...ena Cimosova Diana

Začel/a janez, Oktober 30, 2010, 09:13:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

No tak smo se lepo razgovorili o dijanah... L ali LC ...

Ajde, eno L dijano , skoraj od prve lastnice imam v delu. Iz Kopra, hudo rjast, hudo obdobno flikana s poliestrom. Ma OK, treba jo povarit, prebarvat. Ostalo pa bo lastnik dalje sam.

No, enih par slik kakšna je bila preden sem jo...

gule

Avto izgleda v originalnem stanju...letom primerno...dobra osnova za super avto...UDRI PO NJOJ MUŠKI !

janez

@gule... :BigThumbs:

Razstavljanje... pregled, čiščenje,...

janez

... rja, poliester, papir, kit,...

janez

Varjenje... desni zadnji del praga, stebriček in notranji blatnik...

Zeko124

Saj ni tak slaba videt... A bo taka kot je bila do sedaj (barva, sedeži,...)?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko, verjemi... slaba je.

Vse ostane kot je razen barva . Gre v Belo barvo.

Zeko124

Citat od: janez;84615Zeko, verjemi... slaba je.

Vse ostane kot je razen barva . Gre v Belo barvo.

Sej verjamem... rekel sem da VIDET ni slaba.

A to v uno umazano belo, kot so bili včasih?

super Dianca bo :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Gledam tiste rumenkaste madeže, ki so nastali od lepila-tam kjer so bile tapete. A so v Cimosu uporabljali Neostik?

janez

Ja čist verjetno. Drži, ni problema. Sam tapeta, materijal otrdi z leti.

janez

Levi notranji blatnik, leva stran... pod

janez

... podi so not. Danes pa prednja stena pod pedali potem pa še okvir od prednjega stekla...

Tista plastika pod kljukami se vedno razpade. Mogoče dobim novo, če ne pa gre nazaj brez. Nosilec na vratih je počil. V vratih pa kup "obdobnih" smeti. Visoki C bomboni, Flavoraid ,Kraš,... Eni otroci so se špilali pa za rob tapete papirčke tiščali. Žal je ta kup smeti zadrževal vodo in vlago na spodnjem robu vrat in so ta prerjavela.

janez

No in rezervar je očiščen, prebarvan ... Samo plovec še moram preverit ,če deluje.

deuche

Keža, a je to slaba (kot pišeš) ali povprečna školjka. Imam občutek, da smo se včasih z bolj gnilimi leta in leta vozili.

janez

Takle bom reku. V bistvu je zelo slaba. Edina njena prednost je ta, da je še niso popravljali razen tiste točke s poliestrom. No to je dobra plat te školjke ker se nisem tolk namučil z odstranjevanjem starih pregnitih kosov. Dobra pa je na privijačenih delih. Kot so recimo vrata in haube. Pa spet blatniki sicer niso prhki, so pa razbiti in počeni na več koncih.

Slaba - dobra... To je v bistvu čist odvisno v kakšno stanje se avto renovira in kolk je lastnik pripravljen vložit vanjo. Èe se mene vpraša bi menjal na tejle dijani komplet vse. Vendar pa potem to podraži kompletno obnovo, ki pa jo je redko kdo še pripravljen plačat. In se potem pač popravi kolkr je pač še možno.

Seveda vozili smo tudi slabše kot je ta. Vendar pa takrat ni skoraj nihče razmišljal , da bi takšno šel obnavljat. Popravljalo in flikalo se je dokler je šlo ... pol pa na odpad pa drugo kupit za "par pirov". Èe bi pred dvajsetimi leti kdo popravljal te avte kot se danes, bi jih bilo veliko veliko veliko več dandanes. Tak pa... vsaka ki je še kolkrtolk vozna pa da ima lastnika ,ki je pripravljen nekaj vložit vanjo se pač porihta kolkr se da finančno.