj si na vrsti za nakup serije "A"
Komaj čakam, že vidim, da boš stalno nekaj prčkal okrog avta, ti boš natančen-Èojko2
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Aaa serija A bo še malo počakala, kako leto (da mine kriza) ... verjetno pa bo res enkrat doma še en A :) (pa ne mercedes)

Tako da tam 2020 bom imel 40let in doma 10let starega DS3, 28let starega AX-a in 40let starega Spačka :)

Čojko

Ravno čas krize je pravi cajt za nakup kakšnega oldtajmerja (seveda le če imaš denar). Pa pri 40ih se boš verjetno z družino in otroci ukvarjal, ki jih boš morda kam s spačkom zapeljal na izlet, ne pa s šraufarijo le tega.
V glavnem, želim ti povedati, da je ravno sedaj pravi čas za nakup,...

dvorjan

Citat od: Gox;164664Tako da tam 2020 bom imel 40let in doma 10let starega DS3, 28let starega AX-a in 40let starega Spačka :)

Tole si bomo pa zapomnili. =) In ti dali v okvir.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Èe bi sam želel spačka in bil dovolj velik zanj bi kupil ravno tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7135796&show=1

To je res odličen dolgoročen nakup.

Gox

Ma jaz bi kupu vse :)  ... samo na bankomatu ne gre ven dovolj denarja .... brez pajserja :)

Čojko

Imam pajser. Lahko posodim,... če gre za spačka ti ga tudi šenkam,...