Sivo-sivi Charleston...

Začel/a janez, Januar 07, 2011, 01:04:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

No, lepo je in spodobi se ,da dobi Krtijin spaček svojo temo.

Avto je kar se tiče pločevine in podvozja še nedotaknjen. Glede na portugalsko poreklo je čudež ,da je tolk dolgo zdržal brez posegov. Žal, šasija ni preživela...

Tu so slike... v živo je še bolj nesmiselno karkoli popravljat. "Prhkost" nosilcev se nadaljuje v prednje in zadnje krake. V neki točki (in to je ta...) se jaz osebno odločim, da ni smiselno in varno popravljat takšno podvozje. Novo ali rabljeno... stvar Krtijine odločitve.

Kasneje sem porinil v garažo karoserijo in začel delo na njej... Zdaj se borim z notranjimi blatniki. Klasika... Slike karoserije pa zvečer ko zaključim "šiht".

krtija

Res slabo izgleda. Bo treba kar novo.

janez

Bil se je trd in neisprosen boj... pravica je zmagala. OK, no... Tale blatnik je zdaj rešen.

janez

Jutri pa dalje...

Lenko

Janez vidim novost v tvojem programu. Nosilci za gume v zadnjih blatnikih. A to sedaj tudi delaš?
LP

janez

Ja to tudi delam . Malo sem bil razočaran nad temi, ki se prodajajo v trgovinah. Pa tudi vsakič ko sem naročil sem dobil drugačen izdelek. Mi je živce najedalo pa sem se spravil zrisat in naredit svoj izdelek.

Lenko

Poznam problem. Saj veš kaj sem jaz prinesel iz Avstrije. No vsekakor pohvalno, da si se lotil tudi tega. Pa veliko uspeha pri delu, da bo Krtijin Spaček spet brnel po cestah.
LP

janez

...desni notranji blatnik in del prtljažnika. Ko pogledaš se nič ne vidi... ko očistiš pa...

janez

Notranji blatniki so gotovi.

Sledilo je čiščenje prtljažnika in nekaj mi je sumljivo delovala zadnja stena... nasploh zadnji konec prtljažnika je tekom čiščenja prehajal iz krneki v slabo in še slabše... ijuuu

janez

Prtljažnik in zadnja stena sta skupaj zložena kot sendvič. Trije sloji pločevine plus ojačitve na spodnjem delu je enako ... kup rje, ki je ne moreš sanirat ,če ne odrežeš vse skupaj ven.

Neštetokrat sem že šel tu skozi in pri vsakem upam ,da mi ne bo potrebno... Ampak... "šta se mora nije teško".

Nič, šablone in načrte na mizo pa naredit novo steno.

janez

Narejeni novi kosi za popravilo...

... montaža...

Vsak kos ,ki ga vgradim prej očistim in obarvam v temeljno barvo... Mal je zamudno ampak drugače ne gre. Ko je vse zloženo skupaj ne moreš več zaščitit. Kolkr se od varjenja barva scvre bo kasneje kakšna notranja zaščita zavarovala.

janez

pa še...

Jurtri pa ... dalje.

garac

jebemtiš bošti, še nick boš moral spremenit, razen, če XM obdržiš

@janez, pohvalno, kot vedno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja ko bo tole končano ... ne bo več krtija... Evo jaz se trudim čim več rje najdit in odpravit. Mal me cajt ... z vsako luknjo k jo najdem me bolj baše...

krtija

Se že veselim... Ja Krtija se nikoli ni nanašal na Spaka (čeprav vidim, da bi se lahko), ampak na prvega XM-a, ki je bil bolj gnil kot pa tale voz. Janez krasno bo tole. Res mi je žal, da nimam zdaj še tistih par eur, pa bi ga še prebarval. Sicer bo pa za na cesto in ne namesto fikusa v sobi.