Zimske gume

Začel/a Jossef, September 12, 2010, 06:46:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Od teh je edina cenovno sprejemljiva dimenzija 205/65/15 ... Vse ostalo je drazje ... Ampak tako pac je. Ste kupili posten voz, zdaj ga pa se posteno obujte.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

lerin

pri gumah ne šparam, poiščem pa best buy za kvaliteto.

Renark

Citat od: Rafter;83112REnark, ker si iz mojega konca, bi te vprašal:

kako ti je uspelo vpisati še ostala platišča/pnevmatike?
Jaz imam samo (zdaj sicer pišem iz glave) 205/60 in 215/55, oboje 15''... Katerega BIII imaš?
Moj je 1,6 16v VTI.

Hvala in LP, R. :BigThumbs:

Sori za pozen odgovor
:emot112:
Jaz sem enostavno rekel, da želim immeti vpisane vse možne dimenzijem drugače pa ne kupim avta. Najprej ni nekak šlo pol pa so mi vpisali 3 dimenzije. 195/65R15; 205/65R15;215/55R16.Imamo pa 1,6hdi 110ps.
Sosed jekupil c4picaso , pa ni nič gledal, sedaj pa ima vpisano samo eno cifro in se tolče po glavi , ker je za gume dal  40 € po komadu več!!!

lerin

dober si se spogajal, čestitam! sam se nisem kaj preveč brigal za dimenzije gum, pa imam takisto čiste isto dimenzije v homologaciji :--------))

Rafter

Tudi jaz se strinjam, da si dobro zastavil to z vpisom.... meni ful komplicirajo.

Sem pa tik pred tem, da vzamem ene 205/70/15 Wrangler AT, zimske 4x4 gume, skoraj čisto nove, kolega je naredil 1500 km z njimi. Cena ful ugodna, edino skrbi me, kako bo to izgledalo ko bom imel tiste bele črke po robu gume. :)

dvorjan

@Rafter:
Mene bi bolj skrbelo, kako bos vozil na teh gumah, ko bo sneg in poledica ... Kupi ene normalne gume, te niso primerne za osebni avto, pa kolega verjetno ve, zakaj "skoraj cisto nove" prodaja.

Moraliziranje ON: za avto so jurcki, za gume pa pol jurja ni, ajajaj
Moraliziranje OFF: kupi gume ene izmed 6 priznanih blagovnih znamk

Tiki

Tudi jaz bi ti toplo priporočal da se ogneš "4x4" gumam. Kako se obnesejo v snegu in poledici nevem, samo po mokrem so slabše od save, in tuuuuuullliiijo! Tako da spomladi grejo 100% stran!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Xandrej

4x4 gume na osebno vozilo... :Hammer3:

Res eni nimajo za posrane gume ki si jih človek pač mora kupit jebiga vsak od nas bi raje za to ceno babnco pelal v portorož za 1 tedn ampka kaj češ. To spada zraven skoraj kot točenje goriva... Pa saj potem imaš 4 sezone te zimske gume. Èe pa imašmo pa malo perja v glavi vemo, da lahko imaš gor zlate gume če pa je človek butl ga bo fuknilo s ceste. največji frajerji so mi eni ko kupijo najdražje gume pa mislijo, da se lahko potem 50 km/h več odvseh ostalih peljajo potem pa čez ovinke vidiš, da frajej leži v jarku... Ponavadi so to oni z 0000 pa tule gor pa VW so tudi zraun!

gregor

Citat od: Rafter;86038Tudi jaz se strinjam, da si dobro zastavil to z vpisom.... meni ful komplicirajo.

Sem pa tik pred tem, da vzamem ene 205/70/15 Wrangler AT, zimske 4x4 gume, skoraj čisto nove, kolega je naredil 1500 km z njimi. Cena ful ugodna, edino skrbi me, kako bo to izgledalo ko bom imel tiste bele črke po robu gume. :)

Rafter, ne serji ga z allterainkami.
Èeprav nekateri vsevedi na sajveškaterem forumu pišejo, kako se brez težav vozijo po snegu z AT in celo MT, kupi raje zimske gume.
Sem se z nivo dolgo vozil z MT in slabimi kvazizimskimi, letos pa čakajo prave lamelne Dunlopke SJ6.
A felge si našel?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Tiki

Jaz sem dobil 4x4 gume že na avtu, Samo sem jih takrat takoj zamenjal z letnimi. Sedaj sem jih pa nazaj namontiral za čez zimo in to zimo bodo ostale gor, ker žal ni €€€ za nove. Drugače so pomojem slabše kot obnovljene! Tako da bolje dobre rabljene Eskimo s3 kot to!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Rafter

Ojebemti, ste se razpisali.. ;)

Saj vam dam prav, ja, da 4x4 gume ne spadajo na osebni avto, ampak ipak so Goodyearjeve, a se vam zdi da so slabe?

lerin

kaj, a to dimenzijo imaš homologizirano? - ker par postov nazaj jamraš, da imaš v homologaciji le eno dimenzijo -za berlingota pa ta dimenzija, ki jo nameravaš gor tlačit pač ni v homologaciji. Kake fore mate eni, me prav čudi no - ma kupi ene obične sava s3 pa ti bo to čit okej delalo

dvorjan

Citat od: Rafter;86101Ojebemti, ste se razpisali.. ;)

Saj vam dam prav, ja, da 4x4 gume ne spadajo na osebni avto, ampak ipak so Goodyearjeve, a se vam zdi da so slabe?

Poleg tega, da SO SLABE, so tudi NEPRIMERNE. Kateri del ti tu ni jasen? Mogoce se bos pa po buci praskal, ko bos v kak obcestni jarek zdrsnil. Nekaterih enostavno prej ne izuci, no spet drugih niti takrat ne ... Guma je tvoj edini stik s podlago/cestiscem in ce ta ni v redu, ti vsi konji in el. pripomocki bore malo pomagajo ...

gregor

Citat od: Rafter;86101Ojebemti, ste se razpisali.. ;)

Poglej post od Marolta. citiram:
Good year AT/R nikakor ne, ker so izredno nevarne. Èe ti kaj pove podatek da so bile na zadnjih štirih avtih, ki sem kupil razbite. Tudi sam sem jih sprobal in so slabe.

http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=4745&highlight=atr

edit:
še citat Dimen:
Goodyaer wrangler AT/R

Izredno nevarne gume. Imel sem jih na 4-runner-ki in je bil pozimi samomor. Tudi na mokri cesti.

Sem pred časom kupoval rabljene gume in govoril z dvema ki sta jih prodajala. Oba sem seveda vprašal zakaj menjata. Pri obeh je bil odgovor ker je avto totalka. Sta letela iz ceste.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Rafter

Hitro se pustite špikat pod rebra. Saj jih ne mislim gor dat, no... :)