Spačkarski "jesenc"

Začel/a garac, September 14, 2010, 05:57:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Je kdo že nazaj s srečanja?

Upam, da se imate lepo :BigThumbs: kljub zelo slabemu vremenu ... napoved je kar huda za te dneve, pa poplavlja na vseh straneh.

vsx

Èe se ne bodo kmalu odpravili, bodo bežali na hrib.
Sava je na kritični višini in bo ustavila Krko na zlitju v Èatežu, in Krka se bo razlila tudi po prizorišču srečanja.

Sicer pa organizatorji poznajo stanje in vem, da bodi ukrepali pravočasno.

Je pri nas trenutno res kriza.

LP

Mike666

Èe ne p jih grem na hrvaško iz vode pobirat. če jih bo naplavilo tja.

Lenko

Lep pozdrav vsem. Jaz sem bil na srečanju, vendar sem včeraj ob osmih zvečer šel domov, še preden so zaprli cesto po zasavju. Po prvih informacijah so se morali zvečer umakniti iz prireditvenega prostora. Pa saj je bilo samo vprašanje časa. Proti večeru je bila gladina kake pol metra pod nivojem kozolca. Sicer super srečanje, dobra organizacija, sam škoda pa zaradi vremena. Slike pa sledijo ko se prebijem do kabla za fotoaparat.

LP

garac

Srečanje je dobesedno odplaknila voda!
V zgodovini slovenskih spačkarskih srečanj se kljub veliko slabega vrmena kaj takšnega še ni zgodilo, kajti udeležnci so morali okrog polnoči zapustiti prireditveni prostor, ki je bil dobesedno pod vodo. Na priporočilo gasilcev so se nekateri umaknili na počivalšče ob avtocesti, danes pa nadaljevali pot proti domu. Danes menda odhod domov s prireditvenega prostora sploh ne bi bil več mogoč.
Rekordno višino je Krka na tem mestu sicer menda dosegla leta 1991, a ni bilo tako hudo, kot je te dni.
Hvala Brežičanom, ki so se do zadnjega trudili izpeljati program in srečanje do konca, vendar je žal vmes posegla višja sila.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Samo tole bom napisal...

-  ob 20 in še nekaj minut (včeraj)sem kot eden zadnjih prestavil svojo dijano na cesto malo nad placom
-  ob 22 uri sem moker in premražen (in hvala k... trezen)odšel v svojo dijano, se preoblekel v tople nogavice in svežo majico , se vlegel v spalno vrečo in  zaspal.
-...
-...
-...
-...
-...
- ob 04 zjutraj sem se zbudil, ker mi je kapljalo iz zadnjih vrat na čelo.
- ob pogledu skozi prednjo okno sem začudeno gledal namesto Èetkovičovega pujsa... belega Mercedes kombija.
- ob pogledu nazaj... nikogar
-obut ,oblečen stopim ven z lučjo v roki in ... nikogar več ! Kombi in dva spačka (prazni) in jaz z svojo dijano ter Krka tri metre od mene...

- bravo!

- baterija telefona prazna
- na laptopu še 15 minut štroma
- brez zemljevida
- pojma nimam kje sem v tisti vukojebini
- na netu sem poiskal prometne informacije in poskusil najti pot ven, kolkr sem gledal podatke... mogoče da imam šanse preko Kostanjevice na Krki, Novo Mesto, Trebnje,... konc baterije na laptopu...mrk.
- Zalaufam bogo (ob 04 15 minut) premočeno revo (moj edini zvesti prijatelj danes zjutraj) in grem v eno smer, pa nazaj v drugo smer... v mrtvi temi, po meni popolnoma neznanih krajih zalitih z vodo.
- 06 pribrodim in prilezem do Novega mesta, ven iz njega skoraj nemogoče.
- 07 nekje pred Trebnjem brodim po cesti zaliti z vodo do platin...
- ...
- 07 30 minut  Trebnje, najbolj zanič kava v mojem življenju... samo da se zagrejem in napolnim baterijo telefona, pokličem domov, jet sem tu , doma vse OK?
- 08 malo dalje od Mokronoga... po pogovoru z domačini se obrnem nazaj (ta smer neprevozna proti Celju)
- grem na AC od Trebnjega proti Ljubljani
- AC od ljubljane proti Trojanam zaprta v obe smeri
- ...
- ...
- ...
- 10 30 skozi Savinjsko...Dijana kašlja, cuka,... dost ima vode, preveč vode...
- 12 45 ... Srečno prispeva domov. Jaz in moja zvesta Dijana. Cela in zdrava, premočena in premražena...

Ja, v nuji vsak svojo rit rešuje, a ne ? Hvala spačkarjem ,ki so me pozabili tam.

.

garac

Osebno sem spokal že popoldan okrog 6h, kmalu za Sašom saj mi je bilo ob naraščanju vode jasno, da se zadeva ne bo dobro izšla. Danes sem poklical Vrhničane, kako so preživeli noč in izvedel, da so končali na parkingu.
Kolkor sem razumel so vas gasilci obvestili, da prostor zapustite.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Zadnje obvestilo, ki sem ga jaz slišaa predn sem se spravil spat je bilo ,da naj avte prestavimo na cesto. Ostalo pa je bilo samo v en glas in na ves glas prepevanje starih šlagerjev.Pa ni point v tem ali so obvestili ali ne. V vsej tisti brezglavi pijani množici se en ni našel, da bi potrkal na dijano in me zbudil. Ne , kar šli so.

**** jih gleda vse povrsti.

amipick

Pa sem še vprašal,če te je kdo obvestil,da gremo proč,pa so mi rekli da ja,da veš da zapuščamo prostor.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

@janez, pričakoval bi,da te je vsaj tvoj, kot praviš pijani, prijatelj mucy opozoril, da ostali odhajajo.
Ko sem se poslovil pijanih ljudi nisem opazil, dvomim pa, da so se ga v 2urah po mojem odhodu tako napili. Še vedno sem mnenja, da spačkarji nismo pijanci, kot se to govori naokrog.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Ja Gaši, žal ne njemu ne komu drugemu ni uspelo... Sej jim ne zamerim, sem pa danes ob štirih zjutraj dodobra spremenil moj pogled na svet spačkarije in doumel da je konec enega obdobja v mojem življenju. No zaključek je bil trd in boleč, vendar me je vse skupaj postavilo na realna tla.

In prav je tako, mi ni žal.

Še par slik za forum...

... malo preden sem odmaknil dijano in šel spat
... Krka in šotor...
... malo dalje od Mokronoga...
... Trojane...

janez

Žal vseeno nisem tolk skuliran in me je na trenutke v tisti temi in vodi panika grabila in nisem slikal . Slikal sem šele od Trebnjega dalje, ko se je zdanilo in nisem več bil odvisen samo od tistih dveh dijaninih brlivk...

garac

nekaj utrinkov...
Kralj se je zahvalil in oddolžil... res bi ne bilo potrebno. Ampak, šnopec je bil zelo okusen.
Na zadnji sliki se vidi domnevni krivec za poplavo M.F. ki je lulal v Krko in s tem še dodatno  dvignil nivo reke.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Šef piknik placa nas je miril rekoč: "Dlje, kot do onih dreves še nikoli ni voda prišla."
No, tudi naš pes ni še nikogar ugriznil, vi ste prvi... sem si mislil
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

avti so se počasi selili s travnika na cesto
[SIGPIC][/SIGPIC]