Spačkarski "jesenc"

Začel/a garac, September 14, 2010, 05:57:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

na zadnji sliki Luka seli svoj spak drugič...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

saxovts

garač čigava je tista Diana bež barve GO registracije nasproti tvojega berlingota? Ker mislim da sem jo včeraj videl v žireh

garac

Nimam pojma, mogoče je kje z Idrskega. Kolikor gledam tv je Krška vas povsem pod vodo, Krka sega do streh hiš. Katastrofa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Ja Gaši... jaz sem po sreči ušel štiri ure kasneje kot ostali. Vendar so ostali šli v eno smer in ko sem tam poskusil je bilo zaprto - poplavljeno. Zato sem se obrnil v drugo smer in roko na srce ne vem kje sem se vozil. Sem pa prečkal Krko po nekem čudnem lesenem mostu in na drugi strani prišel v Cerklje ob Krki in potem na cesto v smeri Kostanjevice na Krki...

...kolkr sem kasnej v Trebnjem poslušal radio na bencinski, je bila tista vas že odrezana pred šesto... če je verjet novinarjem.

garac

Na koncu posnetka je videt gostilno Prah. Tam se je zavilo na srečanje in tam je še popoldan bil sestanek predsedstva, danes pa je pritličje pod vodo.
V prispevku o posavju

http://24ur.com/novice/slovenija/foto-in-video-se-ena-noc-brez-spanca.html#video
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

kakih 5m od šanka je nastalo takšno stanje
Na sliki Marko.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

krtija

No, jest sem se pobral že v soboto dopoldan. Še sreča. Rezultat: mokro v avtu in okoli njega, uničen telefon in uničeno zdravje. Že dva dni ležim in smrkam, kašljam in se sam sebi smilim. Domov sem komaj prišel, ker so kmalu zaprli cesto tik pred domom. Èe bi šel malo kasneje, bi se moral kilometer pred bajto obrnit in narest en velik dodaten krog. Nimate pojma kako mi je odleglo, ko sem se končno privlekel domov. No zapomnili si pa bomo tole srečanje...Samo, da smo vsi živi in zdravi (OK vsaj prvo).

vsx

Citat od: janez;81977Ja Gaši... jaz sem po sreči ušel štiri ure kasneje kot ostali. Vendar so ostali šli v eno smer in ko sem tam poskusil je bilo zaprto - poplavljeno. Zato sem se obrnil v drugo smer in roko na srce ne vem kje sem se vozil. Sem pa prečkal Krko po nekem čudnem lesenem mostu in na drugi strani prišel v Cerklje ob Krki in potem na cesto v smeri Kostanjevice na Krki...

...kolkr sem kasnej v Trebnjem poslušal radio na bencinski, je bila tista vas že odrezana pred šesto... če je verjet novinarjem.

Šel si čez Boršt v Cerklje. Tukaj (ali na rondoju Križaj, še pred Kostanjevico) bi moral zaviti za Krško in bi bil v dveh urah doma.

Ne razumem pa, zakaj organizator ni preveril odhoda vseh udeležencev. To je v teh razmerah obvezno.
Sicer pa se je že v petek vedelo, kaj se bo zgodilo, ( sem na forumu opozoril, a je bilo že prepozno, ste bili že na poti ) in bi organizator moral opozoriti udeležence in pravočasno poslati ljudi domov.

No samo da se je vse dobro končalo.

LP

janez

Ja, kolk sem videl na laptopu dokler mi ni zmanjkalo elektrike je bilo Krško neprevozno. Jaz pa nisem imel vinjete in sem iskal normalno cesto. Vinjeto sem šele v Mokronogu kupil ko sem šel nazaj proti Trebnjem . Prej je bilo prezgodaj , so bile vse pumpe zaprte.

Je pa bilo srečanje fajn dok je trajalo in organizatorji so se potrudili. In tam v okolici nihče ni pričakoval da bo tak spadlo, kolk je lasnik zemljišča govoru...

vsx

Škoda, lahko bi šel na Krško, pa na Kozje, Šentjur in Konjice. Brez vinjete, 2 uri.
Sicer pa je že mimo.

Organizatorji so domačini in so vedeli kaj bo, verjemi.
So pa potiho upali, da ne bo.

Verjamem pa, da so ze z organizacijo zelo potrudili.
Èe ne bi bilo izrednih razmer, bi prišel tudi sam.

Samo, da ste vsi prišli srečno domov.

janez

Citat od: vsx;81989Škoda, lahko bi šel na Krško, pa na Kozje, Šentjur in Konjice. Brez vinjete, 2 uri.
...

Tam je bilo tudi vse rdeče na ekranu, zato sem se obrnil dol in okoli...

ok.

Zeko124

ajaj, Keža... Pa ko si bil že tolk bliz, bi pa še do nas zapeljal, bi se lahko pogrel ob kaminu pa čajček pa zajtrk pa... No, samo tolk da veš za drugič, zdaj je mimo:BigThumbs:

Uhh, tole je pa že prekleto resna zadeva... Radotu je zalilo mlin pa ribogojnico, sošolec ne more iz hiše ker jim je zalilo cel spodnji štuk, Anžetu je voda naredila jezerce okoli mosta, kjer se dostopa do njihove hiše, ne morejo nikamor... štala na kvadrat :argue1:

Hja no, je pa vsaka stvar zaneki dobra, mamo vsaj razlog za "after party" :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Mike666

Ja bo treba še par Stožic naredit pa zapravljat denar za lastne potrebe, namesto da bi ljudi obvarovali.
Me je mikalo da bi šel ampak so mi plani prekrižali vse.
V glavnem da ste vsi živi in zdravi.
Pri nas pa je le greda zalivalo. Lep miren dež skozi vikend.

Lovro

Voda je kar lepo naraščala. Z Jetijem sva prišla že v petek. Prvi je bil Keža, Jeti je izpolnil prijavnico št. 2, jaz pa tretjo.
Nato smo se utaborili na travniku. Sicer nekih nalivov ni bilo, vendar je trava postajala vse bolj mokra, zato smo se prvič preselili ob dovozno cesto, da avti ne bi obtičali v blatu. Tam smo se sicer še dvakrat prestavili, vendar le zaradi blata, ki je nastajalo.
V soboto po 12. uri pa je Krka začela konkretno naraščati. Opazovali smo nek kamin, kako je bil vse bolj v vodi in s tem videli, za koliko narašča voda. Proti večeru smo se selili četrtič, ko je Jeti prestavil pujsa ob lokalno cesto, kar je razvidno tudi iz Garačevih slik. Jaz sem kmalu nato (ob 6 h popoldne) odpravil proti domu in se lepo brez težav pripeljal domov ob 8 h zvečer. Je pa že takrat poplavljalo na Viču v Ljubljani (zaprti izvoz iz avtoceste).

Danes zjutraj sem klical Jetija, saj sem včeraj zvečer slišal na poročilih, da je Krško vas poplavilo. Povedal mi je, da so se ponoči oz. zvečer preselili na počivališče in naslednji dan se je lahko normalno odpeljal domov.

Srečanje je bilo drugače res luštno, imeli smo se fino, debate so tekle, res, luštno je bilo. Škoda, da je potem prišlo do poplave in s tem do težav, ki jih imajo sedaj ljudje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Ja, vreme je preprečilo tudi moj prihod na srečanje....sicer sem imel namen, pa......sem imel tudi doma težave s podtalnico. Sicer v končni fazi ni bilo hujšega, a si nisem upal od doma....sem do pol štirih zjutraj dežural s pumpo v kleti.....mislim, da je do zdej imela "dežni rekord" naša sekcija z jesencem 2006. Tokrat je padel še ta mejnik....prvo srečanje s poplavo...all inclusive