Posoda za hladilno tekočino polna olja

Začel/a cricket, September 28, 2010, 07:50:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cricket

Živjo

velik problem

V ljubljani vžem avto, pa mi napiše napako check engine oil. Si rečem ok, avto dela normalno bom doma pogledu kaj je. Pridem domov, cca 25km, pogledam šipko od olja - olja skoraj nič. Odprem pokrov hladilne tekočine in narase do vrha, noter pa vse rjavo. Avto nikol zakuhal

Avto je citroen c4, 1.6 16v 2006
62000 km. Na 55 narejen zadnji servis. Vsi servisi delani na samovi. Kupil sem ga pri 58000 km.

A je šla dihtunga na glavi, počla glava????

Gox

A je v vodi potem olje?

"Majoneza"? Mastno?

Da ni samo umazana hladilna tekočina? Pa premalo olja v motorju? (Servis dolil premalo?)

cricket

K sem ga kupil.  cca 1 mesec nazaj je blo olja skoraj do max. Zdaj ga pa skoraj ni nič. Pod pokrovom za dolivanje olja ni nobene smetane, tud v hladilni ne. K sem odvil pokrov od hladilne, se je sprostil pritisk in je narasl do vrha. Voda (tekočina noter) je pa rjava. Nikol opazu da bi kaj hladilne manjkal.

cricket

Verjeten predvidevam, da se z avtom ne smem vozit. A je možno da je šel hladilnik olja. Nikol prej nisem opazu da bi mi zmanjkoval hladilne tekočine. Stvar je bla pa tud čist na hitr. Pelem se iz trgovine na kofe. cca 1km ( še vse ok). iz kofeta nazaj pa javi napako.

michoBX

Ko javi napako, je že zelo na meji. Tesnilo na glavi motorja? Prejšnji lastnik je že vedel zakaj prodaja, težka situacija.
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

Najbrž je, kot si rekel, spustilo tesnilo glave. To najbrž niti ne bo kak velik strošek, odvisno pač od servisa. Vprašaj, naj ti diagnozo postavijo in okvirno ceno. Kljub temu, da je bil redni servis delan, to nima veze, tesnilo lahko spusti, tu mehanik ni kriv.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

cricket

odkar imam citroene, vozim k novaku v LJ. Sem kar nekaj km, iz ljubljane, v vasi pa imam soseda, ki je mehanik (renault) in ima delavnico doma. Tako da nevem, a naj k njemu zapeljem, al naj plačam avtovleko pa k novaku.
da bi bil pa hladilnik olja - to pa ni možno??

Citroenovc

A ti maš bencinarja 1.6 al dizla?

Se pa pridružujem mnenju, da je očitno šlo tednilo na glavi.
OK

LP
Primož

cricket

bencinar 1.6.

sam zanima me, kako je možno tesnilo na glavi pri 61000km?? V zadnjem mesecu, je bil avto 3x na dvigalu, in nikjer nič mastno.

Citroenovc

In od kje tebi ideja, da ima bencinar dodaten hladilnik za olje?

Ja ne vem kako je možno. Pač je šlo. Smola. Ali pa je pač prejšnji lastnik kaj pomembnega zamolčal.
Tudi ne vem, zakaj bi moralo biti navzven karkoli mastno, če ti je udarilo olje v hladilni sistem.

Vem, da so pred leti 1.6 16V motorji itak imeli serijsko neke težave s tesnilom. Samo do C4 naj bi to bilo menda že porihtano.

Da ne bo pomote - nočem ti nič slabega niti žalega. Samo trenutno mi tvoja situacija deluje, da imaš glede na opisano malo večji problem z motorjem. Ne vžigaj, ne vozi, ipd. Mehanika poklicat pa zrihtat.
Zakaj/kako je to možno/pa saj je bil čisto lep/ipd debate - pridejo pol na vrsto. Žal. Zdaj je kar je.

Aja še to - če ti avto izpiše "Check engine oil" - ja pa preveri na mestu samem. Ne pa "Ah saj 25km menda že bo zdržal" in se odpeljat domov. Za moje razumevanje je 25km brez olja že dovolj, da si lahko fasal še kako dodatno okvaro :(
OK

LP
Primož

cricket

jah pač. Za avtomobile sem glih tako kot prašič za v hribe.
Sem že klical novaka, ko bo čas vlečem k njemu, če nebo druge varijante. Pa da vidmo. Ni pa glih fajn, k sem se vrgu v stroške za gume.

Aja zakaj nisem takoj pogledu. Sem imel prej c3. pa mi je kar nekajkrat javil da nima olja, sam v bistvu ga je pa imel. Pač spregledal. Upad da nisem res še bol zajebu.

hvala za pomoč

Xandrej

Pri novih modelih se chek oil hitro prižge ko pade olje pod polovico palčke tak, da ga je treba pač dolit kolikor ga potrebuje pa je... če pa kdo misli, da so te lučke kar tak pa naj pol ne joka kaj se je komu zgodilo...

cricket

ja nisem takoj bil pozoren. Sam ni pa tud normalno, da mi v 10 min. izgine olje od max do (pod min). Pa v posodi za hladilno ga je polno.
Javim ko zvem kaj je narobe

Xandrej

Ja nič šla ti je dihtunga na glavi če ga je v hladilni... novo tesnilo , glavo zravnat pa novo hladilno pa olje noter pa gremo dalje... Nimaš kaj...

:BigThumbs:

zlikovski

@cricket tu da se obadaš in pišeš kaj bi naj bilo,... bi raje šel do servisa in porihto, samo se nebo, zraven tega pa delaš lahko usodne napake, kot je Xandrej napisal, niso lučke zaradi lepšega di ti sveti tisto in ono, ko se prižge je treba naredit intervencijo, ne pa da se dalje furaš, za moje pojme si totalen laik, šalabajzar, malo si breberi navodila, pa kakšno poučno knjigo... pa brez zamere.
Pač me to razkuri da se nekdo neodgovorno obnaša do stvari, pa naj bo to avto, ali pa kakšna druga stvar.