Posoda za hladilno tekočino polna olja

Začel/a cricket, September 28, 2010, 07:50:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

kakšen čustven izliv, zlikovski, kot da gre za tvoj avto. pač nihče se ne rodi pameten in tudi učenje na lastnih napakah je učinkovito, čeprav drago ...

zlikovski

Èe pa pri teh stvareh moreš bit pameten, da ti lučke svetijo,... potem pa,.....

cricket

No bil pri mehaniku. Ne na citroenu, ampak najbližjem ( sosedu, 200m stran).  Pač panika za brezveze.

V hladilni ni sledu o olju. ( me je oče spravu v paniko, glede na to, da je hladilna rjave barve).  
Nivo vode je ok.
kompresija je ok.
Mašna nikjer nič mastna, no edino na pokrovih ventilov ( Pač tisti plastični pokrov).
Dolila sva olje. Do max. ga je šlo noter 1l.  Se pravi da je od zadnjega servisa, ki ga je delal prejšnji lastnik pred 6000km, popil 1l olja.
Mehanik mi je reku, da nobenih skrbi. Ga je tud imel 2 dni na "probi".  Sem pa bil na citroenu, na samovi, ker je pač bil avto skoz servisiran tam, oni bi pa teflone menjlal, pa generalko delal za 1300 eur.

Èist tko, a se komu od vas, ki se bolj spoznate na citroene zdi poraba 1l olja (total 9000) na 6000km kritična?

zlikovski

Po tem kak si napisal ni panike, lapo se vozi, olje in hladilno tekočino, pa tu pa tam kaj spremljaj.

Atrox

Ni kritična, ti pa lahko samo kot info povem, da men na 1.6 hdi ne pije nič olja.

sop

glede na letnik avtomobila se men ne zdi normalna tako velika poraba olja. glede na to, da ne ves ce je prejsnji lastnik res nalil polno olja, raje sedaj sam spremljal njegovo porabo. ce pa je hladilna tekocina rjava, pa izmeri do koliko minusa zdrzi in po potrebi zamenjaj.

ker, glede na to kar pises bi moral imet avto ze 200kkm in star vsaj 10 let. malo spremljaj kaj se dogaja.