Malomarno popravilo

Začel/a garac, Oktober 03, 2010, 08:03:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Morda se spomnite, da sem pred časom iskal zadnja desna vrata v zeleni barvi. No, na koncu je zavarovalnica odobrila nova vrata  in so se le ta tudi zamenjala. Prag sicer ni bil fizično poškodovan, le lak je bil počen, zato se je tudi ta menda lakiral.
Še ne pol leta po sanaciji, je izkušeno oko, naš član Mato-ličar  odkril na pragu rjo. Očitno je šlo za malomarno popravilo. Klepar to zavrača in sedaj celo trdi, da pragi na pikasojih fuuul gnijejo. Poznam nekaj primerov rje, tudi alesz je že pisal o tem, a prag ne rjavi zadaj ali ob strani, razen, če ni bil butnjen itd. Tudi ličar po njegovem ni kriv in prag pač gnije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

peter skala

Ja včasih res ne razumem  privatnikov./pa tudi d.o.o./
OK se zgodi,morda,pravim morda celo res ni njegova krivda,da prihaja do rjavenja.A rja tam je in popravljano je tam bilo.Èe bi mojster vzel zadevo kot reklamacijo ga stvar materjalno in časovno ne bi prav veliko koštala.Imel bi pa človeka ki bi ga sigurno povsod hvalil in mu delal reklamo.Saj poznamo tisto,,ej a poznaš kakšenga dobrega pa ne dragega mojstra,, sigurno bi se Garač ali pa kdorkoli drug spomnil take dobre izkušnje.

Saj razumem da če bi bilo potrebno menjati prage ali pa karkoli materjalnega je pač to strošek tudi za ličarja ali kleparja.Tu se gre pa samo za njegov čas.
Morda pa nekaterim pač tako dobro gre da si to lahko privoščijo,samo tek na dolge proge pa to ni.

Včasi smo pa res tako leseni.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

mato

Gaši,kaj ti zdej ne bojo popravl al kaj? Saj ponavad pragi gnijejo spodaj in na spoju,pa še to od znotraj na ven.
Možno je pa tud da ga je ven uleku s carspoterjen in je v plehu ostala kaka luknica,pa ni porajtal. Zarad majhne luknice pa čez čas naredi kar velik mehurček. Dobro reši nastali problem. Lp

garac

NE, ne bodo popravili, ker to pa kao ni njihova napaka. Nekaj je gledal zapisnik in ugotovil, da tam pa menda oni sploh niso nič delali in da pragove na piccasaih menjajo, ker gnijejo, da je to nekaj običajnega.
MY ASS.
Prodajalec barv mi je rekel enako, kot Mato, to je pač zajebal, do živega obrusil in to je to, pojdi nazaj k njemu.
Ne mislim, se prepirat z njim pa nekja grozit, le odsvetujem popravilo pri njem.

Mimogrede Mato, bi imel en odbijač za pobarvat, pa če je varianta nadomestno vozilo pri vas v firmi. En pacient je celo predlagal, da bi se brez odbijača vozili...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Kot sem že rekel, na Tadeja:BigThumbs: in delo v njegovi delavnici nimam pripomb, lahko le hvalim.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tomaz555

K meni lahko prideš pogledati izdelek, ki ga je naredil Jerovšek. Take pirhe pri nas takoj pojemo, da se jih ne vidi. Sedaj se sicer vsaj lušči ne več, kar se je po prvem barvanju(po mesecu dni). Ličar pa je očitno barvno slep. lp

mato

Citat od: garac;83253NE, ne bodo popravili, ker to pa kao ni njihova napaka. Nekaj je gledal zapisnik in ugotovil, da tam pa menda oni sploh niso nič delali in da pragove na piccasaih menjajo, ker gnijejo, da je to nekaj običajnega.
MY ASS.
Prodajalec barv mi je rekel enako, kot Mato, to je pač zajebal, do živega obrusil in to je to, pojdi nazaj k njemu.
Ne mislim, se prepirat z njim pa nekja grozit, le odsvetujem popravilo pri njem.

Mimogrede Mato, bi imel en odbijač za pobarvat, pa če je varianta nadomestno vozilo pri vas v firmi. En pacient je celo predlagal, da bi se brez odbijača vozili...

Mamo štiri nadomestne,so pa skoz zasedeni. Pokliči me pa se zmenmo,ni problema.

mato

Citat od: tomaz555;83311K meni lahko prideš pogledati izdelek, ki ga je naredil Jerovšek. Take pirhe pri nas takoj pojemo, da se jih ne vidi. Sedaj se sicer vsaj lušči ne več, kar se je po prvem barvanju(po mesecu dni). Ličar pa je očitno barvno slep. lp

Danes z barvami delat ni šala mala. Zamenjal se je cel program barv in sicer iz topil na vodni program,kar pomeni use na novo delat uzorce pa še en kup drugih stvari in dvo slojno lakiranje useh barv. Kakšno barvo maš ne vem. Pojdi k svojemu ličarju pa bosta skup rešila problem. Upam da sprejema reklamacije, če ni tak kot gašijev ličar.

tomaz555

Luščenje je bilo odpravljeno, barvnega odtenka pa nismo reklamirali, je pač fotr tak, da ne mara težiti. Sam tudi štriham, sicer  v tišlariji in vem da to niso heci. Vendar pa je v osnovi barva čisto zgrešena, vem pa, da je zaje.. odtenek.  Ko pridem ponoči domov avto obsvetim(je tako parkiram) in blatnik je moder, vrata pa vijolična. Mojster je bil zalo zadovoljen s svojim delom. lp

mato

Gaši a ste že popravl očetovo xsaro? Lp

garac

Ma kaki, bo moral Mato to porihtat, saj barve je še dovolj, pa zaščitit pragove.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mato

Evo pa smo spet tle. Malomarno ali ne malomarno. Bi pa lahko dali saj temelno barvo preden so prag pokitali. Cev postopek priprave sem poslikal,pa upam da bo sedaj tko kot mora bit.

1 in 2 rja pod barvo
3 porozen materjal
4 speskano
5 temelna pred kitanjem

mato

Še enkrat priprava do špric kita. Ostalo še sledi.

1 Pokitano in obrušeno
2 Temelna barva pred špric kitom
3 Špric kit

garac

Èe pa sedaj spet zrjavi, potem pa naj.
Mato:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]  

saxovts

ja mato obvlada čestitke.:emot112: