Zavorni diski

Začel/a susterd, December 09, 2010, 06:42:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

susterd

Pozdravljeni

Zanima me če se da kje dobiti neorginalne zadnje zavorne diske in ploščice za C4 1,6diesel.
Koliko stanejo'

lp
David

susterd

Koliko bi morali zadnji diski zdržati v normalnih pogojih, imam samo 102000 km je rekel mehanik da je treba menjat sam men se zdi mal hiter'

dvorjan

Sto jurjev je povsem normalno. Tisti, ki bolj poredko pritisnejo na zavore, sicer lahko dosezejo tudi 2,5x vecjo vrednost. Ampak, ne se sekirat, bos vsaj nove diske imel in se ustavljal tako, kot je treba. Pa na zavorah ne varcuj, kupi kaksne boljse ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Atrox

Sam sem tudi menjal zadnje na 100kkm. Kupil sem jih pa v herkulesu (http://www.herkules.si/), 140€ za oba diska z ležaji vred.

macek1

Imam težavo,avto ima 60000 km in zadnje čase mi pri rahlem bremzanju cvilijo zavore.
Kaj bi bil vzrok ali menjam diske.Ima kdo morda podobne težave in kako jih je rešil.
Hvala za odgovor.

dvorjan

Preglej ploscice - probaj par zaporednih mocnih zaviranj od 80 do 0, da spravis vso nesnago dol. =)

Lamy

Vzemi kirher (po domače) in vredu skirhaj med zavornimi ploščicami in diski. Meni je pomagalo. Èe pa še to ne pomaga pa preglej ploščice in diske. Èe so fuč ploščice jih menjaš pa je, da si ne uničiš še diskov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

masun01

zadnji diski ne bodo poceni ker so narejeni tako da jih menjaš z ležajem in stanejo cca 211 eur ena varjanta in druga cca 260eur  + ploščice

bojch88

V Škofji Loki pri Markoviču dobiš zavorne diske z ležaji za 160€ :)

masun01

še dva različna tipa sta diskov

bojch88

Drugače pa se tudi pri meni na čase pojavlja čuden zvok med vožnjo, kot bi ležaj bil obrabljen, vendar je to ne mogoče, ker sta oba zadnja zamenjana 2 meseca nazaj (skupaj z zavornimi diski). Je možno da je to samo umazanija ali pa imam bolj resen problem?

masun01

kaj pa gume ? poznam nekoga ki je zamenjal vse štiri ležaje a so bile na koncu  krive gume

bojch88

Kaj pravzaprav pa bi z gumam lahko bilo narobe? Včeraj sem spet preizkušal, definitivno je nekaj v zvezi z zavornimi diski, ko zaviram mi neha cviliti, ko pa spustim pa čez nekaj časa spet začne. Opazil pa sem da se to dogaja šele takrat, ko diske malo segreje. Ali kdo ve, kaj bi tu lahko bilo narobe? Je možno da mi mehanik ni diske dobro montiral?

dvorjan

Jaz bi se vedno rekel, da je umazanija med diskom in ploscicami. Poskusi zadevo res temeljito sprati z visokotlacnim cistilcem in ce bo kak teden mir, potem ... je to verjetno to. Ce se ti da pa hecati z zadevo, pa lahko ploscice dol poberes in jih v sredini malce nazagas, da se ima umazanija kam nabirati ...