Vanclee Emmet - Mungo

Začel/a janez, Oktober 30, 2010, 09:18:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Tista prikolica je italijanska... zanimiva, 450 kg... šnaucer pa je domač...

Takle smo ga sprobali, brez nosa. Težave so bile s prestavno ročico, so nekaj že v preteklosti predelovali in ni dosegalo prestav - ven metalo iz prve in slično. Malo so bili porodni krči okoli delovanja motorja, vžiga, vplinjača... jeza z novimi deli, platine , kondenzatorji,... Na koncu se je dobro izšlo. Sedaj se čakajo še sedeži in bo gotov.

janez

Tašen pa je sestavljen...

dvorjan

Samo je res tak, kot da bi pravkar iz tovarne zapeljal. Mogoce pa bi moral direkt v muzej. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

lep je, pa smešen, sploh tistale žmigavca spredaj na odbijaču sta zakon haha
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Pa stiki sprednje havbe z karoserijo, zlasti ob strani, to so konstruktorji res grdo izpeljali. Je bilo pa verjetno praktično in poceni, šajtrga na 4 kolesih.

Je pa zanimiv primerek in zgleda res lepo obnovljen.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Sem že parkrat mail poslal vancleju pa ni odgovora... Kolkr mi je znano, so bili delani na podvozju od AK400 (furgon) in so bili namenjeni kot delovno živinče. Zato je tudi finiš originala bil tak-tak. Obnovljen je generalno in lastnik se je res zelo potrudil. Vsa čast, da se je odločil to naredit. Imeli smo malo težav, ker so prejšni lastniki dosti čarali, predvsem se je to pokazalo na prestavni ročici. Pa smo rešli včeraj, zdaj je ko puter. Sedeži bodo malo drugačni, po želji in velikosti lastnika in da bo avto služil namenu.

andraž

Krasno narejen, res pa ni kakšen biser lepote...

vinotoc

Sedaj mi je kapnilo, ko sem prebral Garačevo sporočilo, kaj me je motilo. Žmigavci. To pa ne gre :( So bili oni od Golfa boljši. Pa katadiopterji na vratih zadaj. Lepše je nad ostala svetlobna telesa zadaj. Našel ene slike:
http://www.flickr.com/photos/skitmeister/4247741454/in/photostream/
in tukaj so tudi štirioglati. Škoda. Drugače pa še vedno trdim: Tak je grd, da je že lep!!!! Lepo narejeno!
@Lovro, v redu je ta stik. Mislim, da še manjka zapiralo. Notranji blatniki pa se bodo še verjetno upasavali, saj avto še ni dokončan.
LP vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

gule

A sem rekel, da so žmigavci od golfa...toliko je grd, da je lep ! Tako kot ami...
:Hammer3:

Lovro

Citat od: vinotoc;88792@Lovro, v redu je ta stik. Mislim, da še manjka zapiralo. Notranji blatniki pa se bodo še verjetno upasavali, saj avto še ni dokončan.
LP vinotoc

Mogoče sem malo nejasno napisal, avto je lepo narejen in nisem mislil na kvaliteto izvedbe same obnove.

Mislil sem nasploh, da bi dizajner ki je projektiral ta avto, lahko tisto linijo prehoda havbe na karoserijo na blatnikih malo lepše oblikoval. Res pa je, da je avto moral biti poceni in enostaven za izdelavo, zato na lepoto verjetno niso kaj dosti gledali.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Zunaj na bokih je imel ise gumijase "hakle" ... zdaj se dela zapiralo na notranji srani haube... na zajlo. Malo še je potrebno haubo našima. Drugače pa je to to. Ni nek dizajnerski dosežek, to je res. Je pa enostaven in praktičen. S temi kit-cari je itak tak, da se proizvajajo v manjših serijah. Naslednji model je bil bolj "speglan".

Tale Vanclee... Bolj redek že ne more bit ,surfam po netu pa razen treh-štirih slik... nič, uradna stran... nič, pošiljam maile... nič, pišem na nizozemske, beljgijske, nemške forume ... nič.

Z lastnikom sva naredila fenomenalen job. Še posebej sem hvaležen lastniku, da se je spravu to čudo obnavljat. Vsaka čast mu. Zdaj imamo v Sloveniji enega FAF-a in enega VANCLEEA ... naj bodo še tak grdi , lahko smo ponosni nanje. Že itak smo slovenci en tak čudn narod in bognedaj da se slučajno res ne uresničijo želje posameznikov ,da bi podarili GERIja francozom. Gerijov ,ki so naš domači plod znanja ni in tisti , ki ga bo našel in obnovil bo car na listi zraven FAFa in VANCLEE-ja.

Nasploh je bilo preveč stran metanja naših domačih avtov v preteklosti , upam da se bo to končalo .

garac

@janez, en moder je bil na svetovcu v mb, najbrž ga imam na kakšni fotki, mislim, da je bil nizozemec
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Kaj vem, mislim da kolkr se spomnim ga nimam na sliki. Sem bolj spačke in amije slikal.

mirchi

Po tem kar sem videl ste naredli res fantastiko,glede lepote pa ime pove vse. Grd je kot mungo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!