Zimske gume

Začel/a Jossef, September 12, 2010, 06:46:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Rafter

Hiter pregled ponudbe ustreznih gum:

Goodyear Ultragrip 7
195/65/15 91T
Èlanska cena z DDV: 63,24 EUR
205/65/15 94T
Èlanska cena z DDV: 95,98 EUR

T mi je OK, razlika med 91/94 me ne moti. Razlika v ceni je

Renark

Sedaj ti bodo pri citroenu rekli, da so take gume dovoljene le zato ker ima avto euro5 motor in so kao, manjše emisije z temi gumami.( to so rekli sosedu)
 Jaz sem dobesedno bil pri 4 trgovcih prej ko sem kupil avto in  vsi so se okoli homologacije nekaj sprenevedali da kao ni vpisanih 3 dimenzije ampak samo ena. In da so homologacije tipske. Èe pa original naročiš in doplačaš 1000€ pa ti citroen da gor tudi 16" felne in gume , pol pa je vpis 100%.:Hammer3:
Drugo leto bom nataknil gor 17 ali 18 " če bo denar,, in bom šel lepo na homologacijo, ker sem gledal po nemških forumih in proizvalacih platišč, da gredo gor gume do 18" .

kaj pa če bi šel lepo na RTI Vprašat če ti bi vpisali to dimenzijo v kartonček, ker imaš kao predelavo za zimske gume malo ožjo dimenzijo, vulkanizer pa ti da račun za gume in montažo, pa še kako potrdilo napiše da dimenzija ustreza temu tipu avta in pika...?? Postopek ni zapleten:bombs:

Renark

Citat od: lerin;85807dober si se spogajal, čestitam! sam se nisem kaj preveč brigal za dimenzije gum, pa imam takisto čiste isto dimenzije v homologaciji :--------))

Tak kot sem že napisal, po mojem so od trgovca do trgovca razlike, saj sem se moral sam res pošteno angažirat za te vpise.
trije trgovci so mi rekli da ni možno in da kao ne vejo če je ali ni, pri četrtem pa sem se vse lepo dogovoril in tako je bilo.
Kupil pa sem ga na malem servisu Avto DETR v Mengšu , kjer so se res potrudli full. Tudi jaz vem zdaj že za kar nekaj primerov , ko nimajo vpisano nič druga kot pa to kaj je na avtu serijsko.

Mi pa mamo gor 195/65R15 Bridgestone LM 32 , Pa se pela ko TANK

funfek

Citat od: Renark;86690Tak kot sem že napisal, po mojem so od trgovca do trgovca razlike, saj sem se moral sam res pošteno angažirat za te vpise.
trije trgovci so mi rekli da ni možno in da kao ne vejo če je ali ni, pri četrtem pa sem se vse lepo dogovoril in tako je bilo.
Kupil pa sem ga na malem servisu Avto DETR v Mengšu , kjer so se res potrudli full. Tudi jaz vem zdaj že za kar nekaj primerov , ko nimajo vpisano nič druga kot pa to kaj je na avtu serijsko.

Mi pa mamo gor 195/65R15 Bridgestone LM 32 , Pa se pela ko TANK

Zanimivo....
V moji homologaciji so vpisane vse tri opisane dimenzije gum.
Nič nisem posebej zahteval.
Tudi vpis kljuke so mi uredili.

Lp

lerin

ma viš da tip naklada - škoda tipk:Red-Sleepy:

Renark

Citat od: lerin;86716ma viš da tip naklada - škoda tipk:Red-Sleepy:

Nič nena nakladam.
Zakaj pa ima   Rafter samo eno dimenzijo not, pa še za enga z berlingotom vem ko ima tudi samo 205/65R16, pa moj sosed na C4Picaso isti primer......

:argue1:

Rafter

Citat od: Renark;87071Nič nena nakladam.
Zakaj pa ima   Rafter samo eno dimenzijo not, pa še za enga z berlingotom vem ko ima tudi samo 205/65R16, pa moj sosed na C4Picaso isti primer......

:argue1:
Jap, Renark ima popolnoma prav. Najprej se mu najlepše zahvaljujem. Z njegovim virom informacij sem začel vrtat pri gospodični P.D. na Citroen Slovenija, in upam da bom dovolj vztrajen....

Sem pa dal (ne glede na vse napisano) na Berlinga Bridgestonke LM32 195/65-15 (64€/kos + montaža). Res gre po snegu kot tank, kot si napisal. So pa celo tišje kot serijske letne Contipremium.

Renark

Citat od: Rafter;87133Jap, Renark ima popolnoma prav. Najprej se mu najlepše zahvaljujem. Z njegovim virom informacij sem začel vrtat pri gospodični P.D. na Citroen Slovenija, in upam da bom dovolj vztrajen....

Sem pa dal (ne glede na vse napisano) na Berlinga Bridgestonke LM32 195/65-15 (64€/kos + montaža). Res gre po snegu kot tank, kot si napisal. So pa celo tišje kot serijske letne Contipremium.
Sem vesel da si zadovoljen z gumami ,i n upam da ti bo uspelo dobiti homologacijo, če pa kaj nebo vedo pa kar pokliči

ni blema , mi štajerci pa bomo ja vkup držali - a ne
PS Kak to da nisi vzel 120 KM , men ije tak žal da nismo mogli čakati na VTI ja, ker dizl - to je oljna peč:breaking_pc:

dexi27

Spet je zima in spet je isti problem z dimenzijami gum, ki niso vpisane v homologacijo. Ker vidim, da nisem edini s to težavo, da mi manjka vpis za dimenzijo 195-65 R15 me zanima, če je kdo lani uspešno rešil stvar pri uvozniku in dobil dodaten vpis v homologacijo.
Na servisu so mi rekli, da kao ni možno, na RTI pa, da se to da narest le, če menjam tud platišča.

Hvala za odgovore!!

garac

Ne poznam asa, ki bi mu to uspelo, še več, v kopru, dobiš celo odgovor, dimezije platišč Vam ne moremo posredovati, ker je to poslovna skrivnost, če Vam jo izdam, boste platišča kupili drugje.
Gume pa itak, samo predpisana oz vpisana dimenzija, ob menjavi platišč (alu+tuv) s homologacijo ni problema... Poglej si recimo temo o markolinovem evasionu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexi27

V bistvu nebi tega spraševal, če nebi vedel, da imajo določeni to dimenzijo vpisano eni pač žal ne in zdaj se mormo cufat za to al bi se jo dalo vpisat al ne.

P.S. V končni fazi jaz bom dal gor te gume z vpisom ali brez :emot64:

kstoner

so komu od vas že kdaj zakomplicirali glede dimenzij zimske gume??
zaradi razlike v ceni bi namesto vpisane 205/65/15 93T rad vzel 195/65/15 91T !!??

dvorjan

Ah, ze 110x povedano. Kupi dimenzijo, ki jo imas homologirano, pa je. Minusov je namrec toliko, da ti bo hitro zal tistih nekaj deset evrov, ce gre kaj narobe. Mislim, razlika najbrz ne doseze niti cene enega tanka goriva.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jossef

Dexi, si kaj rešil z vpisom v homologacijo?

kstoner

katere letne gume kaj vozite na berlingotih (dimenzija 215/55/16) ??