Višina snopa svetlobe žarometov

Začel/a OMICRON, December 06, 2010, 09:47:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OMICRON

Spet jaz ....

tokrat druga težava ...
že dalj časa namreč opažam, da se višine snopa svetlobe nikakor ne da več nastavljat. Občasno sem ter tja mogoče še malo potrza, nikakor pa se snop ne dvigne na želeno višino in posledično ponoči ne vidim ničesar. Èe prižgem dolge svetijo nekako tako visoko kot bi mogle kratke.

1. V navodilih nisem našel nič na temo kakršne koli ločene varovalke
2. Na lepem se mu zmisli in na gumb dejansko reagira a že ko ga naslednjič vžgem, mi sveti pod havbo skoraj da
3. Včeraj sem na mesto pozicijskih žarnic dal bele led diode. Po tem se mi na board computrju pojavita napaki: Side lamp bulb(s) faulty 2x
4. To sem prvič opazil kakšen teden po tem, ko sem v lampe vgradil HID

se mogoče komu sanja kje bi lahko bil problem?

Namreč videl sem že C4ke s hid-om in jim dela vse skupaj tako kot mora, mnogi imajo/te ledice na pozicijskih, pa noben ne javlja o napakah, zato mi je ful čudno vse skupaj.

Vsak odgovor, vsak nasvet in vsak napotek mi bo prav prišel.

hvala že vnaprej

vsx

Èe si kaj praskal okoli luči in motorčkov, ki regulirajo višino snopa, si verjetno snel motorček z reflektorja. Le ta se zato povesi in sveti prenizko. Ko motorček dela, se stanje samo še poslabša, saj tišči reflektor še bolj navzdol. Majhna možnost pa je tudi, da je kateri od motorčkov odpovedal sodelovanje. oba naenkrat pa težko.

K LED diodam je potrebno dodati upor na katerem se troši enaka moč, kot na originalni žarnici.
Sicer enota, ki nadzira delovanje žarnic, LED diodo zazna kot pregorelo žarnico in ti to javlja.

LP

MSrougeZX

Napako za pozicijske na C2 sem jaz rešil tako, da se vezal zraven navadno 5W žarnico in ne javlja več napake, pa še motorni prostor je osvetljen, pa tudi prtljažnik med vožnjo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

vsx

To mi pa nekako ne štima.
Kako pa si jo vezal ?

LP

peroc4vts

meni enako javlja napako, ampak me ne moti. pa še fajn jezno zgleda po temi ko avto ugasneš in še kako minutko, dve park lučki še malo blago svetita. je pač javljena napaka, a vem da je u bistvu ni :)

OMICRON

Citat od: vsx;86927Èe si kaj praskal okoli luči in motorčkov, ki regulirajo višino snopa, si verjetno snel motorček z reflektorja. Le ta se zato povesi in sveti prenizko. Ko motorček dela, se stanje samo še poslabša, saj tišči reflektor še bolj navzdol. Majhna možnost pa je tudi, da je kateri od motorčkov odpovedal sodelovanje. oba naenkrat pa težko.

K LED diodam je potrebno dodati upor na katerem se troši enaka moč, kot na originalni žarnici.
Sicer enota, ki nadzira delovanje žarnic, LED diodo zazna kot pregorelo žarnico in ti to javlja.

LP

žarometa sta nova (bližnje srečanje z odbijačem)

ampak kot sem že napisal ... zadeva ni funkcionirala že dlje časa pa kot sem tudi že napisal ... od časa do časa malce potrza in se dvigne na željeno višino a ob naslednjem zagonu spet pade na poden ...

MSrougeZX

Citat od: vsx;86933To mi pa nekako ne štima.
Kako pa si jo vezal ?

LP

Vzel sem staro podnožje od nekega megana, žarnico vtaknil, žice pa povezal k LED lučki, pač + na + in - na -...ker imam spredaj in zadaj LED luči na C2 sem moral narediti to 4x, tako da mi ne javlja zdaj napak, gorijo pa dodatne 4 5w lučke, dve pod pokrovom motorja in 2 v prtljažniku, glavo da piskanja ni več.
R5 e-tech 2025

vsx

Nekako si nisem znal predstavljati, da nekdo k štirim ali osmim ledicam veže še original žarnice, ki potem nimajo funkcije in osvetljujejo nek prostor, ki osvetlitve ne rabi.

Tudi prav ...

Zakaj pa si potem sploh montiral ledice ?

LP

MSrougeZX

V bistvu niso samo ledice, ampak so zadnje luči komplet led...od štopa do meglenk.tak da je kar precej LED žarnic not..štop niti ni svetil dokler nisem zraven priklopil 5w žarnice...spredaj so pa v vsakem žarometu 3led in 2 obroča ki sta tudi led osvetlena plus halogenke...

Tak to zgleda:
R5 e-tech 2025

vsx

Zanimivo, da si namesto upora vezal kar žarnico.

Sorry, ampak da odprem prednjo ali zadno havbo, pa mi ena tam v kotu obešena lampa v bučo posveti !

Ne vem, no.    A ni to malo ...  

:Hammer3:    ?

Saj ne voziš Golf II D.
Tam bi to še nekako toleriral.

Pa brez zamere ...

LP

OMICRON

hehehe mate pa močne :D

aja btw ... toliko neke debate okrog uporov pato ... kolk močen upor se pa veže na ledico?

vsx

Odvisno od karakteristik in števila ledic v vezavi na liniji dodanega upora.

V osnovi cca 56-68 Ohm, 4-5W.

LP

MSrougeZX

spredaj je skrito pod žarometom, tak da se niti ne vidi...zadaj pa v bokih sveti in je med vožnjo rahlo osvetljen prtljažnik, ko pa ustavim in odprem pa je prav fajn, da namesto ene boge žarnice svetijo 3, tak da je prtljažnik osvetljen iz obeh strani...je funkcionalno.

O uporih nimam kaj dosti pojma, niti nisem imel nobenega pri roki, tak da mi je ta varianta bila bolj simpl.
R5 e-tech 2025

OMICRON

Citat od: vsx;87025Odvisno od karakteristik in števila ledic v vezavi na liniji dodanega upora.

V osnovi cca 56-68 Ohm, 4-5W.

LP

na en žaromet eno ledico ...

sj u bistvu je zlo simpl ...

če je moč 4 W pa upor 56 Ohm pol je tok 3,74 A(mpera)??? aj možn da ga je tolk?

vsx

... in vzporedno k vsaki en upor 56 Ohm, 4W  (če je menjana žarnica 5W).

LP