Sivo-sivi Charleston...

Začel/a janez, Januar 07, 2011, 01:04:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

dobra novica! Pragovi in zgornji del škatlje pod sedežem so v dobrem stanju. Pločevina je preživela izsekavanje podov, čiščenje,...

Jutri pa prednja stena... Tu morajo pa boki preživet pa smo na konju.

janez

Ja, zaradi "akcij" nisem kaj prida delal te dni... nekaj pa vseen.

Prednja stena pod pedali... na zadnji sliki pa se vidi še dodatna rja po čiščenju.Tak da gre še tisti perforiran del stene ven...

vidobbb

Prav uživam ko tole gledam.Zelooooooooooo pohvalno Keža.

janez

Prednja stena in prtljažnik...

janez

Spodaj je gotov, barva, zaščita... jutri še notranjost špricnem in gre ven. Tak da zdaj pa rabimo šasijo...

vinotoc

Vedno ko gledam obnovo, se mi srce trga, ker nimam kje in ker ne znam delati s plehom ter seveda, kaj je že z ono anketo o naših življenskih sopotnicah?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

psihopat100posto

Keža a XM-a ne bi kakega tak malo obnovil?:AngelPray::gimme_money::BigThumbs::emot112::take_picture:
lp

janez

... žal dedek mraz ni dostavil večje delavnice... Se pa jaz ne bi branil kakega XM a rihtat.

krtija

Krasno Janez. Lepo je videt dobro opravljeno delo. Fino je tudi, ker bom imel foto arhiv dela. Šasija bi mogla bit pa tut v enem mesecu pri tebi.

bizi

Kolk eurotov pa kje si jo naročil?
bizi

janez

...

andraž

Saj bom verjetno butnil v temo... Ampak a ni treba menjat podne in pragove, ter pločevino pod pedali, ko je karoserija na šasiji? Meni je to zatrjeval Jeti, ki mi je pravil, da sicer nikakor ni mogel ujeti pravih linij. Niti za trenutek ne podvomim v Kežine mojstrovine, samo sprašujem, da bom vedel kaj več.

2sv

pomoje je keža že taki mojster da ima vse izmirjeno do milimetra pa če bi ga ob polnoči zbudu ko bi ti vedel povedati mire  noja to je moje mnenje pa naj me keža popravi če sem se zmotu

janez

Andraž res je, kar praviš. Ko se menjava pragove, pode in prednjo steno je to velik poseg v dimenzije spačka in je nujno delat na šasiji. Prav tako je nujno delat na šasiji ,če so rezervni deli (pločevina ) od kakšnega neznanega proizvajalca... no to kar se prodaja danes. In tudi jaz tako delam, brez skrbi.
Vendar pa , ko pragovi ostanejo nedotaknjeni originalni, s tem tudi bočna pločevina in s kompleten bok kot je primer na tem spačku in tudi prednji del (blatniki, hauba,...) so original... ter seveda pod pogojem da vgradim prednjo steno pod pedali - svoj izdelek... pa lahko delam v nujnem primeru brez šasije. Trdno verjamem in upam ,da bo nova šasija v merah.
Moje izdelke sem pripeljal do te točke ,da si lahko to privoščim. Mere so točne in neštetokrat preverjene. Seveda vedno obstaja možnost ,da me bo neslo. Vendar ponavadi že med samim delom vidim če gre kaj narobe. Èe imam dober občutek je vse OK.

Tu bi seveda lahko napisal za vse ,ki se sami lotijo tega dela... "sami ne delajte tega na takšen način " .

krtija

@bizi: šasija stane v Franciji 550eur s popustom in 600eur pri Franzose tudi s popustom. Stvar je samo še v dostavi zaenkrat je okoli 150 iz Nemčije. Ko dobim še zadnje podatke  (Rok vrhniški še čaka en odgovor) se bom odločil kaj je najceneje. Upam, da v tem tednu. Več povem , ko bo vse zmenjeno. Želim si čimprej vse porihtat, da Keži spraznemo dvorišče.