Nov slovenski film...

Začel/a janez, November 04, 2010, 07:18:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

... pa moja zelena dijana ...  in Lenkotov perfektni čarli...

No pa sem nazaj. Bil sem namreč statist... no voznik statista na štirih kolesih ... na snemanju novega tv filma.

Na kratko vsebina...

"...Zgodba govori o družini iz Velenja, ki se prijavi na tv kviz Vrteča sreča in so potem tudi izbrani. Na kviz se odpravi cela družina, osrednji lik pa je njen najmlajši član, nekoliko neprilagojeni, a zelo brihtni najstnik Simon. Simonu je ideologija "kruha in iger"  televizijskega cirkusa sicer odvratna, a mora po spletu okoliščin vseeno sodelovati, na koncu pa mu srečanje s svetom šovbiznisa in slavnim voditeljem nekoliko zmede ideološki kompas in spremeni življenje. ..."

Malo sem okol iskal... recimo tile linki nekaj povedo o filmu...

http://www.revijastop.si/Film/Novice/Film-o-Mitu-Trefaltu.html
http://www.revijastop.si/Film/Novi-filmi/Brata-Sketelj-brata-Coen.html
http://www.revijastop.si/Aktualno/Osebnosti/Zvezdana-Jonasova-zena.html

Ja in kako sem jaz sedaj tule zraven pristal ? Par dni nazaj sem malo gledal Starodobnik forum in se je scenaristka gor oglasila ,da iščejo avtomobile za snemat iz obdobja od 1979 do 1987 . Pa sem si rekel... zanimivo. Pa na mojem koncu... Velenje, Dobrna, Logarska dolina... Ma ja, spet iščejo spedinane, zglancane , iber u nulo avte. Nič.

Pa dobim predvčerajšnim mail... Ista punca preko CKSja išče avte. Bi poklical? Ajmo.

" Zdravo, Janez tu. Enodijanomamzrostanovsakidansevozimmamoriginaltablcejugoodsvojgaprvegaspačkalahkpridem ?

...

...

Ja super, se samieni jaguarji pa mercedezi javljao, ja pridi. Iščemo res tiste avte k so se takrat pri nas vozli.

" Ma je tak... grda, pa rjasta ??"

Ma ni problema, kar pridte.

"OK, pa pridem."

janez

Danes... Jutro , megal, poln kesl bencina... se peljem proti Dobrni in iščem plac kjer smo zmenjeni. Evo, stoji ena Škoda z Dolenjske in dva nasmejana fanta na parkirišču. Zdravo, zdravo... Škoda 120 ... pol pa cela enciklopedija o škodah. Tip je hujš ko jaz. Zdaj vem kak se ljudje počutijo ko jim jaz začnem razlagat o spačkih. Pa se pripelje mimo stoenka Mediteran, kot nova. No tak stojimo ,se menimo... ugotovimo, da to ni pravi plac. Pokličemo in , ja dalje je ekipa, proti Velenju. Gremo tja.

Pride še en PZ in ena Bolha, pa en Golf enka, Volvo karavan, tist ekast... no pa en kajvem kaj je bilo tist...nekaj talijanskega športnega. Lep mali avto. OK, smo imeli vsi isti občutek, da smo padli nazaj v osemdeseta heheh.

Pa razen tiste mediteranke je vsakemu nekaj falilo do lepote, tak da moja dijana niti ni tolk izstopala od povprečja. Na drugi strani ceste pa je snemalna ekipa pripravljala prelepo temno Lado iz sedemdesetih na prikolici ,ki jo je vlekla ameriška pikup mrcina (V8 verjetno po glasu sodeč). Moram priznat, tolk prijaznih ljudi že dolgo nisem na kupu srečal. Od samih lastnikov YU voznega parka pa do same snemalne ekipe... Super raja. Zalaufajo agregat, pride scenaristka Urška povedat, zdaj pa je kafe pa sendviči pa pijača... "olinkluziv".

krtija

Mene čaka snemanje v soboto v Ljubljani. Spak superstar...mogoče dobi oskarja, pardon viktorja.

janez

No , vmes so prišli fantje in so nameščali natisnjene stari YU tip tablic... No ja , kot se za nas spodobi nas je večina imela pripravljene originale. Pa da se pohvalim, edino jaz sem pa imel svoje lastne originalne tablice. Hehe, so mi kar zavidali, men se je pa dobr zdelo ,da sem jih tolk let šparal in čuval. Od mojega prvega spačka.

Pa so naredli neke tonske probe, naložili kamere, ekipo in glavne igralce . Določili so v prvi rundi , da greva najprez za Lado Stoenka in moja Dijana. Ostali pa v nasprotni smeri.

In smo šli na pot.

janez

No potem pa smo se vozili "vamo tamo" različne varijante, postanki, vrstni redi, zorni koti snemanja...

In čez čas se pojavi Lenko s svojim Èarlijem. Je tudi bil dogovorjen za popoldansko snemanje v Velenju. Pa ravno pravi čas... heheh. Se mi tak celi dan menimo kaj kdo dela pa kakšne avte pa tak. In jaz razlagam kaj delam (sej veste kaj) in nekak jim ni šlo v račun , kaj te jaz neki bluzim tu o nekih obnovah... pa gledajo tak pomalem s pod oka mojo dijano pa mene...

No pa se pripelje Lenko...

... in so imeli kaj videt.

Kasneje smo se odpravili v Velenje. Pazi zaprepadene poglede mimovozečih "plastičnih" vozil... Celi YU vozni park na cesti pa vsi YU oznake in vsi s starimi zvezda tablicami. Samo še Miličniki so falili. Itak smo se zezali, če nas ustavijo nam ne bo treba velik razlagat da so oni padli v "Twilight Zone" - zono somraka in ni z nami nič narobe. :funny34d:

V Velenju pri enem bloku smo parkirali avte, še dva fička sta tam čakala. So nam rekli ,da naj ključe pustimo v avtih in bodo oni preparkirali kak hočejo, nas so pa poslali na kosilo "olinkluziv" v eno bližnjo gostilno.

In ko smo prišli nazaj so ravno odšpilali zadnji prizor. Lenkotov spaček z MB tablicami spredaj (sej si zasluži)... moja dijana bolj zadaj (šmrc) .

Ja in tak je bilo za danes konec. Dobili smo še pogodbe za izpolnit in se zmenili kdo ima še čas in kater dan spet prit statirat. No ,jaz grem v nedeljo z Amijem še enkrat v Logarsko dolino. Pa še kakšen dan kasneje v Velenje.

Ja , en čudovit jesenski dan je bil danes. Sem se prav spočil .

Pa kakšno fotko bo še Lenko dal gor in kaj dopisal. Je tudi slikal.

gule

Krasno...super...kje ste pa kosili v Velenju? Pa čudno se mi zdi, da ste vsi imeli yu označbe, saj je takrat res ni imel prav vsak avto?

ModelJT

Vidim, da ste se meli fajn. Sam tistle AX se mi pa zdi da pa ni glih taprav letnik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: gule;84933Krasno...super...kje ste pa kosili v Velenju? Pa čudno se mi zdi, da ste vsi imeli yu označbe, saj je takrat res ni imel prav vsak avto?

Kosilo je bilo tam ko so tiste šole pa "korzo". Ne spomnim se imena , eno čist kratko ime pa bojda najstarejša gostilna v velenju. To so mislili iz tistih cajtov. Pomojem ni bilo tolk pomembno ,ker so bili naši avti bolj v bežnih kadrih. Tablice in nalepke so bile zgolj zato,če bi kamera slučajno ujela tak detajl. Bomo pa itak vidli pol enkrat kolk se naših avtov sploh vidi na filmu.

Oni AX pa kaj vem, mislim ,da je bil avto od scenaristke.

dyfan

Citat od: janez;84938..ker so bili naši avti bolj v bežnih kadrih...
Jaz sem se pa že ustrašil, da si nam pobegnil med citro-movie stars: Luis de Funes, James Bond... in da nam ne boš več švasal avtov.:emot60:
Lep pozdrav!

janez

Hja bo treba nov posu najdit. Sem menda že vse pošvasal...

Lenko

Evo še mojih nekaj slikic. Zanimiv dan. Èe bo le še kaj časa se ekipi pridružim še kak dan. Na tretji se se lepo vidi Janeza v akciji.
LP

Lenko

...pa še enih par. So se mi pa kar dopadle tele YU tablice. Zdaj lahko rečem da sem se tudi jaz okoli vozil z Yu tablicami.

Lenko

garac

Pohvalno fantje, bomo imeli en dober razlog za ogled filma.
@krtija, a ti nastopaš v isti zadevi, al se še kaj drugega snema te dni? (kakšna reklama ipd)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Najboljša je tista črno-bela slika: kot bi gledal dva vzporedna časovna tokova - spodaj avti iz 70-ih in 80-ih zgoraj novejši iz 90-ih in 2000-ih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)