Chip Tuning

Začel/a Jossef, November 17, 2010, 11:03:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

Saj pravim tisti ponaredki lahko koštajo manj ko napr. 250 evrov. Kaj pa če se kaj zalomi kaj pa potem. Nekateri odpirajo računalnike,pa tud ne vem,če je to glih dobr ker je računalnik vodotesno zaprt. Èe ti to naredijo pravi mojstri ne bo nobeden pogruntal da je avto načipan ker ne odpirajo računalnika ne vrtajo nobene luknice, pa še noben kablček ne visi iz računalnika. Kar je pa glavno noben ne da garancije na svoj proizvod razen RSR in ti so pravi majstri tud če so kakšnih 100 evrov dražji. Pa kaj zato je reku moj sosed mi pa zdej avto manj kuri pa bolše gre. LP

Renark

Citat od: mato;85964Saj pravim tisti ponaredki lahko koštajo manj ko napr. 250 evrov. Kaj pa če se kaj zalomi kaj pa potem. Nekateri odpirajo računalnike,pa tud ne vem,če je to glih dobr ker je računalnik vodotesno zaprt. Èe ti to naredijo pravi mojstri ne bo nobeden pogruntal da je avto načipan ker ne odpirajo računalnika ne vrtajo nobene luknice, pa še noben kablček ne visi iz računalnika. Kar je pa glavno noben ne da garancije na svoj proizvod razen RSR in ti so pravi majstri tud če so kakšnih 100 evrov dražji. Pa kaj zato je reku moj sosed mi pa zdej avto manj kuri pa bolše gre. LP

Kako si kaj zadovoljen z čipanjem, in koliko si plačal?

Kje si z porabo berlingeca, ker naš 110hdi sicer kar dobro gre amapak se mi zdi požrešn.Ko ga malo bolj razposajeno voziš je poraba krepko čez 7,3 l/100, sem ga spravo tudi pod 6 l , ampak tisto pa ni podobno vožnji:argue1:

mato

Pr našemu je poraba zdej kar od 6 pa do 6,5. Pravjo pa ko bo avto mel vsaj 10,000 km bo pa tud malo nižja. Je pa zelo dobro poskočen.

pitch

Je še kdo čipal berlinga III'?

Kakšna je pa sploh razlika med 90 in 110 konjskim? V mehaniki motorja ali zgolj v elektroniki?

Èakam novega, pa je bil za dobit samo 90kps, me pa mika kakšen konj več...

tomaz555

Kako pa je kaj s fap filtri pri čipanju? lp

harvey

Po 01.07.2011 - zaseg predelanih vozil

CitatBorut Božič pravi, da policist, ko vozilo zaseže, v najkrajšem mogočem času na sodišče poda tudi obdolžilni predlog. Pri tem doda, da je treba ločiti med dvema vrstama zasegov, in sicer med kršiteljem, ki hudo krši cestnoprometne predpise, in tistim, ki ima vozilo tako predelano, da ne ustreza tehničnim pogojem. To so predvsem »naviti« skuterji in osebni avtomobili, ki imajo vgrajen čip (to določa nova zakonodaja) za hitrejše pospeške ali končno hitrost.

vir: Delo.si / 12.07.2011
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

altair123

A so pospeški avtomobila in končna hitrost uradni podatki? Zanimivo, kaj vse znajo preverit policaji...

alesz

tepe po avtu da mu prizna.....

north

Mogoče ga gresta skupaj z polcistom probat kok gre....
Citroën - Creative Technology

sl1

Neeee to te policaj navzkrižno izpraša da se zmedeš pa mu poveš.

jk70

policaj pelje avto na tehnični kjer preverijo moč avtomobila

AndryAndro

Citat od: jk70;105540policaj pelje avto na tehnični kjer preverijo moč avtomobila

Pa kaj še? Ni institucije, ki bi to uradno preverjala. To bi morale zavarovalnice stopiti v akcijo, saj v bistvu so le oni prikrajšani.
&REJ

jk70

fantje a nikol niste mel motorjev- skuterjev? brez blokade, večji bat.... edin pr 50 kubičnem motorju lažje opazš da iz začetnih 50 kmh kr naenkerat motor gre 80. kar je pr avtu težje opazitr. fantje če hočejo preverjo. in ne rečt da ne

sl1

Ja, samo za to da te bodo preverjali jim moras biti sumljiv - ala ce xsare hdi ne morejo s provido prehiteti in ustaviti, ker gre 250, njigova octavia rs pa samo 240. Samo za kaj takega bi na xsari morali spremeniti kaj vec kot samo čip.
Druga varianta je pa da imas alfo ali pa hondo spusceno v poden, vse sipe cist crne, in vse v spojlerjih. Potem bodo pa gledali ce imas homologacijo za vse to in tudi ce imas kak čip - ce ima avto turbino seveda, ce pa originalno ni turbo znajo pa kukati pod havbo ce se kje ne skriva kaksna turbinca.
99% ljudi pa ima cip zato, da ko hocejo prehiteti kamion da lahko to naredijo bolj eksplozivno, da avto v kak dolg vzpon na avtocesti ne izgublja hitrosti, da je poraba pri obicajni voznji malo manjsa in da avto bolj lahkotno gre v nizkih obratih - kot da bi imel vecjo kubaturo se obnasa pri speljevanju recimo. Taki ne bodejo v oci in takih ne bodo preverjali.

altair123

Pr skuterju je stvar načeloma evidentna. Èe je max omejitev 50km/h, ok.
Ampak pri avtomobilu? Pojma nimam koliko je sploh končna hitrost mojega avta? Pa tudi spremenljivka v obliki teže je bistveno bolj spremenljivka kot pri skuterju. Nemogoče. Pač v zakonu je zapisano, za zakonsko podlago v nevem kakšnih primerih. Ampak mislim da je trenutno to v prihodnost naravnana stvar. Torej trenutno izvajanje tega ni mogoče.