Višina snopa svetlobe žarometov

Začel/a OMICRON, December 06, 2010, 09:47:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OMICRON

Citat od: vsx;87045... in vzporedno k vsaki en upor 56 Ohm, 4W  (če je menjana žarnica 5W).

LP

to mi je jasno da ne v serijo ...

bom pa raj tko vprašal ... kolk more bit skupna moč, da mi computer ne bo javljal napake? Tko bom najlažje našel primeren upor zame, ker niti z glave ne vem, kakšne ma ledica karakteristike ...

vsx

Računaj, da bi ledica moči 1W morala biti prava.

Sicer pa :

P = U^2/R   =>   R=U^2/P   =>   14,4V^2 / 4W = 51,8 Ohm  =>   56 Ohm.

Moč uporov:

Skupna moč, ki se na njih troši (neposredna pretvorba v gretje) bo cca 4W, torej uporabiš 5W upore oz. če vzameš 68 Ohm upor, malo prihraniš pri gretju in lahko vzameš 4W upor.

To je teorija.

Kdaj ne bo jamral, je pa vprašanje. Morda bo utihnil že pri 3W, prej verjetno ne.

LP

OMICRON

Citat od: vsx;87049Računaj, da bi ledica moči 1W morala biti prava.

Sicer pa :

P = U^2/R   =>   R=U^2/P   =>   14,4V^2 / 4W = 51,8 Ohm  =>   56 Ohm.

Moč uporov:

Skupna moč, ki se na njih troši (neposredna pretvorba v gretje) bo cca 4W, torej uporabiš 5W upore oz. če vzameš 68 Ohm upor, malo prihraniš pri gretju in lahko vzameš 4W upor.

To je teorija.

Kdaj ne bo jamral, je pa vprašanje. Morda bo utihnil že pri 3W, prej verjetno ne.

LP

sj poznam razne URI pa PUI pa tko naprej ...

seprav ergo rabim met vsaj 5W ... kul ...

OMICRON

BTW da se vrnem nazaj na osnovno vprašanje ...

včeraj sem imel višino luči tko kt se zagre -> po domač povedan so mi blendal tolk visok so ble ... dons po drugi strani pa spet svetjo pod havbo in posledično ponoč ne vidm popolnoma nč tut z dolgimi si ne morem pomagat prov preveč.

Zelo bi bil hvaležn če bi mi kdo znal svetovat kam se obrnt kaj najprej narest kako nadaljevat ipd ... probov bi sam določene stvari preden ga peljem na servis in za doberdan plačam 200 € ...

Hvala

vsx

Predvidevam, da imaš klasične luči (ne xenon), torej nastavljaš višino iz kabine.
Kaj se dogaja z motorčki za dvig/spust ?
Izvleči jih iz luči in jih nekajkrat poženi v pozicijo max dvig in max spust .
Preveri ali reflektor giba gor / dol brez težav.
Ponovno montiraj in preizkusi. Prepričaj se, da je vzvod motorčka dobro zapet v reflektor

Èe ne deluje, preveri stikalo in instalacijo.

LP

OMICRON

Citat od: vsx;87124Predvidevam, da imaš klasične luči (ne xenon), torej nastavljaš višino iz kabine.
Kaj se dogaja z motorčki za dvig/spust ?
Izvleči jih iz luči in jih nekajkrat poženi v pozicijo max dvig in max spust .
Preveri ali reflektor giba gor / dol brez težav.
Ponovno montiraj in preizkusi. Prepričaj se, da je vzvod motorčka dobro zapet v reflektor

Èe ne deluje, preveri stikalo in instalacijo.

LP
žarometi so klasični z dodatkom xenona ...

Gox

vsx

Torej je ročna regulacija višine snopa.

Preverjaj po navodilu.

LP

OMICRON

Citat od: Gox;87127Xsenon kit?

jap ... h7 HID če sem natančen

alesz

Starejši modeli večinoma slab kontakt na kontaktih za pozicioniranje..............pri novejših...........pa tako ali tako ne moraš do tega,ker je integriran v sam žaromet.......