Chip Tuning

Začel/a Jossef, November 17, 2010, 11:03:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jossef

Ima kdo kakšne izkušnje glede čipanja Berlinga?
Imam 1,6 Hdi 90Km in bi ga dal čipat...

mato

Jest mam okol sebe vse kar jih poznam prečipane Citroene, pa vse sem jest pelav čipat. Vsi so zelo zadovolni majhna poraba večja moč. Je pa dodro da pelješ k najbolšim majstrom. Dobil boš 115 KM

Renark

Citat od: mato;85745Jest mam okol sebe vse kar jih poznam prečipane Citroene, pa vse sem jest pelav čipat. Vsi so zelo zadovolni majhna poraba večja moč. Je pa dodro da pelješ k najbolšim majstrom. Dobil boš 115 KM

Ej pubeci , kaj pa čipnje 110hdi, a so kake izkušnje??, ker je še to prešvoh, saj ima kišta 1,6tone ,in bi blo fino če bi imel okoli 150 ps:BigThumbs:

dani77si

Citat od: Renark;85790Ej pubeci , kaj pa čipnje 110hdi, a so kake izkušnje??, ker je še to prešvoh, saj ima kišta 1,6tone ,in bi blo fino če bi imel okoli 150 ps:BigThumbs:

RSR pravi da pridobiš 16kw..se pravi skupno 131 KM..
sicer mi pa ni jasno kaj dajejo v te avtomobile da so tok težki..
moj cherokee 4.0 ima 1535 kg..pa so trije diferenciali, reduktor...da o sami mašini ne govorim..

mato

Prečipan iz 110 na 130 mislim da je to čist dovolj.

lerin

kaj pa kaj garancija pa te finte? vpliva to kaj?

sl1

Ja itak da garancija na motor pol naceloma ne velja.
Tuner (recimo RSR) ti da pac garancijo na čip, da bo to pač normalno delalo, na motor ti ne da garancije, originalna ti pa preneha veljati ce ugotovijo da je bil čipan. Tako da če se kaj pokvari na motorju in bi rad uveljavljal garancijo ti ga pri RSR kolikor vem zastonj od-čipajo nazaj na original - tu je fino če se da čipati direktno brez da morajo odpirati škatlo računalnika in menjati čip tudi fizično kot je bilo na starejših avtih, ker na pooblaščenem servisu jim bo zelo sumljivo če je nekdo odpiral zadevo.
Èe boš potem načipanega vsakodnevno na polno tiščal po vec ur skupaj (ala dirkal kolikor gre po nemških avtocestah) potem bo prej ko slej kaj slo - ali bo spustila vodna pumpa ali bo pa popustilo kaj drugega, pac najsibkejsi clen. In scasoma se bo unicila turbina, mogoce tudi bati zaradi pregretja itd...
Ce bos pa vozil normalno, pa le pri prehitevanjih izkoristil polno moc, potem bo pa delalo prakticno enako dolgo kot bi original. Pri normalni vožnji bo celo poraba malce manjša, ker rabi zaradi večjega tlaka turbine za enako eksplozijo vbrizgavati malce manj goriva - izkoristek je boljši.
Pri tiščanju bo pa poraba kar večja, saj čip omogoča vbrizg več goriva kot original da dobi več moči - od nekje mora priti na dan dodatnih 20-30% konjev.
Načeloma ob pametni uporabi (in zelo redni menjavi dobrega olja - turbina se maže in hladi z oljem in je s čipom bolj obremenjena) se čipan avto ne pokvari.
Sedaj pa a je vredno se s tem zafrkavati zato, da lahko avto malo bolj brutalno potegne, ali je vse skupaj bolj brez veze, je pa stvar okusa. Vsekakor pa s čipom ne boš iz navadnega avta naredil dirkalnik, samo pospeske bo imel boljse.
Ko sem bil mulac sem imel načipan avto, sedaj se pa vozim naokoli z 1.4i lepo na easy. ;)

sl1

Načeloma pa če bi imel turbino pod havbo ne rečem da me ne bi zopet zamikalo narediti en krog mimo RSR...

north

Moje mišlenje dokler je avto nov je vse vredu potem pa se začne prvo turbina zaruž potem egr začne zafrkavat navssezadnje pa še začne dimit dim tudi že zdaj opažam ko ga pelem čis lepo počas okrog 1800rpm ko ga začnem priganjat zadimi  kot str tamček.
Citroën - Creative Technology

mato

Kolk je sploh majstrov,da lahko ugotovijo na original tester da je avto čipan. Vem za berlingota ki jih ima avto 430,000 pa še vedno lepo dela in neč še za enkrat ne kaže,da mu kaj ne bi pasalo. Kolk je pa avtomobilov ki niso čipani pa že pri 200,000 km turbina prav neč več. R. Laguna serijsko slabe turbine, a tud neč čipane crkne. Mislim da je veliko kako avto vozite. Neč se bat čipanja saj pri RSR za druge ponaredke pa ne vem. Lp

dvorjan

Najvec skode naredijo vozniki sami, ki najprej cipajo motor, nato pa ga v zasledovanju cim nizje porabe utrujajo na 1500 rpm. Vsak sodoben dizel mora tudi zadihati, tako da se kdaj le zapodite par minut po AC nad 3.000 rpm, pa tudi kaka prehitevanja, kjer se bo igla premaknila do 4.000 rpm, se ne bodo vrgla motorja izpod pokrova ...

Meni se je zdel cipan 2.0 HDI dalec najbolj uporaben prav med 2.000 in 2.300 rpm, ceprav se je brez vecjih ovir zavrtel do 4.300+ ... Pa se danes dela BP, upam si trditi da bolj zdravo kot marsikateri drug agregat.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mato

Tistemu,ki mu pa dimi iz izpuha pa naj večkrat pohodi avto vsaj na 3500 vrtljajev,da mu prepiha izpuh. Pa bo sigurno manj kadil. Dvorjan jest se s steboj čist strinjam glede čipanja. Po tem čipanju je pa še motor bolj elastičen. Zdele popoldan peljem 110 konskiga berlingota na čipanje, da vidim če bo poraba kaj manjša.

mato

Evo včeraj čipal 110 na 130 zdej pa gre berlingec preveč. Je dost bolj elastičen poskočen pa sploh razlika občutna. Poraba pa upam da bo zdej manša. LP

masun01

koliko evrčkov pa to košta

Jossef

Na štajerskem poznam za 250€...